20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

Την υποχρέωση των αιγοπροβατοτρόφων και χοιροτρόφων για διενέργεια και κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής επισημαίνει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση της εν λόγω Διεύθυνσης σημειώνονται τα εξής:

“Υποχρέωση απογραφής έχουν όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι και χοιροτρόφοι που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους, δηλαδή ακόμη και αυτοί που τυχαίνει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να μη διαθέτουν ζώα. Τονίζεται ότι η απογραφή και η συμπλήρωση του Μητρώου γίνονται με ευθύνη των κτηνοτρόφων και έχουν αξία υπεύθυνης δήλωσης.

Σε ό,τι αφορά στα αιγοπρόβατα, η απογραφή κοινοποιείται  στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή κατά το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Σε ό,τι αφορά στους χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίησή της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη διενέργειά της.

Υπενθυμίζουμε ότι η κοινοποίηση της απογραφής είναι δυνατόν να γίνει꞉

α) είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου αιγοπροβάτων ή χοίρων στην κτηνιατρική υπηρεσία, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού) λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν,

β) είτε ηλεκτρονικά με τη χρήση ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr, ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί.

Στην περίπτωση αυτή, εκδίδεται από την ψηφιακή υπηρεσία σχετική βεβαίωση που εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο μητρώο εκμετάλλευσης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων, αλλά και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας COVID-19, παρακαλούμε τους κατόχους αιγοπροβάτων και χοίρων, να χρησιμοποιούν τη σχετική ψηφιακή υπηρεσία για την δήλωση της ετήσιας απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες”.

Περισσότερα Άρθρα

Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα Δ.Σ. των νοσοκομείων στις 5 Περιφερειακές Ενότητες

Στον ορισμό εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα διοικητικά συμβούλια των δημόσιων νοσοκομείων που λειτουργούν στις 5 Περιφερειακές της Ενότητες προχωρεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Όπως είναι γνωστό, με πρόσφατη διάταξη του υπουργείου Υγείας, προβλέπεται πλέον και η εκπροσώπηση των Περιφερειών στα Δ.Σ. των δημόσιων νοσοκομείων από περιφερειακούς συμβούλους της οικείας περιφερειακής ενότητας εντός των χωρικών […]

Σοβαρό τροχαίο με δύο τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (28/1) στο Δερβένι Κορινθίας. Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 27χρονος με συνεπιβάτη ένα συνομήλικό του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε τοίχο σπιτιού με αποτέλεσμα, o συνοδηγός να εγκλωβιστεί στο όχημα. Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ και ο […]