fbpx
15 °C Argos, GR
4 Δεκεμβρίου 2023

Νίκος Κοντός: Θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν την φυσική ομορφιά του Ποταμού Ερασίνου;

Την βδομάδα που μας πέρασε ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ένα θέμα που αφορά έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τον ποταμό Ερασίνο.

Συζητήθηκε δια περιφοράς λόγω των μέτρων της πανδημίας ένα θέμα που αφορά την προστασία του Ερασίνου από πλημμύρες και περιλαμβάνει την οριοθέτηση, τον καθαρισμό, και την τοποθέτηση συρματοκυβοτίων τύπου (Σαρζανετ) στο μεγαλύτερο μέρος του ποταμού. Πάνω από 60 % του μήκους του ποταμού.

Μετά από δύο αναβολές πάλι μέσα στην πανδημία και μια επίσκεψη του Περιφερειάρχη κυρίου Νικά στην περιοχή όπου χαρακτήρισε την περιοχή «παράδεισο» και υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει την μελέτη. Μάλιστα ζήτησε την άποψη την Δημοτικής Αρχής του Δήμου Άργους Μυκηνών που στα όρια του θα πραγματοποιηθεί το έργο.

Αποφασίστηκε να γίνει με πλειοψηφία των παρατάξεων Νικά, Τατούλη, Μπουντρούκα, παρά τις αντιδράσεις περιφερειακών Συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Η επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας έχει εισηγηθεί εδώ και πολύ καιρό αρνητικά.

Το έργο θα δημιουργήσει πρόβλημα στην πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και θα καταστρέψει το τοπίο που η φύση αιώνες δημιούργησε.

Ως φίλοι του υγροβιότοπου Ναυπλίου, Νέας Κίου καταθέσαμε τις προτάσεις ώστε να πραγματοποιηθεί το έργο με συγκεκριμένες αλλαγές για την αξιοποίηση της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον και με παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία.

Παράλληλα τονίσαμε τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στην τοπική κοινωνία. Όπως γνωρίζουμε όλοι στην Νέα Κίο λειτουργεί Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπου χιλιάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί έχουν ξεναγηθεί στις εκβολές του ποταμού.

Η αξιοποίηση του Ερασίνου μπορεί να αναδείξει περιοχές με άξονα την Νέα Κίο, Κεφαλάρι, Σκαφιδάκι, Μύλοι νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού σε συνδυασμό με ήπια άθληση όπως : Τρέξιμο, ποδηλασία, κανό, καγιάκ, ψάρεμα.

Στην Νέα Κίο δίνουμε πολλά χρόνια τώρα καθημερινούς αγώνες με έμφαση στην ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό. Οι παππούδες μας έδωσαν ζωή σ’ έναν βαλτότοπο. Στις μέρες μας, οι πατεράδες μας αγωνίστηκαν πριν από 35 χρόνια για την απομάκρυνση μονάδας ζώων στην περιοχή του Ερασίνου. Εμείς σήμερα θα αφήσουμε να καταστραφεί ένα μοναδικό τοπίο στην περιοχή μας ;

Αυτό το έργο πρέπει να σταματήσει. Είναι στο χέρι μας.

‘ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΝΟΥ’

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

Περισσότερα Άρθρα

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου σε ηλικία 99 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ζάχος Χατζηφωτίου, σε ηλικία 99 ετών. Από τις αρχές του Σεπτέμβρη λίγες μέρες πριν κλείσει τα 99 του χρόνια, ο Ζάχος Χατζηφωτίου νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. O γνωστός δημοσιογράφος έδινε την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του, ενώ στο πλευρό του ήταν οι δικοί του άνθρωποι […]

Ποια ήταν η Αγία Φεβρωνία που τιμάται σήμερα

Η Οσιομάρτυς Φεβρωνία, η οποία τιμάται σήμερα 25 Ιουνίου, έζησε κατά το δεύτερο μισό του 3ου αιώνα μ.Χ. και διακρινόταν για την εκθαμβωτική, χαρισματική ομορφιά της και το ψυχικό της κάλλος. Η Φεβρωνία ήταν περιζήτητη νύμφη αλλά σε ηλικία 17 ετών επέλεξε τον δρόμο της άσκησης και της εγκράτειας στο μοναστήρι όπου ηγουμένη ήταν η […]