23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου σχετικά με την απόφαση του υπουργού ΥΠΑΑΤ για την μετατροπή της κακοποίησης ζώου σε κακούργημα

Η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου βλέπει θετικά την πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ για την μετατροπή της κακοποίησης ζώων από πλημμέλημα που ήταν μέχρι σήμερα σε κακούργημα.

Θεωρούμε θετικό αυτό το βήμα για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος της κακοποίησης των ζώων και πιστεύουμε ότι με την μετατροπή του αδικήματος αυτού σε κακούργημα άρα και συνεπώς σε έγκλημα θα βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην εξάλειψη των βίαιων συμπεριφορών απέναντι στα ζώα, που είναι ένας εφιάλτης ο οποίος πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει ολοκληρωτικά.

Πιστεύουμε ότι όσοι μέχρι τώρα έχουν εγκληματήσει σε ζώα κακοποιώντας τα, αλλά και όσοι έχουν σκοπό να το κάνουν τώρα θα το σκεφτούν και δεύτερη φορά καθώς τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο ευνοϊκά μαζί τους αφού ο νόμος θα είναι πιο αυστηρός και ευελπιστούμε και αμείλικτος σε τέτοιες περιπτώσεις έτσι ώστε να μην ξανασυμβούν πότε πια τέτοια περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα.

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου

Περισσότερα Άρθρα

Η Ελένη Παναγιωτοπούλου συναντήθηκε με μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Κων. Τσιώρο και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδας είχε η Ελένη Παναγιωτοπούλου, στα γραφεία της ομάδας. Αναλύθηκαν οι δράσεις που εκτελεί η Ομάδα Διάσωσης, τόσο οι εκπαιδευτικές, όσο και αυτές που αφορούν το πεδίο τους και συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες που προκύπτουν, ώστε η σημαντική αυτή […]