13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τρέξιμο με μάσκα: Tips για να προσαρμοστείτε

Η μάσκα είναι πλέον ένα από τα βασικά αξεσουάρ της νέας μας καθημερινότητας.

Προστατεύεις τον εαυτό σου αλλά και τους άλλους φορώντας την στα Μέσα Μεταφοράς, στα μαγαζιά αλλά και στη δουλειά σου. Το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους είναι μία τέτοια περίπτωση. Εφόσον η μάσκα καλύπτει στόμα και μύτη, ο αέρας παγιδεύεται και πρέπει να καταβάλεις μεγαλύτερη προσπάθεια στην αναπνοή. Αυτό δυσκολεύει τη γυμναστική που κάνεις και έτσι κουράζεσαι πιο εύκολα και γρήγορα.

Δες παρακάτω μερικά βασικά tips ώστε να μην αποθαρρύνεσαι.

Διάλεξε τη σωστή μάσκα

Ιδανικά βρες μία μάσκα που να έχει φτιαχτεί για τρέξιμο και να μην ιδρώνει εύκολα. Μπορείς επίσης να έχεις πάντα μαζί στο τρέξιμο μία έξτρα μάσκα αλλά και αντισηπτικό για να την αλλάζεις.

Αύξησε σταδιακά την ένταση

Αν απέχεις καιρό από τη γυμναστική ή αν απλά σε δυσκολεύει η μάσκα, ξεκίνησε χαλαρά και μην το παρακάνεις με την ταχύτητα και την προσπάθεια. Όταν δεις ότι τα καταφέρνεις, ανέβασε σιγά σιγά την έντασή σου και μην παίρνεις το ρίσκο.

Μέτρα τους χτύπους

Δεν είναι δύσκολο. Μπορείς να φοράς ειδικό ρολόι που μετρά βήματα ή τους παλμούς ή να έχεις μαζί το κινητό σου με μία αντίστοιχη εφαρμογή. Έτσι ξέρεις τι είναι φυσιολογικό και πότε το παρακάνεις στο τρέξιμο. Θυμήσου ότι η μάσκα δυσκολεύει ούτως ή άλλως τα πράγματα.

Διαλείμματα και ενυδάτωση

Δεν χρειάζεται να φοράς μάσκα για να θυμάσαι ότι πρέπει να πίνεις νερό (ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες). Δεν υπάρχει κανόνας. Απλώς ενυδατώσου όταν διψάς. Εξίσου σημαντικό είναι να σταματάς για μικρά ή και μεγαλύτερα διαλείμματα.

ΠΗΓΗ: Γόβα Στιλέτο

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παραβάσεις περί ναρκωτικών και Τελωνειακού Κώδικα, στην Αργολίδα

Συνελήφθησαν, χθες (2.7.2021) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου Αργολίδας και με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 51 ετών, αντίστοιχα, και αναζητείται ακόμη ένας 24χρονος αλλοδαπός. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και […]

Καρναβαλια τέλος με εντολή Κικιλια

Με έκτακτη ανακοίνωσή του πριν από μερικά λεπτά, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, είπε πως αναβάλλονται επίσημα όλα τα καρναβάλια στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό.