27 °C Argos, GR
28 Μαΐου 2022

Απίστευτο περιστατικό στην Ηλεία: «Ξέχασαν» φοιτητή μέσα στο λεωφορείο – Δείτε τι ακολούθησε

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό διαδραματίστηκε την περασμένη Πέμπτη στα ΚΤΕΛ Ηλείας, αφού νεαρός φοιτητής που επέβαινε σε υπεραστικό λεωφορείο όντας φανερά επηρεασμένος από την εξάντληση που του προκάλεσε το ταξίδι του με πλοίο και έπειτα λεωφορείο, αποκοιμήθηκε με αποτέλεσμα να κλειδωθεί εντός αυτού –όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της οικογένειας– και να υπάρξει μια μικρή αναστάτωση.

Το ξεκίνημα του λεωφορείου από την Αθήνα με προορισμό τον Πύργο έδειχνε πως θα αποτελέσει ακόμα ένα ταξίδι ρουτίνας. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή έμελλε να αλλάξει άρδην για τον φοιτητή τη στιγμή που θα έφθανε στον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Πύργο, που ήταν και ο τελικός προορισμός.

[hfe_template id='397365']

Επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη από το νησί της Χίου, ο 21χρονος φοιτητής χρειάστηκε να ταξιδέψει πάνω από 13 ώρες προκειμένου να βρεθεί στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια να πάρει το λεωφορείο ώστε να έρθει στην Ηλεία και την οικογένειά του. Η πολύωρη αναμονή μέχρι να φτάσει στον προορισμό του αποτέλεσε τη βασική αιτία εξάντλησής του, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του υπεραστικού δρομολογίου Αθήνας-Πύργου να αποκοιμηθεί και να μην αντιληφθεί την άφιξη του λεωφορείου στο σταθμό των ΚΤΕΛ.

Εκεί προέκυψε και το πρόβλημα σύμφωνα με όσα ανέφερε η οικογένεια του 21χρονου, καθώς υποστήριξαν πως ο οδηγός του λεωφορείου αποβιβάστηκε από το όχημα του για να βοηθήσει τους επιβάτες να πάρουν τα πράγματά τους, δίχως πρώτα να ελέγξει αν πράγματι κατέβηκαν όλοι. Σύμφωνα με τη μητέρα του νεαρού, ο οδηγός φέρεται να κλείδωσε το λεωφορείο παρότι εντοπίστηκαν οι αποσκευές του παιδιού, οι οποίες οδηγήθηκαν στην αποθήκη.

Οι γονείς που ανέμεναν το γιό τους μετά το μακρύ του ταξίδι, παρατηρούσαν τους επιβάτες του συγκεκριμένου δρομολογίου να εξέρχονται από τα ΚΤΕΛ και η ανησυχία τους που δεν έβλεπαν το γιό τους μεγάλο ολοένα και περισσότερο κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε. Έτσι, αποφάσισαν να εισέλθουν εντός του σταθμού προκειμένου να δουν τι έχει γίνει, ενώ παράλληλα η μητέρα καλούσε το γιό της στο κινητό του. Αυτό αποτέλεσε και την αιτία να ξυπνήσει και να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί. Επιπλέον, οι γονείς υποστήριξαν πως εντόπισαν το γιό τους που τους χτύπησε το παράθυρο του λεωφορείου μόλις τους είδε και ακολούθως φώναξαν τους υπεύθυνους προκειμένου να μπορέσουν να του ανοίξουν. Ευτυχώς αυτό δεν άργησε να συμβεί, με την οικογένεια μετά το αίσιο τέλος της ιστορίας αυτής να επιστρέφει στο σπίτι της.

Σκοπός η προσοχή!
Το περιστατικό, γνωστοποίησαν οι ίδιοι οι γονείς, έχοντας ως στόχο τους όχι να επηρεάσουν τη δουλειά του οδηγού ή την ίδια την επιχείρηση των ΚΤΕΛ, αλλά περισσότερο για να επιστήσουν την προσοχή στους ανθρώπους που εργάζονται για την επιχείρηση αυτή σε ότι θέμα αφορά τους επιβάτες. «Θα μπορούσε να ήταν το παιδί κάποιας άλλης οικογένειας; Ποια θα ήταν η αντίδραση αυτής τότε;», ανέφερε η μητέρα αντιλαμβανόμενη πως ίσως υπήρξε κάποια στιγμή απροσεξίας.

Αντίθετη άποψη τα ΚΤΕΛ
Για το ζήτημα αυτό ενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χρήστος Δημακόπουλος, ο οποίος άμεσα ενημερώθηκε από τον ίδιο τον οδηγό του λεωφορείου για το περιστατικό. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο οδηγός, ουδέποτε κλειδώθηκε και ξεχάστηκε εντός του λεωφορείου ο νεαρός. Υποστήριξε πως αρχικά δεν παρατήρησε ότι υπήρχε άνθρωπος που έμεινε εντός του λεωφορείου, ωστόσο μετά το ξεφόρτωμα των αποσκευών παρέμειναν οι αποσκευές του παιδιού, γεγονός που οδήγησε τον οδηγό στη σκέψη να κοιτάξει το λεωφορείο μην τυχόν είχε μείνει κάποιος μέσα με αποτέλεσμα να βρεθεί ο νεαρός.

Ανάγκη προσοχής!
Αξίζει να σημειωθεί πως σε τέτοιες περιπτώσεις μικρότερη σημασία έχει το ποιος έχει την ευθύνη, με τη μεγαλύτερη να συγκεντρώνεται στο να είναι καλά οι επιβάτες του λεωφορείου. Για τους οδηγούς η ασφάλεια των επιβατών και η ευχαρίστησή τους αποτελούν τις βασικές επιδιώξεις τους. Όντας και αυτοί όμως άνθρωποι, δεν είναι αλάνθαστοι. Σημασία έχει τα λάθη τους, όποια και αν είναι αυτά, να μη θέτουν σε κίνδυνο τους επιβάτες. Χρειάζεται προσοχή όταν βρίσκονται στα χέρια τους τόσες ζωές.

Πηγή: patrisnews.com

Περισσότερα Άρθρα

Διενέργεια RAPID TEST για διερχόμενους οδηγούς στο Άργος και στο Ναύπλιο

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν ελέγχους για sars covid 19 σε διερχόμενους μέσα από το αυτοκίνητό τους στις: 23/02/21 ημέρα Τρίτη ώρα 09:30 – 13:00 Ναύπλιο έξω από τη Πυροσβεστική 25/02/21 ημέρα Πέμπτη ώρα 11:30 – 14:00 έξω από το 1ο Λύκειο Άργους [hfe_template id=’397365′] 26/02/21 ημέρα Παρασκευή ώρα 11:00 – 14:00 έξω από το […]

Παρουσίαση βιβλίου από τον Εξωραϊστικό και μορφωτικό Σύλλογο της Κάντιας

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 7 το απόγευμα στα γραφεία του συλλόγου μας (πρώην δημοτικό σχολείο Κάντιας) στην καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας! Πριν την κοπή και με αφορμή την ενός χρόνου λειτουργίας της δανειστικής μας βιβλιοθήκης, θα γίνει παρουσίαση βιβλίου της αγαπημένης μας φίλης και μέλος του συλλόγου μας Ισμήνη Μπάρακλη! Για το βιβλίο θα μιλήσει ο φιλόλογος,πρόεδρος συνδέσμου φιλολόγων Αργολίδας […]

Follow by Email