22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μάγεψε η χορωδία των Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Άργους (vid)

Το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020, η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» συμμετείχε στην 3η Συνάντηση Χορωδιών Ναυπλίου στην Αίθουσα Βουλευτικού στο Ναύπλιο σε διοργάνωση του Χορωδιακού Εργαστηρίου Ναυπλίου και συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ.

Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του μαέστρου κ. Γιάννη Νικολόπουλου και ήταν η δεύτερη συμμετοχή της Χορωδίας μας σε Χορωδιακό Φεστιβάλ πάντοτε υπό την καθοδήγηση και διεύθυνση του μαέστρου κ. Νίκου Καπετάνιου και συνοδεία στο πιάνο της πιανίστας κας Ράνιας Κουτρούλη, καθηγήτριας μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Άργους.

Στις πρόβες μας καθώς και στη συναυλία τηρήσαμε τις αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ήταν χωρίς κόσμο αλλά σε απευθείας ζωντανή μετάδοση από τον παρακάτω σύνδεσμο, από όπου και μπορείτε να την παρακολουθήσετε https://www.youtube.com/watch?v=mMEEb5C6nO0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2PN5i3HPLngtIb6iZCyLe8m2lLhvRVEyh77XK81GcZo8FESDxjuMWY4qM

Η 3η Συνάντηση Χορωδιών Ναυπλίου ολοκληρώθηκε!

Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστήρια στους διοργανωτές, το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, το Δήμο Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ για την πρόσκληση, την υποδοχή και τη φιλοξενία.

Κάτι τέλειωσε, όμως μπήκαν οι βάσεις για κάτι καινούριο. Έτσι γίνεται πάντοτε. Κάναμε καινούριους φίλους. Συναντήσαμε το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου και το μαέστρο κ. Γιάννη Νικολόπουλο, τη Χορωδία Ο ΦΑΡΟΣ Πολιτιστικού Συλλόγου Πορτοχελίου και το μαέστρο Αντώνη Ρεμούνδο και την Παιδική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων. Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια για την άψογη εμφάνισή τους παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Η απουσία κοινού είναι ζωτικής σημασίας γιατί καταργεί την αλληλεπίδραση μεταξύ των χορωδών και του ακροατηρίου. Μία εξίσου δύσκολη συνθήκη είναι και οι αποστάσεις μεταξύ των χορωδών. Όλα αυτά διαμορφώνουν μία καινούρια κατάσταση που όμως ήταν πασιφανές ότι δε μας πτόησε καθόλου. Όλοι μας πιστεύουμε πως πρέπει να συνεχίσουμε να βρίσκουμε τρόπους, έστω και μέσω της τεχνολογίας, να «συναντιόμαστε». Και να γνωριστούμε καλύτερα. Άλλωστε μας ενώνει η αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι.

Με όλες τις προφυλάξεις που επιβάλλει η νέα πραγματικότητα, με καρέκλες που βρίσκονται στη σωστή απόσταση μεταξύ τους σε αίθουσα που έχει ανοικτά παράθυρα και αερίζεται κι εμάς που ερχόμαστε όλοι με τις μάσκες μας συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας, γιατί η ζωή δε σταματά και στην ομάδα μας βρίσκουμε τη χαρά της δημιουργίας.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων είναι το ίδιο: Δευτέρα, ώρα 17.30-19.00 και Πέμπτη, ώρα 20.30-22.00, στην αίθουσα Ιώ στον πρώτο όροφο των Στρατώνων Άργους, που ευγενικά μας παραχώρησαν ο Δήμος Άργους και η ΚΕΔΑΜ και τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό. Επίσης  ευχαριστούμε το Δημοτικό Ωδείο Άργους για την αμέριστη συμπαράσταση και καρποφόρα συνεργασία.

Περιμένουμε καινούριους φίλους να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας, φίλους που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι όσο κι εμείς.

 

Περισσότερα Άρθρα

Μάγεψε το Ναύπλιο ο Γιάννης Πλούταρχος – Χιλιάδες οι θεατές!

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία την Τετάρτη 9 Αυγούστου μεγάλη συναυλία με τον σπουδαίο τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος καλωσόρισε τον μεγάλο Γιάννη Πλούταρχο στο Ναύπλιο και του ευχήθηκε να συνεχίσει να μας χαρίζει και άλλες μεγάλες επιτυχίες. Η παρουσία χιλιάδων θεατών […]

Σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου… στη μουσική

1710: Πεθαίνει ο Ιταλός συνθέτης Μπερνάντο Πασκίνι. 1900: Πεθαίνει ο Βρετανός συνθέτης Άρθουρ Σάλιβαν. 1913: Γεννιέται στο Λόουστοφτ της Αγγλίας ο συνθέτης, μαέστρος και πιανίστας Μπέντζαμιν Μπρίτεν. 1916: Πεθαίνει ο Αμερικανός συνθέτης Τζακ Λόντον. 1928: Ο γάλλος συνθέτης Μορίς Ραβέλ παρουσίασε για πρώτη φορά στο Παρίσι το «Μπολερό», την πιο γνωστή σύνθεσή του. 1934: Γεννιέται […]