17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δήμος Ερμιονίδας: Έτοιμα τα σχολικά κτίρια για την νέα χρονιά (pics)

Τις τελευταίες μέρες οι υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας είχαν επικεντρώσει την δραστηριότητά τους στις προετοιμασίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Με ευθύνη της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής αντίστοιχα και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων, έγιναν επισκευές και επιλύθηκαν αρκετά χρόνια τεχνικά προβλήματα στα σχολικά κτίρια ενώ, παράλληλα βάφτηκαν αρκετές σχολικές αίθουσες. Μέχρι και σήμερα η υπηρεσία Καθαριότητας, με το κατάλληλο προσωπικό, καθάρισε όλους τους εξωτερικούς χώρους και τα προαύλια των σχολείων ενώ, την επόμενη εβδομάδα, σε ώρες που δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην σχολική κοινότητα, θα ολοκληρωθούν κάποιες εκκρεμότητες.

Την τελευταία εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 15 καθαριστριών, βάσει των νέων διατάξεων του Υπουργείου και έπειτα από τον κατάλληλο προγραμματισμό όλα τα σχολικά κτήρια θα έχουν καθαρίστριες, οι οποίες θα συμβάλουν καθοριστικά στην διασφάλιση της υγείας των παιδιών μας.

Ακόμα, χθες αργά το απόγευμα ,παραλάβαμε τις μάσκες που θα διατεθούν στα σχολεία και ολοκληρώνουμε τη διανομή τους, ώστε αύριο το πρωί όλοι οι μαθητές του Δήμου να παραλάβουν τις μάσκες τους.

Τέλος ενημερώνουμε πως ολοκληρώθηκε η απολύμανση σε όλα τα σχολικά κτίρια μέσω της οποίας θα διασφαλίσουμε την υγεία των παιδιών μας, αντιμετωπίζοντας κάθε εστία μόλυνσης. Για την παραπάνω ενέργεια ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία «Υγειονομική Δυναμική» και τον κύριο Ανάργυρο Σπύρου Σουλιώτη που προσέφεραν δωρεάν τις παραπάνω απολυμάνσεις.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Περισσότερα Άρθρα

Αγκαλιές: Γιατί δεν αρέσουν σε όλους; Η επιστήμη έχει την απάντηση!

Σίγουρα έχετε γνωρίσει κι εσείς ανθρώπους που λατρεύουν τις αγκαλιές, ενώ άλλοι τις αποφεύγουν επίμονα. Σκεφτήκατε όμως ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Τι είναι αυτό λοιπόν που καθορίζει το αν κάποιος είναι εκφραστικός με το σώμα του ή όχι; Ας δούμε τι λέει πρόσφατη επιστημονική έρευνα. Από τη Σοφία Κροκιδά Με αφορμή και όλη αυτή την […]

Μεγαλώνει ο στόλος του δήμου Επιδαύρου

Οι παλιοί έλεγαν: “τα εργαλεία κάνουν το μάστορα “. Αφού συμμαζέψαμε τα μηχανήματα έργου και τα απορριμματοφόρα, αφού με τα δικά μας μεταφορικά μέσα κάθε μέρα είμαστε στο δρόμο λύνοντας μικρά και μεγάλα προβλήματα ήρθε η ώρα να μεγαλώσουμε το στόλο μας! Δυο νέα αυτοκίνητα 4χ4 θα βοηθήσουν το έργο της καθαριότητας και του πράσινου. […]