19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συναυλία – Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο την Κυριακή στο Άργος

Συναυλία – Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο διοργανώνουν ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η ΚΕΔΑΜ, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 8 το βράδυ στις Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο αρωγής του συλλόγου Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία «Δώσε Ζωή», με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του. Η ένταξη, η πρόσβαση, τα δικαιώματα, η κοινωνικοποίηση και η στήριξη των παιδιών με αναπηρία, είναι η βάση για να σκεφτούμε αλλιώς, να δώσουμε ζωή.

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος και ιδιαίτερα τα τραγούδια του, συντροφεύουν πάντα τη ζωή μας. Πόσοι δεν έχουμε συνδέσει στιγμές μας με την Αλίκη, τη Ζωίτσα, τον Δημήτρη, τη Τζένη, σε ρόλους υπέροχους και διαχρονικούς με την συνοδεία των τραγουδιών του Μίμη Πλέσσα, του Μάνου Χατζηδάκη, του Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και λαϊκότερων συνθετών όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μανώλης Χιώτης και τόσοι άλλοι.

Αυτήν την ανέμελη και ξέγνοιαστη εποχή, μεταφέρουμε με πολύ σεβασμό και κέφι στη παράστασή μας, με τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν στα σοκάκια της παλιάς Αθήνας, στην εποχή που τα τραγούδια είχαν μελωδία και στίχο που άγγιζε τις ψυχές των ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παράσταση, εκτός από την Τίνα Τράκου, με την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο της μουσικής, με σπουδές φωνητικής και ακορντεόν στο Εθνικό Ωδείο, συμμετοχές σε μουσικοθεατρικές θεματικές παραστάσεις, επιτυχημένα μουσικά σχήματα, τηλεοπτικά σήριαλ και δισκογραφικές δουλειές, συμμετέχει ο τραγουδιστής Νίκος Κρητικός, με σπουδαίες συνεργασίες με τους Μ. Πλέσσα, Γ. Χατζηνάσιο, Χ. Νικολόπουλο και πολλούς άλλους, με μια σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα και με μία πορεία γεμάτη σεβασμό στην ελληνική μουσική. Την Καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Η Εταιρεία Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία «Δώσε Ζωή», ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Δεκέμβριο του 2016. Στόχος της είναι η φροντίδα των παιδιών με αναπηρία και η ενημέρωση των οικείων τους. Σκοπός της είναι να αποτελέσει έναν ενεργό πυρήνα για δράσεις κοινωνικής στήριξης στα παιδιά, στις οικογένειές τους αλλά και στους κοινωνικούς ρόλους που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά τους (π.χ. εκπαιδευτικούς). Τα παιδιά με αναπηρία έχουν το δικαίωμα να κοινωνικοποιηθούν όπως όλοι μας. Οφείλουμε συλλογικά να τα ενισχύσουμε και να τα στηρίζουμε αλλά σε καμία περίπτωση να τα λυπόμαστε. Πεποίθησή των μελών του συλλόγου είναι πως πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και όχι να τα περιφρονούμε και να τα περιθωριοποιούμε.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ

Πέτρος Διολίτσης

Περισσότερα Άρθρα

«Sputnik V»: Ανησυχία για το νέο εμβόλιο της Ρωσίας για τον κορωνοϊό

Η ταχύτητα με την οποία κινείται η Ρωσίαγια την ανάπτυξη του εμβολίου της για τον κορωνοϊό υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της να κερδίσει τον παγκόσμιο αγώνα για ένα αποτελεσματικό προϊόν, αλλά έχει προκαλέσει ανησυχίεςότι μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πριν από την επιστήμη και την ασφάλεια. «Δεν είναι ξεκάθαρο τι πραγματικά συμβαίνει με το ρωσικό […]

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στο Ναύπλιο

Σε αρκετά σημεία του Ναυπλίου, υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, με τον “Αντίνοο” να έχει εμφανιστεί με ήπια πάντως μορφή (και μακάρι να παραμείνει έτσι). Εξαιρετικά μειωμένη παρουσιάζεται η ορατότητα στον επαρχιακό δρόμο Άργους – Ναυπλίου, ενώ από την Δαλαμανάρα μέχρι και τις φυλακές της Τίρυνθας νωρίτερα δεν υπήρχε φωτισμός.