14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Μείωση κρουσμάτων, αύξηση διασωληνωμένων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.152 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού. Η μόνη διαφορά με το lockdown του Απριλίου είναι ότι αυτή τη φορά θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 96 συνδέονται με συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 42.080, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες.

4.176 (9.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13.821 (32.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

153 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. 35 (22.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 294 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 642 θανάτους συνολικά στη χώρα. 248 (38.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Περισσότερα Άρθρα

Εκστρατεία συλλογής αίματος σήμερα στο Άργος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αργολίδας, το Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας καλούν τα μέλη τους σε μια εκστρατεία συλλογής αίματος. «Η εκστρατεία θα δώσει ΖΩΗ σε συνανθρώπους μας, γιατί το αίμα δεν παράγεται, δεν αντικαθίσταται, μόνο ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, αφιερώνοντας μόνο […]

Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους πολίτες 65 – 69 ετών

Από την επόμενη εβδομάδα, στις 2 Απριλίου, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας ανθρώπων 65 – 69 ετών, όπως ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεομιστοκλέους. Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε τη λειτουργία του μηχανισμού που αφορά τις αδιάθετες δόσεις. Σύμφωνα με όσα είπε […]