16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την Αττική – Τι θα ισχύσει για εργασία, συναθροίσεις, γάμους (vid)

Τα νέα πρόσθετα μέτρα που θα ισχύσουν από την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στην Αττική, ανακοίνωσε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει η αλυσίδα διασποράς του κορονοϊού.

«Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Αττική και να αποφύγουμε περαιτέρω έξαρση της πανδημίας, από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 4 Οκτωβρίου λαμβάνουμε τα εξής επιπλέον περιοριστικά μέτρα:

– Ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους (εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος).

– Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους

– Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους κηδείες και βαπτίσεις.

– Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 στις απολύτως αναγκαίες και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

– Για την Αττική επίσης αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες π. χ. μετανάστες σε ξενοδοχεία καραντίνας.

-Για την προστασία της υγείας των εργαζομένων λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα: Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως. Μετακινήσεις από και προς την εργασία σε τρία κύματα για το δημόσιο τομέα. Στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί. Σε 4 κύματα η προσέλευση και αποχώρηση των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

YouTube player

Περισσότερα Άρθρα

Γλέντι με κρασί, σουβλάκια και αποκριάτικους μεζέδες σήμερα στην Αγία Ειρήνη Νέας Κίου

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο & η Ερανική Επιτροπή, που θα γίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού «Αγία Ειρήνη», σήμερα Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 6.30 το απόγευμα. Θα προσφερθεί κρασί, σουβλάκια & αποκριάτικοι μεζέδες που έχουν ετοιμάσει οι κυρίες. Η προσπάθεια αυτή γίνεται εκ μέρους του […]

Την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2019-2020 παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία στις υπάρχουσες δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται, εφόσον ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η κρίση να μετατραπεί σε ευκαιρία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με τον επαναδιορισθέντα Διοικητή της Τραπέζης της […]