12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Καιρός: Ισχυρά φαινόμενα Πέμπτη και Παρασκευή και κρύο Σαββατοκύριακο

Οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να διατηρηθούν έως το τέλος της εβδομάδας. Οι βροχές που θα σημειωθούν σήμερα κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά σήμερα, θα εξασθενήσουν σταδιακά, αφού το χαμηλό που τις προκαλεί θα κινηθεί νότια προς τις ακτές τις Αφρικής.

Το αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό πάνω από το Αιγαίο

Παράλληλα, όμως, ένα άλλο αποκομμένο χαμηλό βαρομετρικό στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα οργανωθεί έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου πάνω από το Αιγαίο, όπου και αναμένεται να παραμείνει στροβιλιζόμενο έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Αυτό το χαμηλό θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή το Σαββατοκύριακο.

Περισσότερα Άρθρα

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ: Νίκος Ξυλούρης

Ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγια Ρεθύμνου. Ήταν μόλις πέντε ετών, όταν στις 13 Αυγούστου του 1941 οι γερμανοί κατακτητές εισέβαλαν στο χωριό του και το έκαψαν. Οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες στην κοιλάδα του Μυλοποτάμου, για να επιστρέψουν στον τόπο τους τρία χρόνια αργότερα, μετά την απελευθέρωση. Τα πρώτα χρόνια στα κατεστραμμένα Ανώγια […]