19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη φωτιά στη Μάνη

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη δασική περιοχή Λαγκάδια στην Ανατολική Μάνη, η οποία κινείται σε δύο μέτωπα, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Για καθαρά προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή, καθώς και ακόμη δύο οικισμών, απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα, ενώ έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 103 πυροσβέστες και 24 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Το έργο κατάσβεσης συνδράμουν και μέσα πυρόσβεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2022 είναι «Να ξανασκεφτούμε τον τουρισμό». […]

«Βλέπουμε καλύτερα το παιδί μας, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι» λένε οι γονείς του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ (video)

Xαμόγελο και ελπίδα σκορπίζει η εξέλιξη της υγείας του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ. Οι γονείς του μίλησαν, από τη Βοστώνη, για τα πρώτα σημάδια βελτίωσης, αλλά και για τη μάχη που δίνει καθημερινά ο μικρός ήρωας. Έναν μήνα μετά τη γονιδιακή θεραπεία που έλαβε ο μικρός δείχνει σημάδια εξέλιξης. «Είναι Χριστούγεννα που περνούν το μήνυμα αισιοδοξίας […]