19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Παρέσυρε πεζό με το αμάξι της, τον εγκατέλειψε και τελικά ήταν ο πεθερός της (βιντεο)

Μια απίστευτη ιστορία συνέβη στην Αγγλία, όταν μια γυναίκα παρέσυρε πεζό με το αυτοκίνητό της επειδή κοιτούσε το κινητό της.
Όμως δεν σταμάτησε να τον βοηθήσει, αλλά τον εγκατέλειψε τραυματισμένο. Μετά ανακάλυψε πως επρόκειτο για τον πεθερό της αλλά προσπάθησε να κρύψει την ενοχή της.

Τι συνέβη
Μία νεαρή γυναίκα οδηγός δικάστηκε επειδή χτύπησε με το αυτοκίνητό της έναν 61χρονο άνδρα σε διάβαση πεζών και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το σημείο του ατυχήματος, αφήνοντάς τον τραυματισμένο.

Το περιστατικό συνέβη στο Λέστερ της Αγγλίας τον Φεβρουάριο του 2018 και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Εκείνη έφυγε από το σπίτι όπου έμεναν όλοι μαζί για να πάρει φαγητό σε πακέτο και όταν επέστρεφε, ο πεθερός της είχε βγει λίγα λεπτά πριν από την οικία τους για να επισκεφτεί έναν συγγενή, ο οποίος ζούσε κοντά.

Συγκεκριμένα καθώς επέστρεφε στο σπίτι της, χρησιμοποιούσε το κινητό της και πέρασε από τη διάβαση πεζών στο St Peter’s Road, Highfields ακριβώς τη στιγμή που ο πεθερός της την διέσχιζε και τον χτύπησε με το αυτοκίνητό της.

Του προκάλεσε σοβαρά τραύματα και του έσπασε την λεκάνη.

Η οικογένειά της αρχικά δεν γνώριζε τι είχε κάνει, αλλά τελικά έμαθε την πράξη της καθώς η αστυνομική έρευνα συνεχίστηκε.

Μάλιστα κατά την διάρκεια του συμβάντος έπαθε ζημιά και το αυτοκίνητό της την οποία φρόντισε να φτιάξει άμεσα ώστε να κρύψει την ενοχή της.

Συνελήφθη και έδωσε κατάθεση 11 ημέρες μετά το ατύχημα, όπου και τελικά αποκάλυψε τι συνέβη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2020. Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο η 29χρονη οδηγός Fatheha Begum Abedin κοιτούσε το κινητό της όταν συνέβη το τροχαίο και μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία, διέγραψε στην συνέχεια τα μηνύματά της.

Αρχικά υποστήριξε πως δεν το είχε κάνει εκείνη ενώ στην συνέχεια άλλαξε την ιστορία της και είπε πως έχει πάθει μια μικρή απώλεια μνήμης που προκλήθηκε από κρίση άσθματος και δεν θυμόταν το περιστατικό.

Προσπάθησε επίσης να ισχυριστεί ότι η ζημιά που υπέστη το αυτοκίνητό της προκλήθηκε από κλέφτες που προσπάθησαν να εισέλθουν για να κλέψουν το τηλέφωνό της.

Η εισαγγελέας Joey Kwong είπε ότι η αστυνομία της Leicestershire διαπίστωσε ότι είχε διαγράψει 32 μηνύματα από το τηλέφωνό της και επισκευάστηκε το παρμπρίζ της πριν να το «εξετάσουν» οι αστυνομικοί.

Η Abedin τελικά ομολόγησε την ενοχή της για δύο αδικήματα, τον σοβαρό τραυματισμό από επικίνδυνη οδήγηση και την ψευδομαρτυρία.

YouTube player

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε με την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένου και του πεθερού της.

Καταδικάζοντας την, ο δικαστής Μπράουν είπε: «Οδηγούσατε αυτοκίνητό σας τις πρώτες πρωινές ώρες. Από καθαρή σύμπτωση ο πεθερός σας διέσχισε τον δρόμο μπροστά από το όχημά σας. Είμαι πεπεισμένος ότι χρησιμοποιούσατε το κινητό σας τηλέφωνο. Συγκρουστήκατε και προκαλέσατε σοβαρό τραυματισμό στον πεθερό σας. Πήγε πάνω από το καπό σας και χτύπησε το παρμπρίζ σας πριν προσγειωθεί στο δρόμο. Δεν σταματήσατε. Δεν προσφερθήκατε να βοηθήσετε. Άλλοι που περνούσαν σταμάτησαν να βοηθήσουν. Συνεχίσατε», ανέφερε.

Ο δικαστής είπε ότι ένας άντρας που είχε παρόμοιο αυτοκίνητο συνελήφθη αρχικά και κρατήθηκε όλη τη νύχτα μέχρι να βεβαιωθούν πως δεν ήταν εκείνος.

Παράλληλα ο πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι όχι μόνο γνωρίζατε ότι συμμετείχατε σε τροχαίο, αλλά καταβάλλατε μεγάλες προσπάθειες για να καλύψετε την ενοχή σας. Ένας αθώος άνδρας συνελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας από την αστυνομία ως ύποπτος. Ο πεθερός σου μεταφέρθηκε στο Βασιλικό Ιατρείο του Λέστερ και έμεινε συνολικά 11 ημέρες εκεί. Σήμερα κάθεται στο δικαστήριο και έχει γράψει μια δήλωση στην οποία εκφράζει την αγάπη του για σένα. Έχει ξεκαθαρίσει με τον δικό του τρόπο την θέση του γι’ αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ».

«Εάν σας φυλακίσουμε, πρέπει να λάβω υπόψη το γεγονός ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη περισσότερο πόνο στο θύμα σας. Δεν έχω καμία επιθυμία να του προκαλέσω περαιτέρω πόνο, αλλά έχω ένα δημόσιο καθήκον σήμερα. Κάνατε σχεδόν τα πάντα για να αποφύγετε την ευθύνη έως ότου αναγκαστείτε να ομολογήσετε», κατέληξε.

Η Abedin φυλακίστηκε για έξι μήνες για επικίνδυνη οδήγηση και 12 μήνες για παρακώληση απονομής δικαιοσύνης.

Της απαγορεύτηκε επίσης να οδηγήσει για δύο χρόνια και εννέα μήνες.