19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «επιτάσσει» όλα τα κατοικίδια σκυλιά για να… ταΐσει τον λαό του

Σύμβολο της καπιταλιστικής «παρακμής» χαρακτήρισε τα κατοικίδια σκυλιά ο Κιμ Γιονγκ Ουν και διέταξε την κατάσχεσή τους στην περιοχή της Πιονγκγιάνγκ. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες εξέφρασαν τους φόβους τους πως τα αγαπημένα τους κατοικίδια χρησιμοποιούνται για την επίλυση της έλλειψης τροφίμων στην χώρα.

Σύμφωνα με το businessinsider.com, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν – που έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το κρέας σκύλων «κάνει καλό» – ανακοίνωσε τον Ιούλιο πως η κατοχή κατοικίδιου είναι πλέον παράνομη.

Ο ανώτατος ηγέτης υποστηρίζει πως, η κατοχή ενός σκύλου στο σπίτι είναι μια «μολυσμένη τάση της αστικής ιδεολογίας», και πως «Οι αρχές έχουν εντοπίσει τα νοικοκυριά που έχουν σκύλους και τα αναγκάζουν να τα εγκαταλείψουν ή να τα δώσουν σε αυτούς».

Μια πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ ανέφερε ότι το 60% των 25,5 εκατομμυρίων ανθρώπων της Βόρειας Κορέας αντιμετωπίζουν «εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων», οι οποίες επιδεινώθηκαν από τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο καθεστώς για τα πυρηνικά πυραυλικά προγράμματα.

Στην Κορέα καταναλώνουν το κρέας σκύλου

Το κρέας σκύλου θεωρείται λιχουδιά στην Κορεατική χερσόνησο, αν και η παράδοσης της κατανάλωσης σκύλων σταδιακά εξασθενεί στην Νότια Κορέα. Ωστόσο, περίπου ένα εκατομμύριο σκυλιά εκτρέφονται σε αγροκτήματα προς κατανάλωση κάθε χρόνο στον Νότο.

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου εξακολουθεί να είναι βασικό μενού στον Βορρά, ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα εστιατόρια στην Πιονγκγιάνγκ που το σερβίρουν, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Οι ιδιοκτήτες των σκύλων φοβούνται πως τα ζώα χρησιμεύουν ως κρέας σε εστιατόρια, και η κατάσχεσή τους αποτελεί μέσο επίλυσης της έλλειψης τροφίμων στη Βόρεια Κορέα.

Η εφημερίδα Chosun Ilbo αναφέρει πως οι βορειοκορεάτες «καταριούνται τον Κιμ Γιονγκ Ουν πίσω από την πλάτη του» αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα εάν αρνηθούν να συμμορφωθούν με τις αρχές που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως μια πράξη περιφρόνησης του ανώτατου ηγέτη.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

“Καλή Ανάσταση” από τον Γιάννη Γκιόλα

 Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους. Με τα μάτια ψηλά στον ουρανό, σαν προσευχή. Το δικό μας το δάσος δεν το κρύβει ο ουρανός. Δεν περνούν από δω ξυλοκόποι.                                                   […]

Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών στη Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτας Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (19.10.2020) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος […]