19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορσική: Ολοκληρώθηκε με απόλυτη συμφωνία η συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδρο στην Κορσική λίγο πριν αρχίσει η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κορσική. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διαπιστώθηκε απόλυτη συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών για την προοπτική της στρατηγικής τους σχέσης και την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας. «Τα υπόλοιπα θα τα μάθετε στη ΔΕΘ» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», συμφώνησαν οι δυο ηγέτες, κάτι που όπως σημειώνουν οι ίδιες πήγες, είναι στο κλίμα του άρθρου του πρωθυπουργού στις τρεις ξένες εφημερίδες. Προσθέτουν ότι συζητήθηκε ακόμα η προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Έχει πολλούς εταίρους στο πλευρό της, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα (Διακήρυξη) της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης», συμπληρώνουν.

Φωτογραφία: ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Περισσότερα Άρθρα

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: Νέο «δώρο» 12,4 εκατομμύρια ευρώ στο Μορέα

Εν μέσω πανδημίας νέο «δώρο» 12.395,257 ευρώ έδωσε η κυβέρνηση στο Μορέα για την επιδότηση λειτουργίας του ιδιωτικού αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα. Δεν έφταναν τα 14,5 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από τα διόδια, πληρώνονται επιπλέων από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από την άγρια φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, άλλα τόσα για πανωπροίκια. Αυτή η επιδότηση αφορά το εξάμηνο Μάρτιος-Σεπτέμβριος […]

Το μεγάλο στοίχημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα ΑμεΑ

Yπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου οργανώθηκε σήμερα στην Κόρινθο Παμπελοποννησιακή συνάντηση των ΑμεΑ. Όπως επεσήμανε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Υγείας και Πρόνοιας, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης “Στόχος και υπόσχεση μας αποτελεί η ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ σε θέματα πρόσβασης στην υγεία, στην εργασία, στην παιδεία και στον πολιτισμό”.