17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 12 Σεπτεμβρίου

 

 

Σαν σήμερα 12 Σεπτεμβρίου συνέβησαν τα εξής:

1829: Λαμβάνει χώρα η Μάχη της Πέτρας στη Βοιωτία, η τελευταία μάχη της Ελληνικής Επανάστασης.

1906: Γεννιέται ο Ρώσος συνθέτης Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

1948: Αεροπειρατεία εκδηλώνεται σε αεροσκάφος της ΤΑΕ, που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Οι έξι νεαροί αεροπειρατές, μέλη της ΕΠΟΝ, αναγκάζουν τον πιλότο να οδηγήσει το σκάφος στη Γιουγκοσλαβία. Είναι μία από τις πρώτες αεροπειρατείες στην ιστορία της Πολιτικής Αεροπορίας.

1967: Η Αστυνομία και ο Δήμος Πειραιώς προβαίνουν στο κλείσιμο των κακόφημων μπαρ και των οίκων ανοχής στην περιοχή της Τρούμπας.

2003 Πεθαίνει ο Αμερικανός τραγουδοποιός Τζόνι Κας.

2013: Δολοφονική επίθεση από 50 μέλη της Χρυσής Αυγής δέχονται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα 20 μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, που πραγματοποιούν αφισοκόλληση στο Πέραμα, μερικά μέτρα από την πύλη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

 

Περισσότερα Άρθρα

Οργή συγγενών της 73χρονης στα Δικαστήρια για τους δύο δράστες της δολοφονίας στους Αγίους Θεοδώρους

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Κορίνθου οι καθ’ ομολογίαν δράστες της δολοφονίας 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς της άτυχης γυναίκας.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ κατά της Εμπορίας Ανθρώπων: Οι πρωτοβουλίες του Κοινοβουλίου στη μάχη κατά των σύγχρονων μορφών δουλείας και εκμετάλλευσης Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, κύριοι Υπουργοί, κυρία Υφυπουργέ, κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι βουλευτές, Η εμπορία ανθρώπων είναι η ντροπή […]