19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Φέρνουν ειδικό φάρμακο για τον Αρχιεπίσκοπο: Πρόκειται για το ίδιο που είχε δοθεί στον Τραμπ

Αντιφατικές προσεγγίσεις ως προς την εικόνα της υγείας του Αρχιεπισκόπου παρατηρούνται, σύμφωνα με τη δήλωση της Αρχιεπισκοπής και εκείνη της ιατρού του κ. Ιερωνύμου στον Ευαγγελισμό.

Το βράδυ της Πέμπτης ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης ανέφερε, στον ΑΝΤ1, ότι νωρίτερα ο ιεράρχης ανέβασε πυρετό 38 επισημαίνοντας ότι το πρωί που διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» ήταν απύρετος. Το μεσημέρι της Πέμπτης, η διευθύντρια της Α΄ ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» Αναστασία Κοτανίδου, η οποία και έχει αναλάβει προσωπικά την επίβλεψη της κατάστασης του Αρχιεπισκόπου, είπε ότι ήδη ο κ. Ιερώνυμος «έχει παρουσιάσει ένα εμπύρετο και μια ελάχιστη καταβολή» και, με δεδομένο ότι η οξυγόνωσή του είναι απολύτως ελεγχόμενη, εισήχθη στη ΜΑΦ. Μάλιστα προσέθεσε ότι ο λόγος εισαγωγής του Αρχιεπισκόπου ήταν αφενός η προχωρημένη ηλικία του και αφετέρου τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο Χάρης Κονιδάρης είχε πει το πρωί της Πέμπτης (στον ΣΚΑΪ αυτή τη φορά) ότι ο κ. Ιερώνυμος δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ιερώνυμος είναι 82 ετών και η υγεία του περιγράφεται ως επιβαρυμένη. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Protagon, προκύπτει πως η Αθήνα κινείται ήδη ώστε να προμηθευτεί το φάρμακο μπαμλανιβιμάμπη (bamlanivimab), που ανέπτυξε η εταιρεία Eli Lilly και το οποίο έλαβε μόλις πριν από 10 ημέρες κατεπείγουσα έγκριση για κυκλοφορία στην αμερικανική αγορά από την Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) των ΗΠΑ. Το φάρμακο δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για την πρώτη θεραπεία η οποία έχει λάβει έγκριση ώστε να χορηγείται αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19 οι οποίοι βρίσκονται στα πρώτα στάδια της νόσου, παρουσιάζουν ήπια ή μέτρια συμπτώματα, αλλά και κινδυνεύουν να νοσήσουν πολύ σοβαρά. To φάρμακο είναι ένα τεχνητό μονοκλωνικό αντίσωμα που μιμείται την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κορωνοϊό.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το φάρμακο της Regeneron το οποίο δόθηκε μαζί με αυτό της Eli Lilly στον Ντόναλντ Τραμπ. Λόγω του τύπου της έγκρισης και της μικρής διαθεσιμότητας, καθώς δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα μεγάλης ποσότητας στη γραμμή παραγωγής, το φάρμακο προορίζεται για ασθενείς υψηλού κινδύνου, όπως άτομα άνω των 65 ετών με συννοσηρότητες λόγω χρόνιων παθήσεων.

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 28-05-2020 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα παρά την μικρή άνοδο που θα σημειώσει ως προς τις μέγιστες τιμές της. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα […]

Κορονοϊός: Εταιρεία στη Γερμανία ανακοίνωσε ανάπτυξη γρήγορου τεστ, αξιοπιστίας 95% – Στην κυκλοφορία τον Απρίλιο

Η εταιρεία τεχνολογίας Bosch ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό σε συνεργασία με άλλες εταιρείες. Το τεστ θα μπορεί να διαγνώσει ταυτόχρονα δέκα αναπνευστικούς παθογόνους για τη διαφορική διάγνωση, αναφέρει η ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με την Bosch, το γρήγορο τεστ δίνει αποτελέσματα μετά από μόλις δυόμισι ώρες, ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο. […]