18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο πεντάλογος του καναπέ

Το να διακοσμήσετε το σαλόνι σας είναι ίσως μια από τις πιο απαιτητικές εργασίες. Χρειάζεται χρόνος και σκέψη είτε πρόκειται για ένα ευρύχωρο δωμάτιο όπου θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα το γεμίσετε σωστά είτε αν πρόκειται για έναν μικρό χώρο επομένως θα πρέπει να προσέξετε ώστε να μην φαίνεται φορτωμένος.

Σε κάθε περίπτωση, οι καναπέδες είναι το κεντρικό σημείο και έπιπλο κάθε σαλονιού και γι’ αυτό πριν προχωρήσετε σε μια τέτοια αγορά θα πρέπει να σκεφτείτε κάποια πράγματα.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

  • Το στυλ

Το δωμάτιο όπου θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να καθορίσει την αισθητική του, ανάλογα με το αν πρόκειται για βοηθητικό αντικείμενο ή για βασικό έπιπλο της διακόσμησης.

Μια πρώτη συμβουλή είναι να αποφύγετε τις extreme επιλογές που καθορίζονται από τάσεις της μόδας και να βαδίσετε σε πιο διαχρονικά μονοπάτια. Έναν καναπέ θα τον έχετε στο σπίτι για περίπου δέκα χρόνια, κι αυτό σημαίνει ότι διάφορες τάσεις θα έρθουν και θα αλλάξουν σε αυτό το διάστημα. Κρατήστε λοιπόν μια κλασική και διαχρονική επιλογή καναπέ και εντάξτε τις νέες τάσεις της μόδας στα μαξιλάρια, τα ριχτάρια και τα υπόλοιπα διακοσμητικά αντικείμενα, για να μπορείτε να τα αλλάζετε πιο συχνά και να τα αντικαταστείτε με νέα.

  • Υφές και χρώματα

Ένα κλασικό δίλημμα είναι αν θα επιλέξετε ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμα ύφασμα για τον καναπέ σας. Η απάντηση είναι μάλλον πιο απλή απ’ ό,τι φαίνεται. Τα ανοιχτά χρώματα λερώνονται εύκολα, τα σκούρα κρατάνε περισσότερο. Κι εδώ όμως εξαρτάται από τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες. Αν, για παράδειγμα, έχετε παιδιά, κατοικίδια ή μαζεύεστε συχνά μεγάλες παρέες, προτιμήστε σκούρα ή πολύχρωμα υφάσματα, ώστε αν τυχόν λερωθούν να μην είναι τόσο εμφανής ο λεκές. Από την άλλη, το δέρμα καθαρίζεται εύκολα αλλά απαιτεί προσοχή στη χρήση, καθώς με τον καιρό το δέρμα “σπάει”.

  • Ποιότητα και υλικά

Ένας καλός και ποιοτικός καναπές έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον δέκα χρόνια. Είναι λοιπόν σημαντικό να επιλέξετε ποιοτικά υλικά και σχέδια που δεν θα βαρεθείτε εύκολα.

  • Εστιάστε στην άνεση

Είναι σημαντικό όταν φτάνει η ώρα να επιλέξετε τον καναπέ που θα αγοράσετε, πέρα από την εμφάνισή του, να βεβαιωθείτε και για την άνεση που προσφέρουν τα στρώματα. Σκεφτείτε επίσης αν θα χρησιμοποιήσετε τον καναπέ σας και ως κρεβάτι σε κάποιες περιπτώσεις για να πάρετε τις ανάλογες αποφάσεις.

  • Κόστος

Είναι πολύ σημαντικό να καθορίσετε εξαρχής το ποσό που μορείτε να διαθέσετε για την αγορά του καναπέ. Αυτό θα σας βοηθήσει στις μετέπειτα διαθέσιμες επιλογές σας.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά είναι σημαντικό για την οποιαδήποτε αγορά και επένδυση να έχετε δημιουργήσει ένα πλάνο δράσης, ακόμα κι αν αυτό αφορά την αγορά του πολυπόθητου καναπέ!

Χρήστος Αναστάσιος Κωστούρος
CEO, MMD, SEM Manager & Data Analyst, Visibility™

Περισσότερα Άρθρα

Απολογισμός για τον 11ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σε όλη την Ελλάδα ο 11ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός την Κυριακή 1.11.2020. Το φετινό σύνθημα μας “θηλάΖΩ…..είμαι ασφαλής” Στην Αργολίδα επιλέχθηκε η συνάντηση μας να γίνει μέσω πλατφόρμας webex για την ασφάλεια όλων μας! Περισσότερες από 20 γυναίκες εγγράφηκαν στην φόρμα συμμετοχής. Στις 11,30 βρεθήκαμε όσες μπορέσαμε διαδικτυακά και αφού πραγματοποιήθηκε  η […]

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου-Ερμιονίδας: Συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 2 Οκτωβρίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου-Ερμιονίδας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση που πρότεινε η ΓΣΕΕ για τις 2 Οκτωβρίου. Αναλυτικά: