31 °C Argos, GR
10 Αυγούστου 2022

Διαμαρτυρία έξω από την Εθνική Τράπεζα στο Ναύπλιο για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ναύπλιο με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2020 για την αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας από την Τράπεζα.

Στην διαμαρτυρία που οργάνωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, συμμετείχαν διαφορές συλλογικότητες που τάσσονται κατά των πλειστηριασμών, ενεργοί πολίτες της περιοχής και ο Σύλλογος Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας.

[hfe_template id='397365']

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών αναφέρει:

“Η “Εθνική μας» τράπεζα, η τράπεζα που εμπιστεύονται εκατομμύρια συμπολίτες μας, βγάζει σε πλειστηριασμό την 10ή Σεπτέμβρη τη μοναδική κατοικία και μοναδικό ακίνητο συμπολίτη μας. Εν μέσω πανδημίας και ενόψει της θέσπισης του νέου νόμου για τον διακανονισμό των οφειλών (νέος πτωχευτικός κώδικας) παραβιάζοντας κάθε κανόνα καλής πίστης και δικαίου και επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία, βιάζεται να αρπάξει το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που ο οφειλέτης διαθέτει και αυτό από κληρονομιά. Να σημειωθεί ότι το ακίνητο δεν βρίσκεται σε περιοχή “φιλέτο” ώστε να “δικαιολογείται” η όποια βιασύνη της τράπεζας.

Η Εθνική τράπεζα απορρίπτει κάθε αίτημα αναβολής του πλειστηριασμού και υποβάλλει προτάσεις διακανονισμού που γνωρίζει καλά ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει ο οφειλέτης την παρούσα στιγμή. Την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες δάνεια τα εκποιεί σε ξένα funds έναντι πινακίου φακής, την ίδια στιγμή χιλιάδες καταθέτες της εισπράττουν τόκους ψίχουλα, οφειλέτες χρεώνονται με υπέρογκα πανωτόκια και έξοδα συναλλαγών (προμήθειες).

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δηλώνει αλληλέγγυο και στηρίζει την κινητοποίηση, καθώς η υφαρπαγή α’ κατοικίας από την Εθνική Τράπεζα αφορά σε δημοτικό υπάλληλο, και καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Αργολίδας να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Συμπαραστεκόμαστε στον συμπολίτη μας αλλά και σε κάθε άλλον οφειλέτη που υφίσταται τις πολιτικές της λεηλασίας της ζωής του τόσο από τις τράπεζες όσο και από το κράτος που η πολιτική του τις αποθρασσύνει.

Να ανασταλεί ο πλειστηριασμός εις βάρος του συμπολίτη μας Δ.Χ. Να του δοθεί επαρκής χρόνος για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε έναν οικονομικά αποδεκτό διακανονισμό και με δεδομένο ότι εκκρεμεί η ψήφιση νέου πτωχευτικού πλαισίου.”

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Αργολίδας όπου αναφέρει:

“Το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας στέκεται αλληλέγγυο στο συνάδελφο Δ. Χ. που δέχεται την ανάλγητη επίθεση της Εθνικής Τράπεζας. Ζητούμε να ανασταλεί ο πλειστηριασμός εις βάρος του συναδέλφου μας Δ. Χ., να του δοθεί επαρκής χρόνος για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε έναν οικονομικά αποδεκτό διακανονισμό.”

Περισσότερα Άρθρα

Ευχαριστήρια Επιστολή του Γ.Ν. Αργολίδας-Ν.Μ. Άργους προς τον κ. Μάριο Φωτιάδη

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Αργολίδας – Ν.Μ. Άργους, εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στον κ. Μάριο Φωτιάδη για την δωρεά στη Ν.Μ. Άργους ενός (1) αναπνευστήρα Maquet Servo U της εταιρείας Santair και έξι (6) Μόνιτορ Hwatime H8 συνδράμοντας στην προσπάθεια όλων για την αντιμετώπιση της Πανδημίας λόγω covid-19. Η Διοικήτρια Γ.Ν. Αργολίδας [hfe_template id=’397365′] […]

Κορονοϊός: Η Εκκλησία της Αλβανίας συστήνει στους πιστούς να προσεύχονται από το σπίτι

Μετά από την ηγεσία της μουσουλμανικής και ρωμαιοκαθολικής θρησκευτικής κοινότητας στην Αλβανία, χθες προέβη σε ανακοίνωση προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού και η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Σε σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας, αναφέρεται ότι στα προληπτικά μέτρα των πρώτων ημερών για την αναστολή των […]