27 °C Argos, GR
28 Ιουνίου 2022

Δοκιμάζουμε την πατητή τσιμεντοκονία στο μπάνιο μας

 

Ο χώρος του μπάνιου είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ο μικρότερος χώρος κάθε σπιτιού και σίγουρα τo δωμάτιο εκείνο που αλλάζουμε λιγότερο συχνά, ειδικά σε σχέση με την κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι του σπιτιού μας.

[hfe_template id='397365']

Ωστόσο, η ανακαίνιση μπάνιου είναι σημαντικό να γίνεται μετά το πέρασμα κάποιων χρόνων, πρώτα απ’ όλα με σκοπό να ελεγχθούν και να συντηρηθούν, ακόμη και να αντικατασταθούν, αν κρίνεται απαραίτητο, οι διάφορες σωληνώσεις.

Προχωρώντας την ανακαίνιση, καλούμαστε να επιλέξουμε τα πλακάκια και τα χρώματα που θα θέλαμε να επιλέξουμε για τους τοίχους του μπάνιου. Γιατί όμως αυτή τη φορά να μην τολμήσουμε να κάνουμε τη διαφορά επιλέγοντας την πατητή τσιμεντοκονία;

Ας δούμε περί τίνος πρόκειται…

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει ως βάση συστατικά όπως η θηραϊκή γη, το κεραμάλευρο, τη χαλαζιακή άμμο και τον υδράσβεστο. Πρόκειται για οικολογικό υλικό και είναι το υλικό εκείνο που χρησιμοποιείται και στα κυκλαδίτικα σπίτια.

Δεν επιλέγεται τυχαία, αφού το εν λόγω υλικό παρέχει στεγανότητα, καταπολεμά την υγρασία και προσφέρει θερμομόνωση, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων και διάφορων άλλων μικροβίων.

Είναι ένα υλικό το οποίο είναι ιδιαίτερα εύπλαστο και αυτό που το κάνει τόσο δημοφιλές είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα, όχι μόνο να καλύψουμε τις επιφάνειες του μπάνιου, αλλά στην πραγματικότητα να διαμορφώσουμε με αυτό τη μπανιέρα που επιθυμούμε, αλλά και τους διάφορους πάγκους για το μπάνιο μας.

Τέλος, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλά χρώματα, το χρώμα εκείνο που θα προσφέρει στο μπάνιο μας την αισθητική που επιθυμούμε.

Πού μπορούμε να το εφαρμόσουμε;

  • Στο πάτωμα είναι η πιο συνήθης χρήση της πατητής τσιμεντοκονίας και μάλιστα μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί πάνω από οποιοδήποτε άλλο υλικό, όπως για παράδειγμα τα πλακάκια. Μάλιστα, πρόκειται για ένα υλικό που είναι ιδιαίτερα πρακτικό, αφού είναι πολύ εύκολο να το καθαρίζουμε καθημερινά.
  • Η εφαρμογή αυτού του υλικού στους τοίχους του μπάνιου μας μπορεί να προσφέρει την αίσθηση της πολυτέλειας, ειδικά αν επιλέξουμε ματ ή ανάγλυφη υφή και συνδυάσουμε με τον κατάλληλο φωτισμό.
  • Μπορούμε επίσης να επενδύσουμε, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τη δική μας μπανιέρα ή ντουζιέρα, με αυτό το υλικό και να κάνουμε το μπάνιο μας να θυμίζει μπάνιο από κυκλαδίτικο σπίτι. Ειδικά η επιλογή της δημιουργίας ντουζιέρας μας διευκολύνει διπλά, αφού με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε χώρο στο μικρό μας μπάνιο.
  • Τέλος, μπορούμε να επενδύσουμε με αυτό το υλικό και στα διάφορα είδη υγιεινής, σε πάγκους και αποθηκευτικούς χώρους του μπάνιου προσφέροντας έτσι στο χώρο μας την αίσθηση της πολυτέλειας και της αρμονίας.

Έτσι, με την επιλογή αυτή συνδυάζετε το κλασικό με το μοντέρνο, ενώ έχετε καταφέρει να εξοικονομήσετε χρήματα, αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερα οικονομικό υλικό. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία που θα αναλάβει αυτό το έργο να σας προσφέρει εγγύηση εργασιών και να αναλαμβάνει εκείνη τις υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ για τις διάφορες εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε εσείς ξέγνοιαστοι, να απολαύσετε το τελικό αποτέλεσμα.

Χρήστος Αναστάσιος Κωστούρος

CEO, MMD, SEM Manager & Data Analyst, Visibility™

Περισσότερα Άρθρα

Ανδριανός: Να επιτραπεί η χρήση πετρελαίου θέρμανσης από τα δημοτικά κολυμβητήρια για τις ανάγκες θέρμανσής τους

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κ. ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ [hfe_template id=’397365′] ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΣΚΡΕΚΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΘΕΜΑ: «Θέρμανση των δημοτικών κολυμβητηρίων με πετρέλαιο θέρμανσης αντί για κίνησης» Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, τα δημοτικά κολυμβητήρια απαιτείται να χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης για να καλύψουν τις […]

O καιρός σήμερα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια, ισχυροί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Πιο αναλυτικά: [hfe_template id=’397365′] Για σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία […]

Follow by Email