22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Υπηρεσίες αυτόνομης διαβίωσης και ασφαλούς γήρανσης ηλικιωμένων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 3,3 εκ. ευρώ

Η συνολικού προϋπολογισμού 3.298.511 ευρώ πράξη που αφορά την παροχή υπηρεσιών αυτόνομης διαβίωσης και ασφαλούς γήρανσης ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εντάχθηκε στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020.

Δικαιούχος της εν λόγω πράξης, η οποία έχει διάρκεια 30 μήνες και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το έργο έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας υποστήριξης ηλικιωμένων ή και μοναχικών ατόμων που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης. Η δράση αφορά 3.000 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους που ζουν μόνοι και / ή χρόνιους πάσχοντες. Εχει σκοπό δε, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την υποβοήθηση της μοναχικής διαβίωσής τους και την ασφαλή τους γήρανση.

Η υπηρεσία παρέχεται από τη Γενική Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και περιλαμβάνει, α) τη λειτουργία κέντρου 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης ωφελούμενων και β) την παρακολούθηση και τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών.

Ειδικότερα, η πράξη περιλαμβάνει την υλοποίηση των ακόλουθων δράσεων:

Α) Υπηρεσίες επιλογής ωφελούμενων και αποτίμησης αποτελεσμάτων του έργου.

Β) Παροχή υπηρεσιών λειτουργίας του κέντρου 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης ωφελουμένων.

Αφορά στη λειτουργία ενός Κέντρου 24ωρης Τηλεφωνικής Υποστήριξης, όπου για 30 μήνες εξασφαλίζονται οι απαραίτητες υποδομές (χώρος λειτουργίας, τηλεφωνικό κέντρο, τηλεπικοινωνιακές και πληροφορικές υποδομές) και το αντίστοιχο προσωπικό, για τη παροχή υπηρεσίας παρακολούθησης των ωφελούμενων της πράξης. Το προσωπικό του Κέντρου, που αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο, έχει άμεση πρόσβαση στο αρχείο κάθε ωφελούμενου και ανταποκρίνεται άμεσα σε οποιαδήποτε ανάγκη του.

Ακόμα και αν ο ηλικιωμένος δεν είναι σε θέση να απαντήσει, η υπηρεσία ενεργοποιείται αυτόματα παρέχοντας αμέσως την αναγκαία βοήθεια (επικοινωνία με κάποιο εθελοντή γείτονα, μέλος της οικογένειάς του, καλείται ασθενοφόρο, η Άμεση Δράση ή η Πυροσβεστική).

Γ) Παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης ηλικιωμένων και τηλεειδοποίησης, μέσω ειδικών συσκευών οι οποίες παρέχονται και εγκαθίστανται στον ωφελούμενο. Περιλαμβάνεται και η επίδειξη συσκευής σε κάθε ωφελούμενο, καθώς και τεχνική υποστήριξη 24ης εξυπηρέτησης.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Νέο επιμορφωτικό σεμινάριο από το Επιμελητήριο Αργολίδας

Το Επιμελητήριο Αργολίδας στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων των επιχειρήσεων – μελών του, διοργανώνει νέο επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με τo IST College (αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας), με την παρακάτω θεματολογία: «ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ» Σκοπός : Το πρόγραμμα εστιάζει στις σύγχρονες ανάγκες των πωλητών και […]

Ενημέρωση των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών της λαϊκής αγοράς  Ναυπλίου

Ενημερώνουμε τους πωλητές της λαϊκής αγοράς του Ναυπλίου ότι σήμερα Σάββατο 15/07/2023 λόγω των ακραίων θερμοκρασιών το συνεργείο καθαριότητας του δήμου δε θα  παρέχει εργασία από τις 12:00 έως τις 17:00 βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνει μετά τις 17:00. Προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα από τα απορρίμματα που θα συγκεντρωθούν […]