16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΓΓ Δημόσιας υγείας για τις μάσκες στα σχολεία: «Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες προδιαγραφές»

Τεράστιο θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια του αγιασμού στα σχολεία. Οι μάσκες που διατέθηκαν στους μαθητές ήταν σε μεγάλο μέγεθος, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ανακοίνωση της ΓΓ Δημόσιας υγείας αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».

Περισσότερα Άρθρα

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης με ταχυδρομικά δέματα

Μεγάλη η επιτυχία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικώνμε την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης με ταχυδρομικά δέματα μέσω εταιρειών αερομεταφορών και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας συνθετικών ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος: Ειδικότερα, η πρώτη υπόθεση,  αφορά […]

«Λεόντιος και Λένα» σήμερα και αύριο στο Τριανόν

Σήμερα Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ. στο Θέατρο Τριανόν στο Ναύπλιο θα παρουσιαστούν 15 σκηνικές προσεγγίσεις του θεατρικού έργου «Λεόντιος και Λένα» του Georg Büchner από τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που παρακολούθησαν το μάθημα «Σκηνοθεσία Ι». Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Τσίχλη Τεχνική υποστήριξη: Άγγελος Γουναράς