19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τίμησαν την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Νέα Κίο

Εκδήλωση τιμής στα πλαίσια της ημέρας εθνικής μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (14 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 στη Νέα Κίο.

Ο εορτασμός που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητας Αργολίδας, είχε σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Το πρωί στον Ιερό Ναό “Θεομάνας Οδηγήτριας” τελέσθηκε Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση από τον εφημέριο του Ναού π. Δημοσθένη Γάτσιο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο “Μνημείο Ηρώων” παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις αρχές του νομού.

Περισσότερα Άρθρα

Κουνουποκτονία από τον Δήμο Άργους Μυκηνών εντός οικισμών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών αναφέρει ότι: Διαμέσου των αρμόδιων υπηρεσιών έχει ξεκινήσει την κουνουποκτονία εντός των οικισμών όπου είναι και η αρμοδιότητα του. Τα συνεργεία του Δήμου προχωρούν εντατικά  σε ψεκασμούς για την αντιμετώπιση των κουνουπιών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία είναι αρμόδια για την κουνουποκτονία εκτός αστικού ιστού, επιβάλλεται να εντατικοποιήσει τους ψεκασμούς ώστε […]

Κορονοϊός: Δύο οι νεκροί στην κλινική στο Περιστέρι

Δύο είναι οι νεκροί στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ο ΣΚΑΪ και το Mega. Το Mega αναφέρει ότι ο ένας εκ των θανόντων ήταν ένας 76χρονος ασθενής της κλινικής, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς όπου και κατέληξε. Αργά το απόγευμα […]