19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Νέα εκπαιδευτική χρονιά στο Δημοτικό Ωδείο Άργους – Μυκηνών

Η περσινή εκπαιδευτική μας χρονιά ολοκληρώθηκε με την απονομή του Πτυχίου Βιολοντσέλου στην υποψήφια Ερατώ Ροδοπούλου με Άριστα παμψηφεί. Συγχαίρουμε θερμά την νέα μουσικό, αλλά και την καθηγήτρια της και πολύτιμη συνεργάτιδα μας Διονυσία Στρακάτου! Η φετινή εκπαιδευτική χρονιά ξεκινά με τη δημιουργία ενός ακόμα Τμήματος του Ωδείου στο Κιβέρι! Στηριζόμαστε σε τέτοιες χαρές, ώστε να ξεπερνάμε με αισιοδοξία τις δυσκολίες που προκύπτουν από την τρέχουσα υγειονομική κατάσταση.

Σας συστήνουμε παλιούς και νέους συνεργάτες με τους οποίους θα διανύσουμε τη μουσική μας διαδρομή:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο μαέστρος και συνθέτης Νίκος Χριστοδούλου έχει διευθύνει πολλές ορχήστρες στην Ευρώπη, όπως οι ΒΒC Symphony Orchestra, Academy of St Martin in the Fields, Berliner Sinfonie-Orchester, Συμφωνική Ορχήστρα Άαλμποργκ, Συμφωνική Ορχήστρα Μάλμε, Συμφωνική Ορχήστρα Ισλανδίας, Φιλαρμονική Ορχήστρα Αρμενίας, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Όπερα Μπολσόι κ.ά. Συνεργάζεται με τις ελληνικές ορχήστρες – ΚΟΑ, ΚΟΘ, Καμεράτα κ.ά. – και την Λυρική Σκηνή. Έχει διατελέσει διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και της Συμφωνικής Ορχήστρας ΕΡΤ. Ίδρυσε και ήταν Διευθυντής της Euro Youth Philharmonic, της πρώτης πανευρωπαϊκής ορχήστρας νέων.
Η δισκογραφία του των συμφωνικών έργων του Σκαλκώτα για την εταιρεία BIS, με τη ΒΒC Symphony Orchestra και ευρωπαϊκές ορχήστρες, έχει πολλές σημαντικές διεθνείς διακρίσεις (όπως επιλογές στους καλύτερους δίσκους του έτους κ.ά.). Το 2015 περιόδευσε με την Academy of St Martin in the Fields ως μαέστρος και συνθέτης. Έχει διευθύνει πολλές πρώτες εκτελέσεις και ηχογραφήσεις έργων, όπως την παγκόσμια πρεμιέρα της Συμφωνίας του Lars Graugaard στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής της Δανίας στο Όντενζε και την πρεμιέρα της όπερας του Χάρη Βρόντου Οι Δαιμονισμένοιστην Λυρική Σκηνή.
Έχει συνθέσει έργα για ορχήστρα, σύνολα, χορωδία, σκηνική μουσική, τραγούδια, μουσική για την ραδιοφωνική σειρά Εδώ Λιλιπούπολη. Συνθέσεις του έχουν παραγγείλει πολλοί φορείς. Έργα του εκδίδει ο διεθνής οίκος Boosey & Hawkes. Διηύθυνε το έργο του «Debussy Πρελούδια σε ενορχήστρωση Ν. Χριστοδούλου» στην Αθήνα, στο Ερεβάν και στο Λονδίνο (Academy of St Martin in the Fields), ενώ το έργο αυτό το 2016 άνοιξε το Διεθνές Φεστιβάλ ΜΙΤΟ σε συναυλίες με την London Symphony Orchestra και τον G. Noseda στο Τορίνο και στη Σκάλα του Μιλάνου.
Σπούδασε σύνθεση με τον Γ.Α. Παπαϊωάννου και πιάνο με την Μ. Μουρτζοπούλου και τον Γ. Πλάτωνα στο Ελληνικό Ωδείο (δίπλωμα). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην σύνθεση στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Μονάχου και στην διεύθυνση ορχήστρας στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου, με υποτροφίες του Ιδρύματος Ωνάση και της Ακαδημίας Αθηνών. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πήρε το «Βραβείο Φουλμπράιτ για καλλιτέχνες» και προσκλήθηκε ως βοηθός διευθυντής ορχήστρας από τον Sir Charles Mackerras στην Μετροπόλιταν Όπερα της Ν. Υόρκης.
Έχει κάνει κριτική εκδοτική επιμέλεια του μουσικού κειμένου συμφωνικών έργων του Ν. Σκαλκώτα (Η Επιστροφή του Οδυσσέα, 36 Ελληνικοί Χοροί, το Tema con Variazioni με συμπλήρωση του ελλείποντος τελικού τμήματος της ενορχήστρωσης, τα μπαλέτα Η Λυγερή και ο Χάρος, Τέσσερις Εικόνες, Tα Παγανά κ.ά.). To2018-19 συνεργάζεται με τον Daniel Barenboim, την Κρατική Όπερα και την Αίθουσα Πιερ Μπουλέζ του Βερολίνου στο ετήσιο αφιέρωμα στον Σκαλκώτα παρέχοντας κριτικές εκδόσεις έργων του Σκαλκώτα. Έχει κάνει κριτική αποκατάσταση έργων μουσικής δωματίου του Αιμίλιου Ριάδη.
Ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής αφιερωμάτων και επιμελητής συνεδρίων για τους Δημήτρη Μητρόπουλο (Αθήνα 1996), Σκαλκώτα (Βερολίνο, Κοντσερτχάους, 2000, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2017), Chopin (2010) και Debussy (2012). Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του διεθνούς συνεδρίου Skalkottas Today τον Νοέμβριο 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τον Σκαλκώτα, τον Chopin, τον Μητρόπουλο, τον Σεφέρη (Ο μουσικός Σεφέρης, εκδόσεις ΜΙΕΤ). Έχει πραγματοποιήσει πολλά σεμινάρια, μουσικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, την Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και άλλους φορείς.

Π Ι Α Ν Ο
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΡΑΤΣΕΑ
Μαθήτευσε δίπλα στην εξαιρετική Ελένη Αποστολάκι-Ταζάρτες, την περίοδο που η γόνιμη διαδρομή του Ωδείου Άργους χάραζε τα πρώτα της βήματα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την πόλη.
Ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας με την Μ. Ρώτα στο πιάνο (Πτυχίο και Δίπλωμα) και τον Ν. Καριώτη στα θεωρητικά (Πτυχίο Αρμονίας) φοιτώντας παράλληλα στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επί 25 έτη επιμελείται και διδάσκει την πολυπληθέστερη τάξη Πιάνου του Ωδείου, καλύπτοντας όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών βαθμίδων – από την Προκαταρκτική Σχολή έως την Ανωτέρα και την απόκτηση τίτλων σπουδών. Η ιδιαίτερη μουσική ποιότητα της διδασκαλίας της έχει επανειλημμένα επαινεθεί από προσωπικότητες του πιανιστικού χώρου και έχει τη χαρά και την τύχη – τόπος κοινός και προσδοκία κάθε δασκάλου – ταλαντούχος, επί δεκαετία, μαθητής της να συγκαταλέγεται πλέον στο εκπαιδευτικό δυναμικό του Ωδείου.
Συνεπής στην παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων μουσικής ερμηνείας και παιδαγωγικής (Ε. Αγραφιώτη, Κ. Λούκος, Α. Τοτσίου, Τζ. Και Κ. Γκάνεφ, Δ. Ευνουχίδου, Μ. Αϊβάζοβα, Ν. Σεμιτέκολο κ.λ.π), σταθερή στη συμμετοχή της στις συναυλιακές προτάσεις του Ωδείου και σε μουσικά δρώμενα του τόπου, επεξεργάζεται και εφαρμόζει, παράλληλα, εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στη γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο της μουσικής και των τεχνών (συνεργασίες με Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους, Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου, τοπικούς συλλόγους και φορείς).
Χαρακτηριστικό στίγμα της προσωπικής της οπτικής στην παιδαγωγική της μουσικής αποτελεί ο σχεδιασμός και η οργάνωση θεματικών παραστάσεων στις οποίες ο μουσικός λόγος συγκεράζεται λειτουργικά με την αφήγηση (πεζογραφία, ποίηση, παραμύθι) και την εικόνα (ζωγραφική, κινούμενα σχέδια, κινηματογράφος). Οι Σκόρπιες Σελίδες, το Δελτίο Τύπου, ο Τραγουδιστής Κότσυφας, η Εκπομπή Ραδιοφώνου, το Κοντσέρτο σε ΔΩΑ Ελάσσονα, η Παρτιτούρα, η Αύρα Χριστουγέννων, ο Βασιλιάς και το Πουκάμισο, το Χωριουδάκια του Φελισμέρτο και πολλά ακόμα, ανάλογα, δείγματα γραφής, έχουν αναγάγει την έννοια της συναυλίας σε ένα πολυμορφικό μουσικό γεγονός με ευρύτερες παιδαγωγικές προεκτάσεις. Προεκτάσεις που συνάδουν με τη γενικότερη φιλοσοφία του Ωδείου για συνεχή αναζήτηση νέων δημιουργικών τόπων – και τρόπων – μέσα από τη στέρεη γνώση και την πολύπλευρη καλλιέργεια.

ΕΛΕΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ
Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Άργους από το οποίο πήρε Πτυχίο με καθηγητή τον Θανάση Γεωργακόπουλο και Πτυχίο Αρμονίας με τον συνθέτη Δημήτρη Λιωνή. Παρακολούθησε το Μονοετή Κύκλο Σπουδών της Σχολής Μωραΐτη για τις παιδαγωγικές μεθόδους C. ORFF, J. DALCROZE.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα πιάνου με τους: Δόμνα Ευνουχίδου, Μarianna Αivazova, Νέλλη Σεμιτέκολο, Νίκο Χριστοδούλου, Ευάγγελο Σαραφιανό. Έχει συμμετάσχει σε βιωματικά εργαστήρια των Dough Goodkin «Orff Schulwerk: Μια παγκόσμια γλώσσα», Werner Beidinger «How babies, infants and preschool children learn music», Sofia Lopez-Ibor Alino (Πανελλήνιο φεστιβάλ Orff) και άλλα.
Διδάσκει πιάνο και είναι υπεύθυνη του προγράμματος μουσικής προπαιδείας στο Δημοτικό Ωδείο Άργους-Μυκηνών. Έχει διδάξει μουσική αγωγή σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
Οργανώνει και υλοποιεί, επί σειρά ετών, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές παραστάσεις, μουσικά παραμύθια και γενικά δρώμενα για παιδιά.
Στο παρελθόν έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα για τη Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών σε μια συστηματική προσπάθεια καλλιέργειας της αγάπης προς το βιβλίο και την τέχνη.
Λαμβάνει μέρος σε συναυλίες και δραστηριότητες που διοργανώνονται από το Ωδείο.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ
Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στο Ελληνικό Ωδείο, Παράρτημα Ναυπλίου, με την Στέλλα Κωστούρου. Πήρε Δίπλωμα πιάνου με “Άριστα” από το Ωδείο Κόνταλυ, στην τάξη της Καίτης Τρούλη. Πήρε πτυχία Αντίστιξης, Φυγής από το Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου, στην τάξη του Ιωάννη Καστρινού και πτυχίο Πιάνου και Αρμονίας στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο με τον Ιωάννη Καστρινό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους Mario Delli Ponti, Uwe Matscke, Sergei Bogany, Παύλο Βεντούρα, Χρυσή Φλώρου- Παρθενιάδου, Δόμνα Ευνουχίδου, Σοφία Γιακουμίδου, Ευάγγελος Σαραφιανός.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής με τις Ρούλη Γκιώνη και Δέσποινα Ματθαιοπούλου, μουσικοκινητική αγωγή για βρέφη, σεμινάριο διεύθυνσης ορχήστρας με τον Ανδρέα Πυλαρινό καθώς και body percussion με τον Simone Mongelli. Έχει συμμετάσχει σε σειρά σεμιναρίων ” Η μουσικοθεραπεία στην ειδική αγωγή”, με τον Μιχάλη Τόμπλερ και έχει ασχοληθεί με παιδιά με “ειδικές ικανότητες”, στα πλαίσια της θεραπευτικής παρέμβασης μέσω της μουσικής. Είναι κάτοχος του πιστοποιητικού «Παιδαγωγικής Επάρκειας» από το Πανεπιστήμιο Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο.
Παράλληλα ασχολείται ενεργά με την ελληνική παραδοσιακή μουσική (μουσικά και χορευτικά). Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και πήρε μαθήματα παραδοσιακών κρουστών από τους Μαρία Νούσια, Ανδρέα Παπά, Βαγγέλη Καρίπη. Ήταν δασκάλα παραδοσιακών χορών στο Λύκειο των Ελληνίδων Άργους (1992-2002), καθώς και σε άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικά μουσικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις για την “Ξενιτιά”, την Άνοιξη”, και την “Θάλασσα”. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες δυτικής μουσικής , παραδοσιακής μουσικής και έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις ως μουσικός.
Είναι καθηγήτρια Πιάνου και Παραδοσιακών Κρουστών στο Δημοτικό Ωδείο Άργους και διδάσκει Παραδοσιακά Κρουστά στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Έχει διδάξει Μουσικοκινητική Αγωγή, επί σειρά ετών, σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς καθώς και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Άργους-Μυκηνών, στα πλαίσια της συνεργασίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δημοτικού Ωδείου Άργους.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΕΝΤΟΥΛΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Άργους στην τάξη του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ απ΄όπου απέκτησε Πτυχίο πιάνου με βαθμό «Άριστα παμψηφεί με διάκριση και χρηματικό έπαθλο» με πρόεδρο της επιτροπής τον ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ. Μετά από σπουδές με υποτροφία, στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη της ΑΛΙΚΗΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ απέκτησε Δίπλωμα πιάνου με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» και απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Μαρίκα Παπαϊωάνου» για εξαιρετική ερμηνεία ρομαντικού έργου. Έχει παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος, σεμινάρια πιάνου με το διεθνούς φήμης ζεύγος CONSTANTIN & JULIA GANEV καθώς και με την διακεκριμένη πιανίστα LILA BOYATZIEVA. Επίσης ως ενεργό μέλος, έχει παρακολουθήσει εκτεταμένα σεμινάρια για τραγουδιστές και πιανίστες, υπό την διεύθυνση του καθηγητή RAINER HOFFMANN,της Ανωτάτης Μουσικής Σχολής Φρανκφούρτης. Μετά από σπουδές στο Παναρμόνιο Ωδείο Αθηνών, απέκτησε Δίπλωμα τραγουδιού, με Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο. Στα πλαίσια της συνεργασίας του ως τενόρος με την Εθνική Λυρική Σκηνή, έχει επανειλημμένως εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο και αλλού, συμμετέχοντας σε διάφορες παραστάσεις (AIDA του Βέρντι, NORMA του Μπελλίνι, TANNHAUSER του Βάγκνερ, OEDIPUS REX του Στραβίνσκυ κ.α.) Πραγματοποιεί, τακτικά, ατομικά ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού και εμφανίζεται σε διεθνή φεστιβάλ και συναυλίες με μουσικά σύνολα και τραγουδιστές σε όλη την Ελλάδα, όπου διακρίνεται για την εξαιρετική του δεξιοτεχνία και την μουσική του ευαισθησία.
Έχει τιμηθεί από τον Σύλλογο Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» για «Την πολύτιμη προσφορά του, στο πνευματικό έργο του Συλλόγου», καθώς και από το Δημοτικό Ωδείο Άργους για «Την δημιουργική συνεισφορά του στην τέχνη της Μουσικής».
Διδάσκει σε Ωδεία των Αθηνών και της Αργολίδας.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΑΜΠΑΣΗ
Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Άργους (ΔΩΑ) και αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο ωδείο Athenaeum-Maria Callas με καθηγητή τον Θανάση Γεωργακόπουλο, όπου πήρε πτυχίο πιάνου με «Άριστα». Στη συνέχεια εγγράφεται στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Δρ. Αλεξέι Μιρόσνικοφ, από όπου αποφοίτησε το 2000 αποκτώντας Δίπλωμα πιάνο με «Άριστα παμψηφεί και Β΄ βραβείο». Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά – πτυχία Αντίστιξης και Ειδ. Αρμονίας- με καθηγητή τον κ. Δ. Λιωνή.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, τόσο ως πιανίστα όσο και με τους μαθητές της τάξης της ως ενεργά μέλη, με διακεκριμένους σολίστ μουσικοπαιδαγωγούς όπως:
Δόμνα Ευνουχίδου, Νέλλη Σεμιτέκολο, Έφη Αγραφιώτη, Άλα Χαλάψη, Eυάγγελο Σαραφιανό.
Επίσης παρακολούθησε τον μονοετή κύκλο σπουδών μουσικοκινητικής αγωγής
(Orff, Dalcroze, Kodaly) στο ωδείο Φ. Νάκας, και τα ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια «Εισαγωγή στην Ελληνική Μουσική» και «Εισαγωγή στην Αστική Λαϊκή Μουσική» με καθηγητή τον κ. Λάμπρο Λιάβα.
Από το έτος 2000 έως σήμερα διδάσκει πιάνο και θεωρητικά στο ΔΩΑ με σημαντικές διακρίσεις-βραβεία των μαθητών της στο μουσικό διαγωνισμό πιάνου «Φίλωνας». Επίσης έχει αναλάβει την συνοδεία πιάνου στις τάξεις πνευστών και εγχόρδων, στις πτυχιακές/διπλωματικές εξετάσεις πιάνου & κιθάρας, συμμετέχοντας παράλληλα ως μουσική συνοδός και σε αντίστοιχους μουσικούς διαγωνισμούς όπως: «Πανελλήνιοι διαγωνισμοί Καλαμάτας», προκριματική ακρόαση για την «ορχηστρα νεων ευρωπαϊκής ένωσης», διαγωνισμός φλάουτου «ΟυρςΡούτιμαν».
Παράλληλα δίδαξε στο πρόγραμμα του Δήμου Άργους, «Μουσική Αγωγή στα Δημοτικά Σχολεία» (σε συνεργασία με το ΔΩΑ) έως το 2010, και έκτοτε συμμετέχει σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, με πιο πρόσφατο το εκπαιδευτικό ταξίδι στην πόλη Abbeville της Γαλλίας το 2018 (στα πλαίσια ελληνογαλλικής μουσικής συνεργασίας των δύο ωδείων Άργους & Abbeville), όπου μαθήτριές της εμφανίστηκαν σε προγραμματισμένη συναυλία με έργα για σόλο πιάνο, και για 8 χέρια.
Ως πιανίστα έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Αθήνα (Athenaeum, Εθνικό Ωδείο, Εράτειο Ωδείο…), στο Δήμο Χαλανδρίου [«Νέοι της Νέας Χιλιετίας – Γεωργιανοί & Έλληνες σολίστ ερμηνεύουν κλασσικό ρεπερτόριο» παρουσία του μεγάλου Έλληνα αρχιμουσικού οδυσσεα δημητριαδη], σε εκδηλώσεις πολιτιστικών φορέων του Δήμου Άργους μετά από ανάθεση, και σε συναυλίες του ΔΩΑ με έργα μουσικής δωματίου κλασσικών και σύγχρονων συνθετών.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ
Οι κριτικές τον έχουν αναφέρει ως «έναν από τους πιο προικισμένους της γενιάς του, με μουσικότητα, σίγουρη τεχνική, αμεσότητα, βαθιά συγκίνηση και καλό γούστο».
Γεννήθηκε στο Άργος. Σε ηλικία οκτώ ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την Καίτη Γρατσέα, στην τάξη της οποίας διακρίθηκε με έπαινο και βιολιού στα Δημοτικά Ωδεία Άργους και Ναυπλίου. Συνέχισε για δύο χρόνια τις σπουδές του με τη Ρωσίδα πιανίστα Μαριάννα Αϊβάζοβα, στο Ωδείο Athenaeum-Maria Callas, στην Αθήνα. Στη συνέχεια, για έξι μήνες, έλαβε μαθήματα στην Ακαδημία της Κρακοβίας από τον Πολωνό πιανίστα Adrej Pikul. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα γράφτηκε στην τάξη της Νέλλης Σεμιτέκολο, απ’ όπου και αποφοίτησε λαβαίνοντας Δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα και Βραβείο. Στη συνέχεια έγινε δεκτός με την υποτροφία Patrick Conway στο Ithaca College της Ν. Υόρκης, όπου συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στην τάξη του Charis Dimaras. Εκεί, μελέτησε επίσης τσέμπαλο, τραγουδιστική συνοδεία (ορθοφωνία, ρετσιτατίβο) και Μουσική Δωματίου με διάφορα σύνολα.
Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον χώρο της τραγουδιστικής συνοδείας, κλασικής και σύγχρονης, παίζοντας για τάξεις πολλών καταξιωμένων μονωδών, καθώς και για χορωδίες.
Έχει μελετήσει με εξαιρετικούς μουσικούς όπως οι Lilia Boyadjieva, Vadym Kholodenko, Sarah Davis Buechner, Δόμνα Ευνουχίδου, Αγάθη Λεϊμονή, Borislava Taneva, Rachelle Boldorini, Yuvan Admoni, Raphael Salinas, Chantal Stigliani, Πάνο Λουμάκη και Στέφανο Σιγάλα στα πλαίσια σεμιναρίων αλλά και ιδιαίτερων μαθημάτων. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικής Alexander. Στο ρεπερτόριο του περιλαμβάνεται ένα ευρέος στιλ ρεπερτόριο για σόλο πιάνο αλλά και για σύνολα μουσικής δωματίου, τα οποία και έχει παρουσιάσει σε διάφορες διοργανώσεις (Αχίλλειον, Ευγενίδειο Ίδρυμα κ.α), αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Τον Μάιο του 2014 κέρδισε το Ά Βραβείο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Eίναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Τον Οκτώβριο του 2017 ολοκλήρωσε στο ίδιο τμήμα μεταπτυχιακές σπουδές Ά κύκλου, λαβαίνοντας δίπλωμα με Άριστα. Κατά τη διάρκεια του Μεταπτυχιακού ασχολήθηκε, κυρίως, με θέματα μουσικής εικονογραφίας, εκπονώντας τη διπλωματική του με τίτλο: «Η προσέγγιση του θείου μέσω της μουσικής σε έργα της Φλαμανδικής Αναγέννησης: Οι περιπτώσεις του Πολύπτυχου της Γάνδης (1432) του Jan Van Eyck και του Tρίπτυχου της Nájera (περ. 1490)». Έχει επίσης συμμετάσχει στην έρευνα και διοργάνωση εκθέσεων στην Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου-Παράρτημα Ναυπλίου και στην S.G.Art Gallery στο Κολωνάκι.

Β Ι Ο Λ Ι – Β Ι Ο Λ Α
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΔΥΛΑΣ
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και έκανε μαθήματα βιολιού στη Φιλαρμονική Εταιρία και στο Ωδείο Κέρκυρας. Το 1990 πήρε δίπλωμα βιολιού με άριστα παμψηφεί, α΄ βραβείο και μετάλλιο διάκρισης του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών από την τάξη του διακεκριμένου καθηγητή Στέλιου Καφαντάρη, με τον οποίο συνέχισε μαθήματα μέχρι το 2000. Το 1991 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος «Μουσηγέτης». Το 1993 συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του ΙΚΥ στην Κρατική Ανώτατη Σχολή Μουσικής της Στουτγάρδης από την οποία πήρε το 1995 το μεταπτυχιακό δίπλωμα μουσικής δωματίου από την τάξη του κουαρτέτου εγχόρδων Melos, το 1997 το μεταπτυχιακό δίπλωμα βιολιού με διάκριση και το 1999 το ανώτατο δίπλωμα σολίστ (Solisten Klasse) από την τάξη του Wilhelm Melcher. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια βιολιού του Z. Bron, σεμινάρια μουσικής δωματίου του H. Buchberger στην Ακαδημία της Φρανκφούρτης, καθώς επίσης και σεμινάρια κουαρτέτου εγχόρδων με μέλη των κουαρτέτων εγχόρδων Amadeus, Alban Berg, Bartholdy και Cleveland.
Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Αλβανία και έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες, όπως οι Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής Λονδίνου, Συμφωνική Ορχήστρα Ακαδημίας Στουτγάρδης, Ορχήστρα του Φεστιβάλ Ναυπλίου, Ορχήστρα Πανεπιστημίου Γιορκ, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Κερκυραίων, Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου, Ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ.ά. Πήρε το 3ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό κουαρτέτου εγχόρδων στο Μπούμπενροϋτ της Γερμανίας (1993) και το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό μουσικής δωματίου της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη (1994). Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Νέων της ΕΟΚ και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σαιντ Γκάλλεν της Ελβετίας. Το 2007 πήρε δίπλωμα βιόλας με άριστα και α΄ βραβείο στο Ωδείο Φαέθων Αλεξανδρούπολης. Από το 2003 είναι κορυφαίος A΄ – αναπληρωτής εξάρχων στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Από το 2002 διδάσκει βιολί και βιόλα στο Δημοτικό Ωδείο Άργους και στο Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας. Το 2013 δίδαξε βιολί στo Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Surrey στην Αγγλία. Από το 2015 διδάσκει βιολί και βιόλα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και από το 2018 στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-Deree. Επανειλημμένα μαθητές του έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς.

ΠΕΤΡΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
Ο Πέτρος Χρηστίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον Πολύβιο Κοιρανίδη στο Ωδείο του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καβάκο. Αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο το 2003 με Δίπλωμα σολίστ και βαθμό Άριστα. Στη συνέχεια έκανε μαθήματα τελειοποίησης της τεχνικής του με τους σολίστες Γιώργο Δεμερτζή στην Αθήνα και Αριάδνη Δασκαλάκη στην Κολωνία της Γερμανίας. Τον Μάιο του 2008 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών master of music από το πανεπιστήμιο του Bowling Green State University των Ηνωμένων πολιτειών (Ohio,USA) με υποτροφία από το ίδιο το πανεπιστήμιο και καθηγητή τον Vasile Beluska. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε δεκτός στο διδακτορικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Louisiana State University των Ηνωμένων Πολιτειών, με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο, σαν βοηθός του καθηγητή Espen Lilleslatten.
Έχει συμμετάσχει σε master classes και σεμινάρια στην Χαλκιδική, στις ΗΠΑ, Ohio, Louisiana στην Κέρκυρα και στην Γερμανία με καθηγητές τους Csaba Erdelyi, Vasile Beluska, Ariadni Daskalakis, Berent Kofker, Sherry Kloss, Mariusz Patrya και άλλους. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα, στην Αμερική και στην Γερμανία κι έχει συμμετάσχει σε σύνολα μουσικής δωματίου αλλά και μεγαλύτερες ορχήστρες. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν co-concertmaster στην ορχήστρα δωματίου Louisiana Simfonietta, υπό την διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου κ. Ντίνου Κωνσταντινίδη. Τον Σεπτέμβριο του 2005 ερμήνευσε σε α’ παγκόσμια εκτέλεση στην Αθήνα, το κομμάτι για solo βιολί του Νορβηγού Aarnt Haakon Enessen, Sit Point and Echo. Τον Ιούνιο του 2012 απέκτησε Δίπλωμα σύνθεσης με καθηγητή τον Θοδωρή Μπρουτζάκη και βαθμό Άριστα, από το Φιλαρμονικό Ωδείο. Ο Πέτρος Χρηστίδης διδάσκει βιολί σε επιλεγμένο κύκλο μαθητών. Δραστηριοποιείται δε τόσο ως ερμηνευτής όσο και ως δάσκαλος.

Β Ι Ο Λ Ο Ν Τ Σ Ε Λ Ο
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΣΤΡΑΚΑΤΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών. Σπούδασε βιολοντσέλο στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη του καθηγητή κ. Δημήτρη Γούζιου, όπου και πήρε το πτυχίο της το 2008. Εν συνεχεία, με καθηγήτρια την κ. Βάνια Παπαδημητρίου, πήρε το δίπλωμα βιολοντσέλου με άριστα παμψηφεί και Β’ βραβείο. Από το 2008 είναι καθηγήτρια βιολοντσέλου στο Δημοτικό Ωδείο Άργους, από το 2016 διδάσκει στο Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας, και από το 2018 είναι καθηγήτρια στο Παναρμόνιο Ωδείο. Παράλληλα έχει εργαστεί ως καθηγήτρια βιολοντσέλου σε μουσικά σχολεία. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου, σε πολιτιστικά κέντρα της Αθήνας, στο Άργος, στην Κεφαλονιά, στη Σύρο, και στη Σπάρτη. Παράλληλα, είναι μέλος του τρίο «Αργολίς», με τον πιανίστα Αντρέα Ρεντούλη και βιολονίστρια την Μόνικα Παπαϊωάννου. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ως μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Συμφωνικής ορχήστρας Βόλου, και της Αθηναϊκής συμφωνικής ορχήστρας νέων. Παράλληλα, σπούδασε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, από όπου έλαβε το πτυχίο της με βαθμό λίαν καλώς.

Κ Ι Θ Α Ρ Α
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1974 και απέκτησε το Πτυχίο του στην Κιθάρα με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με δάσκαλο τον Ιάκωβο Κολανιάν.
Παρακολούθησε μαθήματα Ανώτερων Θεωρητικών και απέκτησε δίπλωμα Αρμονίας, με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ», με δάσκαλο τον Σπύρο Ραυτόπουλο, στο Πειραϊκό Ωδείο, καθώς και μαθήματα πιάνου με την Αναστασία Χρυσάνθου Τερεζάκη.
Συμμετείχε σε σεμινάριο του μαέστρου Ν. Χατζηνίκου, καθώς και των κιθαριστών D. Grimes, O. Giulia, V. Mikulka, T.M. Pering, L. Phelut, Κ. Κοτσιώλη,R. Dyens κ.α.
Έλαβε μέρος στο 34ο, 35ο και 36ο Φεστιβάλ Κιθάρας στο ChateaudeLigoure της Γαλλίας, με δασκάλους την Ε. Κοτζιά, τον T. Walker, τον G. Abiton κ.α.
Έχει αποτελέσει μέλος του Τρίο Κλασικής Κιθάρας «Ηριδανός», με το οποίο έχει εμφανιστεί σε πολλά σημαντικά Φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως τα φεστιβάλ Σύμης, Λευκάδας, Αργοστολίου κλπ.
Συνεργάστηκε με την πιανίστα Μαριάννα Τσίκα και έδωσαν πολλές συναυλίες με έργα για πιάνο και κιθάρα. Σημαντικότερες από αυτές ήταν: Λίμνη Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με το σύλλογο «Ελπίδα», Νέα Κίος Ναυπλίου, Φεστιβάλ Κυθήρων και Φεστιβάλ Πάρου.
Δίδαξε Κλασική Κιθάρα στη Μουσική Σχολή Καστέλλας, στον Πειραιά, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ι.Δ. Αλεξάκη, και στο Ελληνογαλλικό Εκπαιδευτήριο «Άγιος Παύλος», στα Πατήσια. Από το 2009 έως σήμερα διδάσκει στα μουσικά τμήματα του Δήμου Κερατσινίου.
Αποτέλεσε μέλος της ορχήστρας του «Χαμόγελου του Παιδιού», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Στέφανου Καρδιόλακα.
Το 2013, στο 20ο Φεστιβάλ Κιθάρας Σύρου, μαθητής του βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο.
Συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά σε επιμορφωτικά σεμινάρια και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο για την σολιστική όσο και για την παιδαγωγική του εξέλιξη.
Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα οικονομικών στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομίας Πειραιά.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΡΙΝΙΟΣ
Γεννήθηκε στο Ναύπλιο το έτος 1969. Σπούδασε Κλασική Κιθάρα στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών απ’ όπου πήρε πτυχίο με το βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» και Δίπλωμα Σολίστ με το βαθμό «Άριστα Παμψηφεί». Παράλληλα σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά όπου πήρε Πτυχίο Αρμονίας και Πτυχίο Αντίστιξης. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια με τους Κώστα Κοτσιώλη, Annielo Desiderio, Gerhard Reichenbach, T. M. Peringστο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βόλο.
Έχει συμπράξει με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και σε σύνολα Μουσικής Δωματίου και έχει δώσει ρεσιτάλ στην Αθήνα στο Ναύπλιο στο Άργος και σε άλλες επαρχιακές πόλεις. Τον Ιούνιο του 2004 πήρε μέρος ως Σολίστ στο Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου.
Διδάσκει ως Καθηγητής Κιθάρας από το 1990 στο Ωδείο «Ορφείο Αθηνών», στο Δημοτικό Ωδείο Άργους και στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Stony Brook της Νέας Υόρκης, ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο και τη Λίζα Ζώη από όπου πήρε το δίπλωμά του με Ά βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης. Στη συνέχεια, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα στο Royal Northern College of Music στο Manchester της Μ. Βρετανίας με τον Gordon Crosskey. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νέα Υόρκη, καθηγητής του ήταν ο Jerry Willard. Έχει βραβευθεί σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για περισσότερο από είκοσι χρόνια εμφανίζεται, σαν σολίστ και σαν ντούο κιθάρας, με την Αλλεξάνδρα Χριστοδήμου, έχοντας στο ενεργητικό τους μεταξύ άλλων, συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και στο Προεδρικό Μέγαρο, εμφανίσεις με Ορχήστρες, συναυλίες σε μεγάλες αίθουσες, masterclasses και διαλέξεις στην Aθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Eλλάδας, σε διεθνή και Πανελλήνια Φεστιβάλ Κιθάρας στη Mεγάλη Bρετανία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά, Kύπρο, Μαρόκο και Ουγγαρία. Πρόσφατα, έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Yale με θέμα «Στοιχεία και επιρροές από την αρχαία, παραδοσιακή, λαϊκή και σύγχρονη ελληνική μουσική στα έργα για δύο κιθάρες των Θ. Αντωνίου, Π. Κούκου, Β. Τενίδη, Κ. Τζωρτζινάκη και Κ. Γρηγορέα».
Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, μαζί με την Αλεξάνδρα Χριστοδήμου, έχει επιδείξει σημαντικό ενδιαφέρον για τον εμπλουτισμό του ρεπερτορίου της κιθάρας μεταγράφοντας έργα μεταξύ των οποίων το “Rhapsody in blue” του Aμερικανού συνθέτη George Gershwin, το «Concerto in the Italian Style» του Johann Sebastian Bach καθώς και για τη διάδοση της ελληνικής μουσικής, περιλαμβάνοντας πάντα στο ρεπερτόριό τους έργα Ελλήνων συνθετών. Άξια αναφοράς είναι η μεταγραφή που εκπόνησαν στο έργο «Για μία μικρή λευκή αχιβάδα» του Μάνου Χατζιδάκι, ηχογράφηση του οποίου περιλαμβάνεται στο CD «Master Class, Μισός Αιώνας Έλληνες Κιθαρίστες» (2005, Eros Music). Πρόσφατα οι συνθέτες Γ. Χατζημιχελάκης και Δ. Μηνακάκης τους αφιέρωσαν έργα τους τα οποία, μαζί με έργα των Θ. Αντωνίου, Β. Τενίδη και G. Gershwin, παρουσιάστηκαν σε περιοδεία στις ΗΠΑ και Καναδά.
Στα πλαίσια της συνεργασίας τους με τη ιστορική, πλέον, δισκογραφική εταιρεία LYRA έχουν ηχογραφήσει τα CDs : “Rhapsody for two guitars” με έργα G. Gershwin, J. Rodrigo, A. Piazzolla, J.S. Bach, Κ. Tζωρτζινάκη και “Mediterranean Echoes” με έργα L. Boccherini, J. Rodrigo, M. de Falla, M. Gangi, P. Petit, και Κ. Γρηγορέα – έργα επίσης αφιερωμένα στους Γιάννη και Αλεξάνδρα. Και τα δύο έχουν γίνει δεκτά με ενθουσιώδεις κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο. Πρόσφατα ο Γιάννης Πετρίδης κυκλοφόρησε το CD “Late 20th century Music for Guitar” με έργα των A. Ginastera, L. Berio, E. Carter και B. Britten (MOTIVO 2016).
Έχει διδάξει στο Stony Brook University της Νέας Υόρκης, σαν βοηθός καθηγητή κιθάρας. Υπήρξε για σειρά ετών καθηγητής στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών “Φίλιππος Νάκας” και στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Π. Φαλήρου (1984-2018). Από τη τάξη του αποφοίτησαν πολλοί κιθαριστές που στις μέρες μας διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα είναι καθηγητής στο American College of Greece – DEREE, στο Ωδείο Παλαιού Φαλήρου (έφορος κιθάρας), στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και, από πέρυσι, στο Δημοτικό Ωδείο ‘Αργους. Από το 2011, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής – μαζί με την Αλεξάνδρα Χριστοδήμου – του Φεστιβάλ Κιθάρας στο Παλαιό Φάληρο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΛΔΑΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Χαλδαιόπουλος γεννήθηκε το 1995 στο Άργος και ξεκίνησε τις σπουδές της στην κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Άργους με τον καθηγητή Μιχάλη Λαδένη, απ’ όπου και πήρε το πτυχίο Κιθάρας το 2018 με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί».
Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει στις σημαντικότερες μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, ρεσιτάλ, διαγωνισμούς, σεμινάρια κλπ.) καθώς και master-classes διακεκριμένων καλλιτεχνών όπως των Roland Dyens, Marcin Dylla, Marco Tamayo, Rovshan Mamedkuliev και Gabriel Bianco, μεταξύ άλλων, εμπλουτίζοντας τις μουσικές του γνώσεις. To 2018 κατέκτησε το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό Κιθάρας στο 3ο Φεστιβάλ Πελοποννήσου.
Παράλληλα, σπουδάζει στο τμήμα Πληροφορικής του πανεπιστημίου Πειραιά και διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Άργους κλασική κιθάρα.

Φ Λ Α Ο Υ Τ Ο – Φ Λ Α Ο Υ Τ Ο Μ Ε Ρ Α Μ Φ Ο Σ
ΕΥΑ ΚΑΡΚΟΥΛΑ
Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Άργους-Μυκηνών σε ηλικία 10 ετών με καθηγήτρια την Ασπασία Μπάνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε τιμητικές διακρίσεις σε Πανελλήνιους Μουσικούς Διαγωνισμούς καθώς και το 1ο Πανελλήνιο βραβείο το 2003 και το 2004. Το 2006 συνέχισε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα, από το οποίο πήρε το πτυχίο της το 2010 με «Άριστα» παμψηφεί. Το 2020 πήρε Δίπλωμα Φλάουτου με «΄Αριστα» παμψηφεί. Έχει λάβει μαθήματα μουσικής δωματίου και καλλιτεχνικής έκφρασης με τις καταξιωμένες πιανίστες Μ. Παπαπετροπούλου και Β. Φουντά. Έχει συμμετάσχει σε ορχήστρες πνευστών στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών καθώς επίσης σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου με έργα κλασσικών αλλά και σύγχρονων συνθετών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται παράλληλα με τη jazz μουσική διασκευάζοντας έργα για φλάουτο, πιάνο, βιολοντσέλο και ηλεκτρική κιθάρα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής έκφρασης και διδακτικής της μουσικής για παιδιά καθώς και σεμινάρια μη-τυπικής μάθησης και αξιοποίησης καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Έχει ηχογραφήσει έργα για παραστάσεις στην Αθήνα αλλά και στο Ναύπλιο. Από το 2010 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της διδασκαλίας φλάουτου και φλάουτου με ράμφος και έχει εργαστεί στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής, στο Ωδείο Γλυφάδας «Αφροδίτη Μητσάκου», στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου ενώ τα τελευταία χρόνια είναι καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο Άργους-Μυκηνών. Στα πλαίσια της μουσικής διδασκαλίας, συντονίζει και διευθύνει το Σύνολο Φλάουτων του Δημοτικού Ωδείου Άργους-Μυκηνών το οποίο αποτελείται από όλο το μεγάλο δυναμικό της τάξης του Φλάουτου (16 μαθητές όλων των βαθμίδων) διασκευάζοντας γνωστά κλασσικά και σύγχρονα κομμάτια, εκπαιδεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους μαθητές στη συνεργασία εκτός από τα πλαίσια του μαθήματος.
Παράλληλα, έχει τελειώσει τη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2013 πήρε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα από το ίδιο τμήμα στον τομέα της Φαρμακογνωσίας με «Άριστα». Το 2018 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με «Άριστα». Έχει στο βιογραφικό της μια σειρά από επιστημονικές δημοσιεύσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά συνέδρια και διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς επίσης η δουλειά της έχει κερδίσει το βραβείο της καλύτερης επιστημονικής παρουσίασης σε διάφορα συνέδρια στα οποία συμμετείχε.

Κ Λ Α Ρ Ι Ν Ε Τ Ο – Σ Α Ξ Ο Φ Ω Ν Ο – Φ Λ Ο Γ Ε Ρ Ε Σ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ
Ο κλαρινετίστας και ερευνητής – μουσικολόγος Σπύρος Μαρίνης (γ. 1982), είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην ερμηνεία κλαρινέτου από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Βρετανία το 2008 με τίτλο Το Κλαρινέτο στην Ελλάδα: Ιστορική αναδρομή μέσα από κομμάτια Ελλήνων συνθετών. Νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2004, του απονέμεται το πτυχίο μουσικολογίας με ειδίκευση στην ενορχήστρωση, αρμονία, αντίστιξη και ερμηνεία κλαρινέτου με βαθμό Άριστα από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.
Το 2010, κερδίζει το Ειδικό Βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλαρινέτου στο Τέξας των ΗΠΑ για την παρουσίαση του με θέμα Το Κλαρινέτο στην Ελλάδα: Κυριάκος Σφέτσας – Διπλοχρωμία.
Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ολλανδία με Charles Neidich και Βέλγιο με τους Robert Spring και Eddy Vanoosthuyse), καθώς και μαθήματα κλαρινέτου με τους Béla Kovács (Ακαδημία του Liszt, Βουδαπέστη), Nicholas Cox, Linda Merrick, Anthony Houghton, Peryn Clement Evans και Ασημίνα Τσάμου.
Έχει ηχογραφήσει έργα των Charles Camilleri και Adam Gorb και έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Βρετανία, Αμερική, Ουγγαρία, Μάλτα, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία και Σουηδία. Άρθρα του έχουν επίσης δημοσιευτεί στο περιοδικό Πολύτονο καθώς και στο περιοδικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλαρινέτου.
Έχει εργασθεί ως ερευνητής στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής στο Μάντσεστερ της Βρετανίας (RNCM), στο σχολείο για μουσικά ταλέντα Chethams School of Music και στα μουσικά Γυμνάσια Λύκεια Παλλήνης, Ιλίου και Πατρών.
Την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο εργάζεται ως καθηγητής κλαρινέτου στο Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Αργολίδας, ενώ παράλληλα διατηρεί τη θέση του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και διδάσκει κλαρινέτο, σαξόφωνο και φλάουτο με ράμφος στο Δημοτικό Ωδείο Άργους καθώς και στο Αρκαδικό Ωδείο στο Άστρος Κυνουρίας.
Από το 2018 είναι καλλιτέχνης κλαρινετίστας, μέλος της παγκόσμιας εταιρίας πνευστών D’Addario Woodwinds, επίτευγμα που αποτελεί επισφράγιση της πορείας και εμφανίσεων του στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά συνέδρια κλαρινέτου από το 2009 μέχρι σήμερα.

Τ Ρ Α Γ Ο Υ Δ Ι – Χ Ο Ρ Ω Δ Ι Α
ΝΙΚΟΣ ΠΑΙΝΕΖΗΣ
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην σύγχρονη κιθάρα και στην μονωδία στο Ωδείο Τέχνης Φακανά. Συνέχισε τις σπουδές του στην μονωδία στο Ωδείο Αθηνών, και αργότερα στο Guildhall School of Music & Drama του Λονδίνου (Postgraduate Diploma in Vocal Training) και στην Royal Scottish Academy of Music and Drama της Γλασκώβης (Master of Music – Opera).
Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με θέατρα της Αγγλίας (Opera South, Barefoot Opera) και της Αυστρίας (Opera Piccola), καθώς και με την Εθνική Λυρική Σκηνή (Don Carlo, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Υπήρξε μόνιμο μέλος της Χορωδίας της ΕΡΤ, καθώς και της χορωδίας του Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με την ΚΟΑ στην Φαντασία του Μπετόβεν (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), ενώ έπαιξε τον ρόλο του Captain Fly στο έργο για βαρύτονο και κιθάρα Captain Fly’s Bucket List της Βασιλικής Λεγάκη στο Hellenic Center του Λονδίνου.
Ως μαέστρος χορωδίας, έχει συνεργαστεί με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο («Δαυίδ» του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και με την Ζωή Ζενιώδη («Raven» του Κωστή Κριτσωτάκη, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών). Ήταν υπεύθυνος για την διδασκαλία της χορωδίας του Ωδείου Τέχνης Φακανά στις παραγωγές των μιούζικαλ Cats, Jesus Christ Superstar, Chicago, που παρουσιάστηκαν στο Athina Live. Ως ηθοποιός, έχει συμμετάσχει στο θεατρικό έργο «Αιώνιος Προμηθέας», σε σκηνοθεσία της Μαίρης Μαραγκουδάκη (Θέατρο της Οδού Πλαταιών), καθώς και στα έργα «Raven» του Κωστή Κριτσωτάκη και «Maria de Buenos Aires» του Astor Piazzolla (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών). Συμμετείχε στην ταινία «Pale Shadows», σε σκηνοθεσία της Nichola Bruce, στον ρόλο του Oronte.

Θ Ε Ω Ρ Η Τ Ι Κ Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Α
ΘΕΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Άργους, το 1987, από όπου απέκτησε Πτυχίο Ακκορντεόν, Πτυχίο Αρμονίας, και Πτυχίο Πιάνου με καθηγητή τον Αθανάσιο Γεωργακόπουλο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Κεντρικό Ωδείο Αθηνών όπου απέκτησε Πτυχίο Αντίστιξης και Πτυχίο Φούγκας με καθηγητή τον Κώστα Κλάββα Μελέτησε σύνθεση με τον ίδιο καθηγητή. Έχει παρακολουθήσει ειδικευμένα σεμινάρια Μουσικής και Μουσικής διδασκαλίας. Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 1998 εργάζεται στο ΔΩΑ ως καθηγητής υποχρεωτικών και Ανώτερων Θεωρητικών, Πιάνου, Ακκορντεόν, Αρμόνιου. Έχει εργασθεί επίσης επί σειρά ετών στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου, στο Δημοτικό Ωδείο Ασκληπιείου και στο Κεντρικό Ωδείο Αθηνών.
Συνεργάσθηκε πολλές φορές με το Δημοτικό Θέατρο Άργους και με άλλους φορείς, γράφοντας μουσική και επενδύοντας θεατρικές παραστάσεις. Έχει εμφανισθεί σε πολλές συναυλίες.

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΔΑΓΡΕΣ
Ζει και δραστηριοποιείται μουσικά στο Άργος. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές (πιάνο) στο Δημοτικό Ωδείο το 1981. Έλαβε το πτυχίο Ωδικής και το πτυχίο Αρμονίας το 1987 από το Ωδείο «Κέντρο Μουσικών Σπουδών Αγγέλας Λαλαούνη» στην Αθήνα. Το 1988 έλαβε το πτυχίο Ενοργάνωσης Πνευστών οργάνων και το 1994, το πτυχίο της Αντίστιξης από το ίδιο ωδείο. Το 1992 στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών «Φίλιππος Νάκας» περάτωσε τη σπουδή «Μουσική Τεχνολογία και Πληροφορική». Το 1996 έλαβε το πτυχίο Φυγής από το Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο Αθηνών. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, κλαρινέτου, και τα μαθήματα Σύνθεσης.
Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Ωδείο Αργους, στο Ωδείο Αγγελικής Μαυρούλη, στο Δημοτικό Ωδείο Άνω Λιοσίων (προγραμματισμός και ίδρυση Φιλαρμονικής Ορχήστρας) καθώς και στο Κέντρο Τεχνών και πολιτισμού «Δίεσις».
Το Κέντρο Μουσικών Σπουδών και Πολιτισμού «Δίεσις» στο Άργος, ιδρύθηκε από τον ίδιον και τον Αργείο συνθέτη Δημήτρη Ταλαρούγκα τον Σεπτέμβριο του 2000. Στο «Δίεσις» λειτούργησαν τμήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων σε ευρύ μουσικό φάσμα (στυλ), ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια με θεματικές ενότητες – φωτογραφία, εικαστικές εφαρμογές, μουσικός αυτοσχεδιασμός κ.ά.
Παράλληλα, από το 2003 ίδρυσε και διεύθυνε επί σειρά ετών το γνωστό «Μουσικό Κουτί» – ένα πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο οποίος απέκτησε πολυάριθμο και ένθερμο κοινό. Φιλοξενήθηκαν περισσότερα από 400 προγράμματα-θεάματα με κύριους άξονες τη Μουσική, το Παιδικό θέατρο και το Μουσικό Θέατρο.
΄Εχει συνθέσει μουσική και τραγούδια για έξι θεατρικές παραστάσεις, και έχει εμφανισθεί σε προσωπικές συναυλίες σε δήμους και κοινότητες ανά την Ελλάδα – Θέατρο Βράχων, Καλαμάτα, Ναύπλιον, Χολαργό, Αιγάλεω, Άργος κ.α..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΚΙΑΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 από Υδραίους γονείς. Τελείωσε την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά (1980) και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών (1980-1985). Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές το 1977 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο στην τάξη πιάνου του Γ.Μάνεση.
Έλαβε τα ακόλουθα διπλώματα μουσικής:
1988 Πτυχίο Πιάνου με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί, τάξη κ. Γ. Μάνεση, Πειραϊκός Σύνδεσμος
1989 Πτυχίο Αρμονίας με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί, τάξη κ. Χ.Κουρή, Πειραϊκός Σύνδεσμος
1992 Πτυχίο Αντίστιξης με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί, τάξη κ. Δ.Μηνακάκη, Αθήναιον Ωδείο
1994 Πτυχίο Φούγκας με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί, τάξη κ. Δ.Μηνακάκη, Αθήναιον Ωδείο
1998 Δίπλωμα Σύνθεσης με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο στη μνήμη Γ. Χρήστου, τάξη Θ.Αντωνίου, Κεντρικό Ωδείο.
Μετά το την αποπεράτωση των σπουδών του στο πιάνο παρακολούθησε ιδιωτικά μαθήματα με την Δ. Καρά και την Ε. Τραγάνα. Το 1990 – ενώ ήταν ακόμη μαθητής Αντίστιξης – και κατόπιν πρότασης του καθηγητού του Θεωρητικών Δ.Μηνακάκη άρχισε μαθήματα σύνθεσης με τον Θ.Αντωνίου, μετά δε το πέρας των σπουδών του στην Φούγκα έγινε τακτικός μαθητής του στο Κεντρικό Ωδείο. Την περίοδο 1992-93 παρακολούθησε επιχορηγούμενα από την ΕΕ σεμινάρια Μουσικής Πληροφορικής με καθηγητή τον Θ.Ρικάκη. Κατά την διάρκεια αυτών των σεμιναρίων συνέθεσε δύο έργα σε περιβάλλον NeXT (Corona Borealis και Αχέρων-Vistula) τα οποία παίχτηκαν στην Ελλάδα (μεταξύ άλλων στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής, Θεσσαλονίκη 1997), στις ΗΠΑ και στην Πολωνία. Παρακολούθησε τα Ferienkurse fúr Nue Musik του 1992 και 1994 στο Darmsdtadt της Γερμανίας με καθηγητές τους B.Ferneyhough, J.Estrada, V.Heyn, T.Hosokawa, F.J.Herfert κ.α Το 1994 παρακολούθησε το The Summer Courses for Young Composers στο Kazimierz Dolny της Πολωνίας με καθηγητές τους K.Penderecki, L.Andriessen, T.Johnson, J.D.Kramer και P.Szymanski. Έκτοτε διατηρεί σχετικά συχνή επαφή με την μορφή ιδιωτικών μαθημάτων με τον K.Penderecki. Παρακολούθησε τα περισσότερα από τα σεμινάρια του Θ.Αντωνίου την περίοδο 1990- 1998. Επίσης σεμινάρια Ανάλυσης και Σύνθεσης με τον Dimiter Christoff, καθηγητή της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας.
Από το 1990 εργάζεται ως καθηγητής πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας. Από το 2002 στο Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας και από το 2003 στο Δημοτικό ωδείο Πετρούπολης Την περίοδο 1995-1999 ως καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά και εν συνεχεία από το 1999 ως σήμερα στο ωδείο “Μουσικοί Ορίζοντες”. Από το 2018 εργάζεται ως καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου. Εργάστηκε επίσης στο Δημοτικό Ωδείο Αγ. Δημητρίου, στο Κολέγιο Αθηνών και στο Κεντρικό Ωδείο. Την περίοδο 1995-96 εργάστηκε ως ΕΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών και δίδαξε Μουσική Ανάλυση, Σύγχρονη Μουσική Σημειογραφία και Μουσικοπαιδαγωγικά Συστήματα.
Έχει γράψει έργα για solo όργανα, σύνολα, φωνητική μουσική, έργα για ορχήστρα και computer music. Μετά την δημιουργία των Μαθητικών Συμφωνικών Ορχηστρών των Δημοτικών Ωδείων Λαμίας και Πειραιά έκανε πολλές μεταγραφές και διασκευές έργων καθώς επίσης συνέθεσε και πρωτότυπα έργα για την εν λόγω ορχήστρες, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες ενός τέτοιου συνόλου. Συνέθεσε επίσης έργα για παιδιά (πιάνο και άλλα όργανα) προς χρήση των μαθητών των ωδείων που εργάζεται. Μετάφρασε διάφορα ξενόγλωσσα μουσικά συγγράμματα από τα Αγγλικά και Γαλλικά.
Έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις σε πολλούς διαγωνισμούς σύνθεσης παγκοσμίως:

Θ Ε Ω Ρ Η Τ Ι Κ Α – Δ Ι Ε Υ Θ Υ Ν Σ Η Ο Ρ Χ Η Σ Τ Ρ Α Σ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος, όπου έλαβε τα πρώτα του μαθήματα θεωρίας, αρμονίου και πιάνου.
Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης διαθέτει τα πτυχία: Αρμονίας, Ενοργάνωσης και Ενορχήστρωσης Πνευστών και Κρουστών Οργάνων, Αντίστιξης και σήμερα είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα ανώτερων θεωρητικών για το Πτυχίο Φυγής με τον κ. Δημήτρη Λιωνή στο Δημοτικό Ωδείο Άργους – Μυκηνών.
Έχει λάβει Παιδαγωγική Επάρκεια από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κρατικό Πιστοποιητικό Χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας.
Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια Διεύθυνσης Χορωδίας και Διεύθυνσης Ορχήστρας με καταξιωμένους μαέστρους: Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας, Αντώνης Κοντογεωργίου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 2013, 3ο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας, Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών, Μιχάλης Οικονόμου και Αθανασία Κυριακίδου, Αθήνα 2014, 5η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας, Andre Thomas, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα 2014, 5ο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας, ΟΠΑΝΔΑ, Αθήνα 2015, Σεμινάριο Μελοδραματικής, Κατερίνα Καρατζά,Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, 2015, Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας, Αντώνης Κοντογεωργίου, ΕΕΜΕ Θεσσαλονίκης, 2016, 7ο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας υπό τον κ. Οικονόμου Μιχάλη και Αθανασία Κυριακίδου, Αθήνα 2016, Masterclass Τραγουδιού, Margreet Honig, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 2016, Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας, Dr. Katalin Kiss, Αθήνα 2017, 5o Σεμινάριο Μουσικής Παιδαγωγικής και Διεύθυνσης Χορωδίας της Dr. Therees Hibbard, Μυτιλήνη 2018
Παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας – ορχήστρας με την κ. Βασιλική Κατσούκα ενώ υπήρξε βοηθός μαέστρου της πολυφωνικής χορωδίας «Νίκος Αστρινίδης».
Έχει επιτύχει Τιμητική τρίτη θέση (2 φορές) στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Διεύθυνσης Χορωδίας, ΟΠΑΝΔΑ, Αθήνα 2014, 2015
Ήταν ομιλητής στο 1ο Big Day του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με θέμα «Η μουσική στα θεατρικά έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ», Θεσσαλονίκη, 2012, ομιλητής στο συμπόσιο νέων καλλιτεχνών με θέμα «Ελληνική Οπερέτα στη μεταπολεμική Αθήνα (1946-1965)», Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 2014, και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του σεμιναρίου «Διεθνής Ημερίδα Μουσικοθεραπείας», Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 2012
Ενορχηστρώσεις του έχουν παιχτεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από πολυπληθείς συμφωνικές ορχήστρες, σολίστ και μικτές χορωδίες.
Δίδαξε ανώτερα θεωρητικά μουσικής στα ωδεία «Σαμαρά» Θεσσαλονίκης και «Αστρινίδειο» Καλαμαριάς 2014-2017
Διεύθυνε την ορχήστρα της μουσικοθεατρικής παράστασης «Μάνα Κουράγιο», σε σκηνοθεσία του Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς, δίνοντας 72 ζωντανές εμφανίσεις στην αίθουσα «Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, 2016 – 2017.
Ήταν επίσης μαέστρος της πολυφωνικής χορωδίας «Πολύφεγγος» Νεμέας, Ιανουάριος 2018 – Ιούνιος 2018 και μαέστρος νεανικής χορωδίας φροντιστηρίου «Κατεύθυνση» Άργους, Ιανουάριος 2018 – Ιούνιος 2018. Σήμερα είναι μαέστρος της παιδικής χορωδίας «Τελέσιλλα», πιανίστας της μικτής χορωδίας υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Κόντη.
Στο Ωδείο διδάσκει Ανώτερα θεωρητικά και διευθύνει το Σύνολο εγχόρδων και πνευστών.

Λ Α Ϊ Κ Α – Π Α Ρ Α Δ Ο Σ Ι Α Κ Α  Ο Ρ Γ Α Ν Α
ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ – ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ – ΤΣΟΥΜΠΟΥΣ – ΛΑΟΥΤΟ – ΣΑΖΙ – ΤΖΟΥΡΑ – ΜΠΑΓΛΑΜΑ – ΟΥΤΙ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1989 και μεγάλωσε στο Ναύπλιο, όπου και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ναυπλίου. Από το 1995-2006 φοίτησε στη μουσική σχολή του Βαγγέλη Τρίγκα στα μουσικά παραδοσιακά όργανα μπουζούκι (τρίχορδο και τετράχορδο), κιθάρα κλπ. Από μικρός διέπρεψε και βραβεύτηκε σε Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με Πρώτο και Δεύτερο Βραβείο. Κατόπιν σπούδασε στη σχολή θετικών επιστημών, τμήμα μαθηματικών στην Πάτρα, όπου και αποφοίτησε το έτος 2012. Κατά την διάρκεια των σπουδών του συνεργάστηκε με αξιόλογους μουσικούς της πόλης. Στην συνέχεια έκανε μαθήματα στην Αθήνα (από το 2013 έως και σήμερα) με τον σπουδαίο καθηγητή μουσικής Θεμιστοκλή Παπαβασιλείου στην κλασική, σύγχρονη μουσική και σύνθεση, όπου και τελειοποίησε την τεχνική στο μουσικό όργανο μπουζούκι καθώς και τα λοιπά παραδοσιακά όργανα. Τον Οκτώβριο του 2014 γράφτηκε στο ωδείο Ηχογένεση στην Σχολή Ενόργανης Μουσικής-Τμήμα Παραδοσιακών Οργάνων (Τρίχορδο και Τετράχορδο Μπουζούκι, Ταμπουρά, Μπαγλαμά, Τζουρά, Λαούτο, Τσουμπούς και Μαντολίνο), όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του, τον Ιούνιο του 2016. Στην συνέχεια απέκτησε από το ίδιο ωδείο τα πτυχία Αρμονίας, Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων, Αντίστιξης, Ωδικής και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό σε όλα «Άριστα» και καθηγητή τον Αλέξανδρο Στουπάκη. Από το 2015 έως και σήμερα είναι ενεργός καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και των Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων σε αρκετά ωδεία καθώς και σε Μουσικά Σχολεία της χώρας όπως το Μουσικό σχολείο της Κορίνθου. Σημαντικές επίσης είναι και οι συμμετοχές του σε μουσικές παραστάσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό (Αμερική, Αυστραλία κλπ). Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται μέχρι και σήμερα με μεγάλα ονόματα της χώρας όπως με τον Κώστα Μακεδόνα (στο Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου), με τον Πάνο Κιάμο και Νικηφόρο κλπ. Τον Απρίλιο του 2014 συμμετείχε σε συναυλίες στην Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. με τους εξαίρετους μουσικούς Guy Mintus και Gil Parris. Τον Σεπτέμβριο του 2014 συμμετείχε σε βίντεο για την προώθηση της παράδοσης του Ελληνικού τραγουδιού στα Γαλλικά Μ.Μ.Ε. υπό την αιγίδα του Γάλλου μουσικού παραγωγού Luc De La Selle. Τον Οκτώβριο του 2014 είχε την μουσική επιμέλεια στις παρουσιάσεις βιβλίων του συγγραφέα και καθηγητή Φώντα Σταυρόπουλου υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών. Τον Οκτώβριο του 2015 συμμετείχε με το μπουζούκι του στο μουσικό μέρος της κινηματογραφικής ταινίας «ΕΒΙΒΑ», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Νάκου, η οποία βραβεύτηκε σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Τον Ιούλιο του 2016 είχε την μουσική επιμέλεια σε μεγάλο μέρος της κινηματογραφικής ταινίας «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕ» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Νάκου, η οποία βραβεύτηκε σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Έχει μεγάλη συμμετοχή στην Ελληνική δισκογραφία μέχρι και σήμερα ως σολίστας των παραδοσιακών μουσικών οργάνων σε δίσκους μεγάλων τραγουδιστών.

Σ Α Ν Τ Ο Υ Ρ Ι
ΜΑΡΙΑ ΚΑΨΑΛΟΥ
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1986. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο και στα θεωρητικά σε ηλικία 7 ετών. Το 1998 εισήχθη στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας ακολουθώντας ως όργανο επιλογής το πιάνο και στη συνέχεια το σαντούρι. Από το 2004 σπούδασε στο τμήμα «Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής» του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, από όπου αποφοίτησε το 2010 αποκτώντας ειδίκευση στο σαντούρι με καθηγήτρια τη δεξιοτέχνη Ουρανία Λαμπροπούλου. Το 2007 πήρε πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τη Victoria Herencsar (τσίμπαλο) καθώς και με τον Siamak Aghaei (πέρσικο σαντούρι). Στα πλαίσια των σπουδών της πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο την πρακτική άσκηση των φοιτητών στο μάθημα της Μουσικής Παιδαγωγικής με επόπτη τον μουσικοπαιδαγωγό Νικόλαο Τσαφταρίδη, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2003 συμμετείχε στην ηχογράφηση της «Μπαλλάντας του Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη με την ορχήστρα και χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, τραγουδώντας solo το «Άσμα Ασμάτων», ενώ την επόμενη χρονιά πήρε μέρος στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες στην Αθήνα, αποσπώντας το 2ο βραβείο πανελλαδικά στο «Σύγχρονο Ελληνικό Τραγούδι». Την περίοδο 2016-2017 συμμετείχε παίζοντας σαντούρι στην παράσταση «Διγενής Ακρίτας» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Από το 2012 έως το 2016 δίδαξε σαντούρι στη Μουσική Σχολή της Μητρόπολης Αίγινας. Από το 2010 διδάσκει σαντούρι στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Παράλληλα συνεργάζεται με σχήματα παραδοσιακής και «έντεχνης» μουσικής.

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθησαν δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Αυστρία και Γερμανία, με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.9.2020 έως και 26.9.2020, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, 20χρονος και 29χρονη, για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, […]

Ιταλία: Επέστρεψε ο κορονοϊός – Lockdown τοπικά

Κορονοϊός – Ιταλία: Σαράντα εννέα κρούσματα κορονοϊού έχουν διαγνωσθεί στην κωμόπολη Μοντραγκόνε, βόρεια της Νάπολης. Πρόκειται, κυρίως, για Βούλγαρους πολίτες οι οποίοι ζουν σε τέσσερα κοντινά κτιριακά συγκροτήματα και εργάζονται στον γεωργικό τομέα. Η περιοχή τέθηκε σε απομόνωση, αλλά σήμερα ένας αριθμός των ανθρώπων αυτών που έχουν μπει σε καραντίνα προσπάθησε να απομακρυνθεί, και τελικά […]