19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 22 Σεπτεμβρίου συνέβησαν τα εξής:

480 π.Χ. Ο ελληνικός στόλος με επικεφαλής τον Ευρυβιάδη και τον Θεμιστοκλή νικά τον περσικό στόλο του Ξέρξη Α’ στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

1888 Εκδίδεται το πρώτο τεύχος του περιοδικού National Geographic.

1939 Πραγματοποιείται κοινή παρέλαση της Βέρμαχτ και του Κόκκινου Στρατού στο Μπρεστ μετά το τέλος της εισβολής στην Πολωνία.

1957 Γεννιέται ο Νικ Κέιβ, Αυστραλός ρόκερ.

1964 Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου δηλώνει την πρόθεσή του να ενοποιήσει το ΙΚΑ με άλλα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση των τραπεζοϋπαλλήλων και των εργαζομένων σε δημόσιους φορείς.

1980 Το Ιράκ εισβάλλει στο Ιράν.

1994 Μεταδίδεται το πρώτο επεισόδιο της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Τα Φιλαράκια».

Περισσότερα Άρθρα

Η «Σίρλεϋ Βαλεντάιν» φθάνει στο Ναύπλιο

Η γλυκόπικρη κωμωδία  « SHIRLEY VALENTINE»  του Willy Russell  ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΥΠΛΙΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΟΣΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   Ο Αλέξανδρος Ρήγας παρουσιάζει την γλυκόπικρη κωμωδία του Willy Russell,  «Σίρλεϋ Βαλεντάιν». Η Βρετανίδα Σίρλεϋ είναι μια γυναίκα λίγο μετά τα 50, μάνα δύο παιδιών που έχουν τη δική τους πλέον ζωή και σύζυγος ενός άνδρα […]

Απόλυτη φρίκη: Μη-τέρα(ς) δολοφόνησε τα δύο μωράκια της

Πρόκειται για την 20χρονη Aleah Newell από το Σικάγο, μια μητέρα η οποία επιτέθηκε με μανία και σκότωσε το 2χρονών και το 7μηνών παιδάκι της! Συγκεκριμένα όταν βρισκόταν στο σπίτι του παππού της, επιτέθηκε αρχικά στον γιο της Ameer, τον οποίο μαχαίρωσε μέσα στην μπανιέρα 19 φορές, και στην συνέχεια τον έκαψε με καυτό νερό! […]