19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τέλος της  πρώτης παρέμβασης στον ΠΕΛΑΡΓΟ

Ολοκληρώθηκε «εν μέρει» την Κυριακή 13/9/2020 η κατασκευή του graffitiστο εργοστάσιο ΠΕΛΑΡΓΟΣ στον παραλιακό δρόμο Ναυπλίου- Ν. Κίου.

Με σύνθημα  ΠΕΤΑΝΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ-ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ -ΖΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ -ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ,  οι φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου-Ν. Κίου  θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τους φορείς και τους πολίτες για το σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής μεταξύ Ναυπλίου – Ν.Κίου και του Ερασίνου ποταμού.

Για να υλοποιηθεί η εικαστική παρέμβαση χρειάστηκε προετοιμασία πολλών μηνών: η αδειοδότηση για τη χρήση του χώρου από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών,  η εικαστική δημιουργία από τους PoliticalStencil , η επιλογή του χρόνου υλοποίησης, η αναζήτηση οικονομικών πόρων  κ.λπ.

Θα πρέπει να γίνει μια αναφορά με ευχαριστίες σε ανθρώπους και φορείς, που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το διαφορετικό, μα τόσο δημιουργικό, αυτό τριήμερο.

Να ευχαριστήσουμε τη Δήμητρα Καραχοτζίτη, μέλος των φίλων του υγρότοπου, που με την επιμονή της μας έπεισε να γίνει η παρέμβαση. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, γιατί μπορέσαμε να δώσουμε ένα σημαντικό μήνυμα για την περιοχή.

Να ευχαριστήσουμε τους PoliticalStencil, που μας συνέδραμαν ακούραστα και τις τρεις μέρες για να υλοποιηθεί η παρέμβαση. Σας βεβαιώνουμε ότι ήταν ένα πολύ κουραστικό, πολύ ζεστό, με πολύ άγχος, αρκετά τεχνικά προβλήματα και πολλά απρόοπτα τριήμερο.

Ευχαριστίες και στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών που μας έδωσε άδεια για την παρέμβαση στο εργοστάσιο της ιδιοκτησίας της και στην Τροχαία Άργους για την άδεια υλοποίησης της δράσης.

Όλους τους πολίτες που ήλθαν και έβαλαν τη δικιά τους πινελιά. Στους  γονείς που έφεραν τα παιδιά τους να σχεδιάσουν στον τοίχο του Πελαργού. Ακόμα και αυτούς που πέρασαν και μας κέρασαν ένα κρύο μπουκάλι νερό.

Όσους βοήθησαν οικονομικά, με ιδιαίτερη αναφορά στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ που αγκάλιασαν και οικονομικά την προσπάθεια.

Αναφορά και στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Δρεπάνου, Σωκράτη Δωρή, για όλη τη βοήθεια του το τριήμερο, καθώς κάποιοι άλλοι κοντινοί  τοπικοί άρχοντες μας  σνόμπαραν επιδεικτικά.

Στα περισσότερα τοπικά μέσα ενημέρωσης που πρόβαλαν όλη την προσπάθεια.

Ωπ ….ξεχάσαμε μια αναφορά σε κάποιον.

Στον άνθρωπο που έκανε ανώνυμη καταγγελία στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να έλθουν στον χώρο τρία περιπολικά της αστυνομίας (τρία, επαναλαμβάνουμε), μάλλον για να μας συλλάβουν(για να έλθουν τρία) μετά από ανώνυμη (!!!!!!)καταγγελία. Μήπως ο καταγγέλλων ανώνυμος πέρασε για να δει και αν κάνει καλά τη δουλειά της η αστυνομία;

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλοί που σνόμπαραν με τον τρόπο τους αυτή την προσπάθεια. Μπορεί να την θεώρησαν πολύ γραφική και όχι τόσο αγωνιστική.Το graffitiόμως είναι εκεί για να υπενθυμίζει σ΄όλους πόσο σημαντικός είναι ο υγρότοπος.

Υ.Γ.  Λόγω των τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε,  η εικαστική παρέμβαση δεν ολοκληρώθηκε πλήρως και θα συνεχιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή εικαστικών από την περιοχή μας και φυσικά όλων των φίλων που αγκάλιασαν τη δράση αυτή.

Φίλοι υγρότοπου Ναυπλίου – Ν. Κίου

Περισσότερα Άρθρα

Πυροβολισμοί στην Κηφισιά

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι στην Κηφισιά. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, από τους πυροβολισμούς υπάρχει ένας τραυματίας χωρίς να απειλείται η ζωή του. Ο δράστης, αδερφός του θύματος όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, διέφυγε με ένα Smart από το σημείο και αναζητείται. Στο σημείο έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη.

13η σύνταξη: Απογοήτευση στα ATM! Γιατί κάποιοι είδαν λιγότερα από όσα περίμεναν

Ημέρα… πληρωμής σήμερα, Παρασκευή 17.05.2019, για την 13η σύνταξη, ωστόσο στα ATM είχε… ψυχρολουσία. Πολλοί συνταξιούχοι απογοητεύτηκαν αφού περίμεναν περισσότερα χρήματα και τελικά είδαν λιγότερα. Τι ισχύει με τις μικτές αποδοχές και πώς προκύπτει τελικά η 13η σύνταξη για όσους έχουν δύο κύριες συντάξεις. Αναλυτικά παραδείγματα για το τι… να περιμένετε αν ακόμη δεν πήγατε […]