12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Καμένα Βούρλα κατά της παραμονής μεταναστών

Την απόφαση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μέχρι να αποχωρήσουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τα Καμένα Βούρλα αποφάσισε η λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Αγίου Παντελεήμονα.

Αμέσως μετά την λαϊκή συνέλευση πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από την παραλιακή οδό ως το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.

“Είναι ντροπή να μην είναι εδώ σήμερα όλοι οι κάτοικοι, να μην έχουν συγκεντρωθεί 2.000 άτομα. Θα έπρεπε να κλείσουν τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες έστω για δύο ώρες” τόνισε ο Δήμαρχος Ιωάννης Συκιώτης, ζητώντας μάλιστα από τους διευθυντές των σχολείων να μην καταχωρήσουν τις απουσίες των μαθητών που σήμερα δεν πήγαν στο σχολείο στο πλαίσιο της απόφασης του δήμου να μην λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες  “Θα υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων μας με συγκεκριμένες κινήσεις και δράσεις μέχρι να τα καταφέρουμε” υπογράμμισε ο κ. Συκιώτης στους συγκεντρωμένους ενώ οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των τοπικών συλλόγων.

Παρόν στη λαϊκή συνέλευση και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάτζας που επανέλαβε πως σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας από τον Πρωθυπουργό, η παρουσία των προσφυγόπουλων θα είναι προσωρινή και δεν θα κρατήσει περισσότερο από 30 ημέρες.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ενώ αναμένονται άλλα 32 που θα μείνουν στα Καμένα Βούρλα για σύντομο διάστημα,  μέχρι να προωθηθούν σε χώρες της ΕΕ ενώ η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση καλεί την τοπική κοινωνία να δείξει τον ανθρωπισμό και την φιλοξενία για την οποία διακρίνεται η Ελλάδα, έτσι ώστε τα παιδιά στο σύντομο διάστημα της παραμονής τους, να αισθανθούν ασφάλεια και αγάπη και να κρατήσουν ως τελευταία εικόνα της χώρας μας, τη θερμή φιλοξενία τους στα Καμένα Βούρλα”.

Δείτε τις φωτογραφίες από το lamianow.gr:

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

40 σακούλες με σκουπίδια μάζεψαν οι εθελοντές του Save your Hood σε Ναύπλιο και Νέα Κίο

Την Κυριακή 11 Απριλίου με 2 δράσεις σε Ναύπλιο και Νέα Κίο, 35 άτομα εθελοντές του Save Your Hood μάζεψαν 40 σακούλες γίγας και συγκέντρωσαν 8.000 λίτρα σκουπίδια. Στο Άργος στην παραλιακή Νέας Κίου οι εθελοντές του Save Your Hood μάζεψαν 25 σακούλες! Στο Ναύπλιο μπροστά στην Νομαρχία μάζεψαν 15 σακούλες! Πολλά μπράβο σε όλους […]

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Κορονοϊός: Ένα νέο κρούσμα στην Αργολίδα

Σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, από τα 1.240 κρούσματα που ανιχνεύτηκαν στη χώρα σε 24 ώρες, τα 270 ανιχνεύτηκαν στην Αττική και τα 232 στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικότερα: • 14 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας • 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο • 270 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής • 232 […]