15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Νέα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού στο Άγιο Όρος

Εγκύκλιο προς όλες τις μονές του Αγίου Όρους, με την οποία ορίζει έως και δέκα τους επισκέπτες ανά μονή ως μέτρο αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, απέστειλε, μετά από έκτακτη συνεδρίασή της, η Ιερά Κοινότητα.

Η εγκύκλιος απαγορεύει επίσης τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση.

Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.

Η έκδοση της οδηγίας προς τις μονές κρίθηκε απαραίτητη μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊός στη μονή Αγίου Παύλου, ενός στη μονή Χιλανδαρίου κι ενός ακόμη υπόπτου κρούσματος στη Λακκοσκήτη.

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για περαιτέρω διερεύνηση υπόπτων κρουσμάτων, ενώ ένας μοναχός από τη μονή Αγίου Παύλου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Και τα δύο μοναστήρια έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10 κρούσματα σε δύο μονές και μια σκήτη ενώ ένας μοναχός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα Άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: 12 χρόνια από την εκδημία του (videos)

Ήταν ξημερώματα 28ης Ιανουαρίου του 2008, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφηνε την τελευταία του πνοή, νικημένος από την επάρατη νόσο. «Θέλω να φύγω, δεν αντέχω άλλο», είχε εκμυστηρευτεί στους στενούς του συνεργάτες το προηγούμενο απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Στο πέρασμα επτά ολόκληρων μηνών η εικόνα του είχε αλλοιωθεί. Τα σημάδια της ασθένειας έκαναν μέρα με […]

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Ιερά Μονή Βουλκάνου για τον εορτασμό της 14ης και 15ης Αυγούστου 2021

Για τη διευκόλυνση των πολιτών, που θα μεταβούν στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, την 14η και την 15η Αυγούστου 2021, ανακοινώνεται ότι, από την 18:00 ώρα του Σαββάτου (14.8.2021) έως και την 12:00 ώρα της Κυριακής (15.8.2021), θα επιτρέπεται η άνοδος των οχημάτων προς την Ιερά Μονή, μόνο από: Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη – Ιερά Μονή […]