20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πώς να ελαττώσετε το αλάτι από τα πιάτα σας

Το πιο απλό πράγμα στη μαγειρική είναι να χαρίσουμε γεύση και νοστιμιά στο φαγητό μας με λίγο πασπάλισμα αλατιού, όταν νιώσουμε ότι του λείπει «κάτι».

Σε περίπτωση που δε μαγειρεύετε και τόσο συχνά, δεν είναι καθόλου δύσκολο το να το παρακάνετε με την ποσότητα αλατιού που θα προσθέσετε, κάνοντας έτσι τα πιάτα σας εξαιρετικά θερμιδικά.

Όπως μάλιστα ήδη γνωρίζετε, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει έμμεσα -ή κι άμεσα- προβλήματα υγείας, με πιο απλό παράδειγμα την κατακράτηση υγρών και με πιο επικίνδυνο το πνευμονικό οίδημα.

Τι να κάνετε;

Γεμίστε τα ράφια της κουζίνας σας με μπαχαρικά που θα αντικαταστήσουν επάξια την έντονη γεύση του αλατιού, μεταξύ των οποίων θα λατρέψετε το κάρυ που ταιριάζει υπέροχα με το κοτόπουλο, το πιπέρι θα κάνει τα πιάτα σας spicy και η αγαπημένη ρίγανη που εναρμονίζεται σχεδόν με τα πάντα.

ΠΗΓΗ: Γόβα Στιλέτο

Περισσότερα Άρθρα

Ιερώνυμος: Όχι μόνο να πάμε, αλλά να τρέξουμε να εμβολιαστούμε και να εμπιστευτούμε τους ειδικούς

Την προτροπή να δούμε το θέμα του εμβολιασμού «σαν τείχος προστασίας», εξέφρασε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μάλιστα, τόνισε ότι «ιδιαίτερα εμείς οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες, πρέπει να τρέξουμε για να εμβολιαστούμε, όχι απλώς να πάμε». Επιπλέον, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος εξήγησε, ότι «έτσι προστατεύουμε όχι μόνο […]

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ίσως και να μην δούμε το τρίτο κύμα της πανδημίας!

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι «με μία ήπια κάλυψη του εμβολιασμού, 40-50%, που θα έχουμε πετύχει το καλοκαίρι, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα δούμε μεγάλη ύφεση της επιδημίας» κάνει ο Γκίκας Μαγιορκίνης τονίζοντας ότι «τα μέτρα ατομικής προστασίας θα τα ξεφορτωθούμε, όταν δούμε τα νούμερα να πέφτουν δραματικά. Ίσως από τον Μάιο και μετά». Σε συνέντευξή […]