20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός στην Ελλάδα: «Μαύρη ημέρα» με 41 νεκρούς σε ένα 24ωρο – 1.490 νέα κρούσματα

Ο κορονοϊός… έφερε δεύτερο lockdown στην Ελλάδα από το Σάββατο, 07.11.2020, ωστόσο το πρώτο μεγάλο crash test ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 09.11.2020, καθώς είναι η πρώτη εργάσιμη μέρα.

Οι εξελίξεις σχετικά με το πώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός είναι καταιγιστικές και για τον λόγο αυτό η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας θα γίνεται πλέον τρεις φορές την εβδομάδα (σ.σ. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή) αρχής γενομένης από σήμερα.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ρεκόρ θανάτων σήμερα!

Τον λόγο πήρε αρχικά ο η κυρία Παπαευαγγέλου, ανακοινώνοντας αρχικά πως σήμερα καταγράφηκαν στην χώρα μας 1.490 νέα κρούσματα!

Από αυτά, τα 390 εντοπίστηκαν στην Αττική και 412 στην Θεσσαλονίκη. 239 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στον αριθμό ρεκόρ των 41.

Περισσότερα Άρθρα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου στηρίζει την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου  έχει αναδείξει πολλές φορές τη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας και το δύσκολο ρόλο που επιτελούν οι εργαζόμενοι σε αυτό παρέχοντας τις υπηρεσίες τους 24 ώρες το 24ωρο στους πολίτες. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ναυπλίου αναπληρώνουν σημαντικό μέρος των κενών του νοσοκομείου συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, καλύπτοντας […]

Οδηγίες για προστασία και μείωση της διασποράς από την Όμικρον για την Πρωτοχρονιά

Η παγκόσμια κοινότητα προετοιμάζεται για την εκρηκτική άνοδο της παραλλαγής «όμικρον», η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ευρώπη τον Ιανουάριο. Στην Ελλάδα έχουν διαγνωσθεί μέχρι σήμερα μερικές δεκάδες νέα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους Ο, αλλά η εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι αυτή που αναμένεται να φανεί η αλματώδης αύξηση της μετάλλαξης, αναφέρει […]