18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σήμερα που μιλάμε είναι μια επέτειος πολλή σημαντική για την νεώτερη ιστορία του τόπου. 47 χρόνια, μετά το 1973 μιλάμε για το Πολυτεχνείο τότε αλλά μιλάμε και για την Ελλάδα του σήμερα.

Και από τότε μέχρι σήμερα τα χρόνια, οι άνθρωποι τα γεγονότα περνούν και χάνονται.

Σήμερα λοιπόν δεν πρέπει απλά να τιμήσουμε αυτά τα γεγονότα, αλλά να στοχαστούμε, εάν και κατά πόσο το πραγματικό περιεχόμενο της αντίστασης πέρασε σε αυτή την μεταπολιτευτική μας ζωή και έγινε κύτταρο οργανικό του δημόσιου βίου της χώρας.

Δεν μιλάμε σήμερα για να πούμε περιγραφές νοσταλγικές, ούτε για να πούμε διατυπώσεις ηχηρές για εκείνα τα γεγονότα.

Σήμερα πρέπει να μετρηθούμε με εκείνα τα γεγονότα, και εάν το αντέχουμε να ψάξουμε να βρούμε εάν είμαστε πίσω η μπροστά από το πραγματικό περιεχόμενο του αγώνα εναντίον της δικτατορίας, του αγώνα για ελευθερία, για δημοκρατία, για παιδεία, για ζωή για εθνική ανεξαρτησία.

Σήμερα λοιπόν σε αυτή την περίοδο που γιορτάζουμε την επέτειο του πολυτεχνείου πρέπει να πούμε ότι ο αγώνας για δημοκρατία τότε σήμερα είναι είναι αγώνας εναντίων της ΕΥΤΕΛΛΕΙΑΣ και της χυδαιότητας που κυριαρχούνε στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η αντίσταση για ανελευθερία τότε σήμερα είναι αντίσταση στην υποταγή της πολιτικής ζωής στα εξωθεσμικά κέντρα.

Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία τότε σήμερα είναι αξίωση για εθνική στρατηγική χωρίς κηδεμονίες, χωρίς επιδιαιτησίας, με πρωτοβουλίες που ουσιαστικά θα εκφράζουνε το γνήσιο πατριωτισμό της Ελλάδας και την στρατηγική επιδίωξη της ειρήνης και αποκλιμάκωση της έντασης.

Η αξίωση για παιδεία τότε και για ψωμί σήμερα είναι η κοινωνική προσπάθεια για την καταπολέμηση σήμερα είναι η κοινωνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της ανεργίας για την εξασφάλιση της ανάπτυξης και για τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό του δημοσίου βίου της χώρας

Η αγωνία για τα δημοκρατικά δικαιώματα τότε σήμερα είναι η ίδια αγωνία για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων που συντρίβονται και συνθλίβονται .

Στο ιστορικό όριο λοιπόν του 2020 η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι έχουν να δώσουν μεγάλους αγώνες και έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις και να μετρηθούν με μεγάλες απαιτήσεις και με αυστηρά κριτήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας μπορούμε να τα καταφέρουμε, να σταθούμε στα πόδια μας, με αγώνα συνέπεια, ευθύτητα και προπάντων με ηθική.

Έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις κοινωνικές κατακτήσεις που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και ο έλληνας πολίτης

ΦΩΤΗΣ ΚΟΛΕΒΕΝΤΗΣ
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αργολίδας

Περισσότερα Άρθρα

Ανδρέας Πουλάς: Αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης στο θέμα του Ανάβαλου

Την αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης στο θέμα άρδευσης της Ερμιονίδας από το δίκτυο Ανάβαλου, επισημαίνει ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας, κ. Ανδρέας Πουλάς με ερώτησή και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλλε στη Βουλή απευθυνόμενος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ειδικότερα, στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Πουλάς αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα […]

Έως την Δευτέρα οι αιτήσεις για την θέση Ορισμένου Χρόνου στην Τουριστική Σχολή στο Άργος

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της υπηρεσίας μας και εγκρίσεως από το ΑΣΕΠ προκηρύχθηκε 1 θέση ορισμένου χρόνου για την Τουριστική σχολή στο Άργος. Η θέση αφορά υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού με διάρκεια σύμβασης πέντε (5) μήνες και θα καλύψει τις ανάγκες των τμημάτων μετεκπαίδευσης των πόλεων εποπτείας του εκπαιδευτηρίου μας. Το αντικείμενο της θέσης […]