17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Ιανός»: Νεκρή ηλικιωμένη στα Φάρσαλα – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους στην Καρδίτσα

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στα Φάρσαλα από την κακοκαιρία «Ιανός».

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες, οι κάτοικοι του χωριού για να γλιτώσουν από τον «Ιανό» και τον όγκο του νερού που έπεσε στην περιοχή, κατέφυγαν στην εκκλησία, όπου βρήκαν καταφύγιο.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Λίμνη η Καρδίτσα – Δύο αγνοούμενοι

Σε λίμνη μετέτρεψε την πόλη της Καρδίτσας η κακοκαιρία Ιανός, η οποία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήνοντας πίσω της εικόνα απόλυτης καταστροφής. Μία γυναίκα που αγνόησε με το όχημα της τις συστάσεις των αρμοδίων και ένας κτηνοτρόφος αγνοούνται, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και χωριά έχουν «βυθιστεί» στο νερό, ενώ πολλοί πολίτες εγκλωβίστηκαν και μέσα στην Καρδίτσα, καθώς έσπασαν φράγματα σε παρακείμενους ποταμούς, με το νερό να κατακλύζει την πόλη και να φτάνει ακόμη και σε ύψος μισού μέτρου.

Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες σε όλη την περιοχή. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε ήδη ότι έχει ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση να κηρύξει την περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις πολιτών στην Πυροσβεστική για βοήθεια.

Από το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές ότι αγνοείται 40χρονη γυναίκα οδηγός στο Μουζάκι Καρδίτσας, η οποία ήταν μόνη της στο όχημα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η 40χρονη αγνόησε το σήμα αστυνομικών κι επιχείρησε να περάσει το ρέμα, όπου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Στο σημείο βρέχει καταρρακτωδώς και οι προσπάθειες εντοπισμού της γυναίκας γίνονται ακόμα πιο δύσκολες.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, μιλώντας αργά το βράδυ στο Open Tv, επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα η ΕΡΤ, πως υπάρχει και δεύτερος αγνοούμενος. Ο κ. Στάθης είπε πως αναζητείται ένας ακόμη άνδρας, κτηνοτρόφος κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι. Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε πως έχουν εκκενωθεί οικισμοί, καθώς τα ορμητικά νερά στην περιοχή έχουν καταστρέψει γέφυρες και άλλες υποδομές.

Όπως ανέφεραν τοπικοί παράγοντες, τουλάχιστον 30 πολίτες διαφόρων ηλικιών έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από χωριά της περιοχής, ενώ πολλά περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν μέσα στην πόλη των Τρικάλων, μετά το σπάσιμο φραγμάτων που κρατούσαν τα νερά των ποταμών.

Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί, καθώς ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης.

Νωρίτερα, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι.

619 απεγκλωβισμοί – διασώσεις από το Πυροσβεστικό Σώμα

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, από τις νυχτερινές ώρες της 17 Σεπτεμβρίου 2020, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 619 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών:

Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.

  • Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.
  • Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων.
  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Περισσότερα Άρθρα

Νέο Επιμορφωτικό Σεμινάριο από το Επιμελητήριο Αργολίδας: «F & B Management: Διοίκηση & Οργάνωση Επιχειρήσεων Εστίασης»

Το Επιμελητήριο Αργολίδας στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων των επιχειρήσεων – μελών του, διοργανώνει σε συνεργασία με το IST College (αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας) σεμινάριο με θέμα «F & B Management: Διοίκηση & Οργάνωση Επιχειρήσεων Εστίασης». Πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι ένα hands-on πρόγραμμα […]