20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κουμουτσάκος: «Ενισχύουμε τα σύνορα στον Έβρο»

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα πιέσει και με το μεταναστευτικό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος. Σύμφωνα με τον υπουργό, η κίνηση στον Έβρο δεν ήταν μια επιπλέον μετακίνηση δυνάμεων από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά αντικατάσταση των δυνάμεων που ήδη υπήρχαν.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, παρατηρείται μία σοβαρή αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης στην περιοχή εδώ και 15 μέρες, ωστόσο στο σημείο έχουν μεταφερθεί ακόμη 2 ομάδες ΕΚΑΜ.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη.

Μέχρι τη σύνοδο κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, που θα συζητηθούν οι κυρώσεις, εκτιμάται ότι η Τουρκία θα απειλήσει με το μεταναστευτικό, ανέφερε ο υπουργός. «Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε.», είπε ο υπουργός στο ΣΚΑΪ.

Τόνισε, δε, ότι «ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» και ότι «η διεθνής παρουσία είναι έντονη».

Την ίδια ώρα, οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται και στα νησιά. Τέσσερις τουρκικές μηχανότρατες έφτασαν στα 600 μέτρα από την Κάλυμνο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό, οι ροές μειώνονται και ανέφερε την ενίσχυση της προστασίας των νησιών με 500 συνοριοφύλακες.

Περισσότερα Άρθρα

Διαδραστική ομιλία με τη Χριστίνα Ρασιδάκη! Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Διαδραστική ομιλία με τη Χριστίνα Ρασιδάκη! για γονείς παιδιών 6 έως 13 ετών Σάββατο 15  Οκτωβρίου  2022 | 12  – 13.30 μμ | LIBRARY Πειθαρχήσετέ τα χωρίς να τα τσακίσετε ! Μια ευκαιρία να λάβετε πληροφόρηση, να εκφράστε προβληματισμούς, να θέσετε ερωτήσεις, και να πάρετε καθοδήγηση σε θέματα που μας απασχολούν με τα παιδιά στο σπίτι και το σχολείο. […]

Αμεση καταβολή μέρους των οφειλομένων από την πολιτεία πιστώσεων προς τις Περιφέρειες

Πριν το τέλος του φετινού χρόνου θα αποδοθεί από την πολιτεία προς τις Περιφέρειες μέρος των οφειλομένων πιστώσεων, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Ιανουαρίου θα αποδοθεί και το υπόλοιπο. Αυτή ήταν η κατάληξη της δίωρης συνάντησης που είχε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών, στην Αθήνα, η διοίκηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) -στην οποία […]