15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κυρώσεις για τους μαθητές που δεν φορούν μάσκα προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε κυρώσεις για όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα στα σχολεία.

«Το πλέγμα των κυρώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες» είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα.

«Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι, να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, όπως, για παράδειγμα, αυτό που ακούστηκε χθες ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα όσον αφορά την προσοχή του μαθητή στο μάθημα ούτε όσον αφορά την υγεία του όπως αυτά που λένε διάφοροι κατ΄ επάγγελμα συνωμοσιολόγοι για το οξυγόνο. Τώρα, αν κάποιος δεν φορά μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές στη τάξη και γι΄ αυτό το πλέγμα των κυρώσεων που φυσικά θα υπάρξει θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, από το σχολείο και τον κάθε εκπαιδευτικό» σημείωσε ο κ. Πέτσας.

«Αναμέναμε αύξηση των κρουσμάτων»

«Όταν ανοίξαμε τις πύλες μας στον κόσμο, ξέραμε ότι θα υπάρξει παράλληλα αυξημένη κινητικότητα των Ελλήνων στο εσωτερικό, λόγω του καλοκαιριού, και αναμέναμε αύξηση των κρουσμάτων», σημείωσε επίσης ο κ. Πέτσας και συνέχισε:

«Τα επιδημιολογικά μοντέλα που έχουν οι ειδικοί, τους οποίους συμβουλευόμαστε, έδειχναν αύξηση των κρουσμάτων τέλος Ιουλίου, αρχές-μέσα Αυγούστου και κορύφωσή τους προς το τέλος Αυγούστου. Πράγματι, βλέπουμε αυτή την επιδημιολογική καμπύλη με τα κρούσματα να ανεβαίνει. Πάντως, δεν έχουμε δει μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας, ιδίως όσον αφορά τους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ. και τους διασωληνωμένους. Όσον αφορά τα κρούσματα, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μία πτώση τους το επόμενο διάστημα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Αλλά, φυσικά, αυτό δεν οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό, γιατί το μεγάλο πρόβλημα, ενδεχομένως, να είναι τον Οκτώβρη -Νοέμβρη, όταν θα έχουμε έξαρση και των άλλων εποχικών ιώσεων, όπως της γρίπης».

«Για τα σχολεία είπε χθες η κ. Κεραμέως ότι ο μέσος όρος αριθμών μαθητών ανά τάξη, είναι 17. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, όπου υπάρχουν πράγματι πολλά παιδιά ανά τάξη. Έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη σχολική χρονιά. Πρέπει, επομένως, να έχουμε προετοιμάσει ένα σύστημα που να επιτρέπει ότι θα περιχαρακώνουμε ενδεχόμενα κρούσματα και θα διαφυλάττουμε την υγεία των μαθητών. Γι’ αυτό προκρίθηκε η χρήση μάσκας και ένα πλέγμα πολιτικών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Να τηρούμε τις βασικές συστάσεις των ειδικών, να πλένουμε τα χέρια μας, να τηρούμε αποστάσεις, να μη συγχρωτιζόμαστε, να φοράμε τη μάσκα, να γίνονται ξεχωριστά διαλείμματα, να χρησιμοποιείται για παράδειγμα παγούρι, ώστε να μην υπάρχουν συνωστισμοί στις βρύσες, στους ψύκτες ή αλλού. Αυτά κάνουν ένα πλέγμα που θα βοηθήσει να έχουμε λίγα ή και μηδενικά κρούσματα στα σχολεία μας».

Περισσότερα Άρθρα

Ο Παναγιώτης Νίκας στο Σοφικό Κορινθίας

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 18:30, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας, θα βρίσκεται στο Σοφικό Κορινθίας, στο καφενείο του Μπάνου. Εκεί θα πραγματοποιήσει ανοικτή συνάντηση-συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, για θέματα που αφορούν το Σοφικό, την Κορινθία και ευρύτερα την Πελοπόννησο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 15χρονη γέννησε σε κλινική και.. πήγαν να γράψουν το μωρό σε άλλη γυναίκα!

Παρέμβαση της Αστυνομίας: Πρόκειται για μία απίστευτη, αλλά πέρα για πέρα αληθινή ιστορία. Η συγκεκριμένη ιστορία έλαβε χώρα στη Χαλκίδα και πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από ένα παιδί, το οποίο γεννήθηκε πρόσφατα. Μάλιστα, η μητέρα του νεογέννητου παιδιού ήταν μια δεκαπεντάχρονη Ρομά. Παρέμβαση της Αστυνομίας: Κάτι δεν πήγαινε […]