14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εντοπίστηκε εστία γρίπης των πτηνών και στη Σουηδία

Η Σουηδία προστέθηκε την Τρίτη στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την επιδημία της γρίπης των πτηνών, με μια εστία που εντοπίστηκε στον νότο της χώρας, ανακοίνωσε η σουηδική κτηνιατρική αρχή.

Η εστία εντοπίστηκε σε φάρμα με γαλοπούλες στη Σκάνια, στο νότιο άκρο της Σουηδίας, αναφέρει η Αρχή σε ανακοίνωση, την επόμενη της ανακοίνωσης μιας πρώτης εστίας στη γειτονική Δανία. Τα ζώα θα θανατωθούν.

Μετά την εμφάνιση εστιών στη Ρωσία και το Καζακστάν φέτος το καλοκαίρι, η επιζωοτία, η οποία δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, επεκτάθηκε πρόσφατα προς τη δυτική Ευρώπη, όπου έχει αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού.

Η Ολλανδία, η Ιρλανδία και η Βρετανία πλήττονται ιδιαίτερα. Ένα πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Γαλλία τη Δευτέρα, σε κατάστημα με κατοικίδια στην Κορσική.

Η ασθένεια δεν θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο και δεν έχει απαγορευτεί η κατανάλωση πουλερικών και αυγών.

Περισσότερα Άρθρα

Αγία Γενεβιέβη

Χριστιανή μοναχή, που έζησε κι έδρασε στο Παρίσι κατά τον πέμπτο αιώνα και αναγορεύτηκε πολιούχος της γαλλικής πρωτεύουσας. Η μνήμη της τιμάται από την Εκκλησία στις 3 Ιανουαρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσες φέρουν το όνομα Γενεβιέβη και Γενοβέφα. Η Γενεβιέβη (Ζενεβιέβ) γεννήθηκε στη Ναντέρ περίπου το 422 και ήταν κόρη χωρικών. Έγινε χριστιανή, όταν […]

Αλλάζει το ωράριο των καταστημάτων στο Άργος για Σεπτέμβρη και Οκτώβρη

Για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το ωράριο καταστημάτων αλλάζει και επανέρχεται στα προ καλοκαιριού δεδομένα όπως μας ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τους 2 προηγούμενους μήνες είναι ότι τα απογεύματα Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής, τα καταστήματα θα ανοίγουν πλέον στις 5:30.