16 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Οι Political Stencil έρχονται να αφήσουν το αποτύπωμα τους στο εργοστάσιο του Πελαργού

Oι «πολυγκραφότατοι» Political Stencil ύστερα από ένα πλούσιο καλοκαιρινό tour ανά την Ευρώπη έρχονται στη Ν.Κίο για να αφήσουν το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμά τους στην επιφάνεια του εργοστασίου του Πελαργού στις 11-12-13/9/2020 και να μας θυμίσουν τη σημασία του υδροβιότοπου στις ζωές μας.

Οι Political Stencil αποτελούν τομή στο χώρο της street art στην Ελλάδα καθώς συνδυάζουν άρρηκτα την πολιτική με την καλλιτεχνική δράση. Μια σύντομη φράση τους σε μορφή stencil μπορεί να σε διαπεράσει στιγμιαία στο ποδοβολητό της Αθήνας ή μία μεγάλης επιφάνειας δημιουργία τους σε παρασέρνει να απλώσεις τη ματιά σου στην αλήθεια που θάβεται κάτω από το ποδοβολητό αυτό. Η ομάδα από το 2014 που υπάρχει έχει δημιουργήσει σε μεγάλα αστικά κέντρα και δίνει χρώμα στο γκρίζο και ουδέτερο πολεοδομικό συγκρότημα. Ο Zak, ο Γρηγορόπουλος, ο Φύσσας, οι Grup Yorum, o Γιακουμάκης και ο Βέγγος μας κοιτούν από ψηλά και συνεχίζουν τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια με τα πινέλα και το αγωνιστικό πείσμα των Political Stencil. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν «Θέλουμε να χτυπήσουμε την ψυχή του θεατή στο κέντρο με στόχο τη στιγμιαία του αφύπνιση».
Η δουλειά τους βρίσκεται συμπυκνωμένη στο βιβλίο με τίτλο 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ – POLITICAL STENCIL (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΑΓΓΛΙΚΑ, συλλογικό ), το οποίο όποιος θέλει μπορεί να το προμηθευτεί το 3ημερο που οι δημιουργοί του θα είναι κοντά μας.
 
Επειδή οι ίδιοι επιλέγουν να μη χρησιμοποιούν πολλά λόγια κλείνουμε με τη φράση τους που περιλαμβάνεται στο βιβλίο.

«Έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας να συμμετάσχουμε στον πόλεμο των άστρων με τις δυνάμεις του φωτός αλλά για την ώρα βάφουμε τοίχους στο σκότος με τις δυνάμεις μας. Ελπίζουμε και με τις δικές σας.

May the force be with us.» (Political Stencil)
Σας περιμένουμε λοιπόν στο εργοστάσιο του Πελαργού τις επόμενες ημέρες για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί τους!!
Φίλοι Υγρότοπου Ναυπλίου – Ν Κίου

Περισσότερα Άρθρα

Έδωσαν τα χέρια για “έμπρακτη συνεργασία “

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών κ.  Γιάννη  Μαλτέζο, είχε σήμερα ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδρέας Πουλάς, στο Δημαρχείο του Άργους. Συζητήθηκαν οι στόχοι που έχει θέσει η νέα Δημοτική αρχή  και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει στην επίτευξη τους. Συμφωνήθηκε εκατέρωθεν, η έμπρακτη συνεργασία προς επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Άργους – […]

Συνάντηση Ανδριανού με Βούλτεψη για τις ανάγκες για εργάτες γης

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε σήμερα με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για ζητήματα ένταξης κ. Σοφία Βούλτεψη, με την οποία συζήτησε θέματα εργασίας προσφύγων για την εντός του θεσμικού πλαισίου κάλυψη των αναγκών για εργάτες γης. Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την Υφυπουργό συζητήσαμε σήμερα […]