18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου αναμένονται βροχές στα ανατολικά των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών και στο Αιγαίο, καθώς και σποραδικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα βόρεια και δυτικά θα παρουσιάσει μικρή πτώση όσον αφορά τις ελάχιστες τιμές. Βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά εξαιρουμένων των δυτικών και στο Αιγαίο, οι οποίες έως το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο και στο Αιγαίο. Βροχές θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν κυρίως στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 15, στη Θεσσαλία από 7 έως 14, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Ανατολική Πελοπόννησο από 10 έως 14, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα από 8 έως 17, στη Δυτική Πελοπόννησο από 9 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 17, στις Κυκλάδες από 13 έως 16 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 12 έως 17 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε βόρειους 2 έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βόρειοι 5 έως 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Στον Νότιο Ευβοϊκό το μεσημέρι και απόγευμα οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

 

Περισσότερα Άρθρα

«Σφυρίζει» αδιάφορα η Ρωσία για την Αγία Σοφία: Εσωτερικό θέμα της Τουρκίας – Δεν θα επέμβουμε

Η απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη Ρωσία και πέραν αυτής, αλλά είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας στην οποία κανένας δεν θα πρέπει να παρέμβει, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν, υπογραμμίζοντας την σημασία του μνημείου αυτού παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. «Γνωρίζετε ότι το θέμα […]

Αναστασία Γιαννακούδη, νοσηλεύτρια από την Αργολίδα στη Θεσσαλονίκη: «Ήταν μια εμπειρία ζωής» (vids)

Συνάντηση με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, στο Διοικητήριο είχε σήμερα αντιπροσωπεία του νοσηλευτικού προσωπικού που έσπευσε στη Θεσσαλονίκη, από διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου να ενισχύσει το έργο των γιατρών και νοσηλευτών. Ο κ. Καράογλου συνεχάρη τους νοσηλευτές για την απόφαση να συνδράμουν εθελοντικά τη μάχη κατά της πανδημίας: «Θέλω εκ μέρους […]