4 °C Argos, GR
10 Δεκεμβρίου 2023

Διάκριση μαθήτριας του Ναυπλίου σε έκθεση καλλιτεχνών

Σε έκθεση καλλιτεχνών στην MegArt Gallery στην Αθήνα που πραγματοποιείται από τις 19 έως 30 Οκτωβρίου 2020 συμμετέχει και μάλιστα βραβεύθηκε η 14χρονη Δήμητρα Λουκά από το Ναύπλιο.

Το έργο της μαθήτριας της 3ης τάξης του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου «Beauty is in the eye of the beholder» απέσπασε τις καλλίτερες κριτικές, ενώ να σημειωθεί πως ήταν η μικρότερη εκ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Η πολλά υποσχόμενη νεαρή ζωγράφος από το Ναύπλιο έχει συμμετάσχει και στο παρελθόν σε εκθέσεις αποσπώντας διακρίσεις και επαίνους.

Η βράβευση της Δήμητρας Λουκά:

Η έκθεση SEX CODE

Όλη η τέχνη είναι ερωτική. Aρκεί το ξεφύλλισμα μιας παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας των εικαστικών τεχνών για να οδηγηθεί κανείς στην απλή διαπίστωση ότι ολόκληρη η ιστορία τους θα μπορούσε άνετα να συνοψιστεί ως «η ιστορία του ερωτισμού στην τέχνη».

Πράγματι, από την αυγή του πολιτισμού μέχρι τις μέρες μας ο άνθρωπος έμοιαζε πάντοτε να γοητεύεται από την ερωτική πράξη και ως δημιουργός φρόντιζε να την αναπαριστά, άλλοτε εξυμνώντας και άλλοτε περιφρονώντας την.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης ξεχειλίζουν από ερωτισμό, ορισμένες φορές σε σκανδαλώδη για την εποχή τους βαθμό. Δημιουργική Τέχνη που δεν έχει να κάνει με το σεξ είναι αδιανόητη… Πρώτα και πριν από όλα το σεξ δεν είναι τίποτε άλλο από τη θεμελιώδη λειτουργία που εξασφαλίζει την αναπαραγωγή και τη διαιώνιση της ζωής. Ο μαγικός του χαρακτήρας σύντομα επισημάνθηκε από τους προϊστορικούς δημιουργούς που φιλοτεχνούσαν τελετουργικά.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Αφιόνη Ολίβια
Βήχου Κατερίνα
Betje Agron papagiannis
Γιανακούλη Δεληγιάννη Ευαγγελία
Enkejieda Jorgollari
Jean- Louis Pagotto
Ζαρακοβίτης Θανάσης
Zoe’s Collage
Θαλασσινός Χρήστος
Κονταρούδης Χρήστος
Κοντέσσα
Κοιλάκου Άννα
Κωδούνη Αριέλ
Κώνστα Δώρα
Λουκά Δήμητρα
Πατούνα Αναστασία
Παστρικού Αθανασία
Πολυχρονόπουλος Δημήτρης
Ρηγάτου Μαρία
Στάθη Μαρίνα
Στάυρου Αλεξάνδρα
Τσικλέα Μαρία
Χουντάλας Γιώργος

ΚΕΙΜΕΝΟ
Μ.ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Διάρκεια έκθεσης 19 έως 30 Οκτωβρίου 2020
Επιμέλεια Έκθεσης
Μαρία Ρηγάτου
Τεχνική Υποστήριξη -Περιοδικό -Αφίσες & Social Media
Μιχάλης Τσάντες -Μαρία Γεωργιάδου Νικολάι Αγγέλοβ

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα έως Πέμπτη 09.00 έως 20.00
Παρασκευή 09.00 έως 17.00
Σάββατο μόνο ραντεβού
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Περισσότερα Άρθρα

Εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του ναού της Αγίας Φωτεινής Κορίνθου για τον Κωστή Παλαμά

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και  η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Κωστή Παλαμά. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στις 7.30 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής, στην Κόρινθο. Περιλαμβάνει απόδοση ποιημάτων και διηγημάτων του […]

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ για την τρέχουσα εβδομάδα  

17/8, προαύλιο σχολείου στην Ήρα, ώρα 21:00 Μουσική Βραδιά με την Κέλλυ Ντούλια Στην κιθάρα ο Γιάννης Γκικόπουλος Στα κρουστά ο Παναγιώτης Τραχανάς Guest εμφάνιση Γιάννης Ντούλιας 17 και 18/8, Αρχαίο Θέατρο Άργους, ώρα 21:00 «Ιλιάδα του Ομήρου» για παιδιά και εφήβους Παρουσιάζεται για πρώτη φορά με μια σύγχρονη αφηγηματική οπτική από τη θεατρική ομάδα […]