21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Άμεσο ενδιαφέρον Νίκα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Στο 10ο περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού υπό τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη συμμετείχε η αρμόδια για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αννα Καλογεροπούλου.

Παρέμβαση στο συμβούλιο έκανε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ στους επισκέψιμους χώρους και στα χρήματα που επενδύθηκαν από την Περιφέρεια για την επίτευξη του σκοπού αυτού (αναλυτικά, την παρέμβαση του περιφερειάρχη μπορείτε να την δείτε εδώ https://www.ppel.gov.gr/p-nikas-i-prosvasimotita-apoteli-kathoristiko-paragonta/).

Στα θέματα της χθεσινής συνεδρίασης περιλαμβάνονταν η ίδρυση του Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, η άμεση συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με τις Περιφέρειες όσον αφορά στη λειτουργία των αντίστοιχων Περιφερειακών και Τοπικών Παρατηρητηρίων, καθώς και η παρουσίαση του έργου και των στόχων της Επιτροπής Προσβάσιμου Τουρισμού.

Στην εν λόγω συνεδρίαση μετείχαν αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού ή εντεταλμένοι για τον τομέα αυτό περιφερειακοί σύμβουλοι, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, ενώ έγινε παρουσίαση του έργου και των στόχων της Επιτροπής Προσβάσιμου Τουρισμού από τη Συντονίστρια της Επιτροπής Κορίνα Λιούτα.

Βασικός στόχος της Επιτροπής Προσβάσιμου Τουρισμού είναι η ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία και η εξασφάλιση της συμμετοχής και της ισότητας στο τουριστικό αγαθό, μέσα από την επίλυση των προβλημάτων προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ και τις άλλες ομάδες του προσβάσιμου τουρισμού σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Περισσότερα Άρθρα

Εργασίες σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης

Εργασίες καθαριότητας στο καταφύγιο αδέσποτων σκυλιών στο Ξηροκάμπι, σχεδιασμός και εργασίες πολιτικής προστασίας στα Περιβόλια και εργασίες αγροτικής οδοποιίας στη περιοχή Γοράνων, Γόλας, Ζερμπίτσας!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των σωματείων στη σχολική καθαριότητα

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες των σωματείων στη σχολική καθαριότητα, το αίτημα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία. Η έμπρακτη στήριξη από τους συλλόγους εκπαιδευτικών-δασκάλων, τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία εργαζομένων αρκετών Δήμων και η φυσική τους παρουσία στην σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί βήμα ενότητας, κοινού αγώνα […]