19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ινδία: 48.648 κρούσματα μόλυνσης από κορονοϊό και 563 θάνατοι

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 48.648 τις προηγούμενες ώρες, φθάνοντας τα 8,09 εκατομμύρια ως εδώ, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 121.090 νεκρούς, καθώς άλλοι 563 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο κατατάσσεται επίσης δεύτερη ως προς τον αριθμό των πολιτών της που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου χθες καταγράφηκε ρεκόρ 91.000 και πλέον νέων κρουσμάτων.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ημερήσια βάση βρίσκονται σε πτώση στην Ινδία, μετά την κορύφωσή τους τον Σεπτέμβριο, όμως ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας προειδοποιούν πως ενδέχεται να ενσκήψει νέα αναζωπύρωση της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς πλησιάζουν μεγάλες ινδουιστικές γιορτές ως τα μέσα Νοεμβρίου.

Περισσότερα Άρθρα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι από τους Γιατρούς του Κόσμου στο Δήμο Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων μέσω του Γραφείου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας και του Δημοτικού Ιατρείου σε συνεργασία με την παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί του Κόσμου διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί. Συγκεκριμένα 210 συμπολίτες μας εξετάστηκαν από εξειδικευμένους γιατρούς της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου […]

Μητσοτάκης για θάνατο Αγγελικούση: Ο παγκόσμιος εφοπλισμός έχασε έναν από τους πρωταγωνιστές του

Τα θερμά συλλυπητήριά του για τον θάνατο του εφοπλιστή Ιωάννη Αγγελικούση, εξέφρασε στην οικογένεια και τους συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:  Ο παγκόσμιος εφοπλισμός έχασε, σήμερα, έναν από τους πρωταγωνιστές του και η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο. Ο Γιάννης Αγγελικούσης τίμησε τη θαλασσινή παράδοση και την πατρίδα μας με […]