17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

19 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας!

Στις 19 Αυγούστου κάθε χρόνο γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα φωτογραφίας για έναν και μόνο λόγο. Στοχεύει να εμπνεύσει τους φωτογράφους να φωτογραφίσουν περισσότερο και να μοιραστούν τις εικόνες τους με τον κόσμο.

Αφορμή για να γιορτάζεται η ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας υπήρξε η Daguerreotype. Μια φωτογραφική διαδικασία η οποία αναπτύχθηκε από τους Γάλλους Louis Daguerre και Joseph Nicephore Niepce το 1837.

Πρόκειται για την πρώτη ασπρόμαυρη φωτογραφία του κόσμου, την οποία ο Nicéphore Niépce πέτυχε χρησιμοποιώντας μία Camera Obscura και την τεχνική της ηλιοτυπίας, με χρόνο έκθεσης 8 ώρες!

Στις 9 Ιανουαρίου 1839 η Γαλλική Ακαδημία Επιστημών ανακοίνωσε τη διαδικασία του Daguerreotype και στις 19 Αυγούστου του ίδιου έτους η Γαλλική κυβέρνηση αγόρασε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ανακοίνωσε την εφεύρεση ως ένα δώρο “ελεύθερο στον κόσμο”.

Από τότε, η 19η του Αυγούστου χαράχτηκε ως η παγκόσμια ημέρα φωτογραφίας και κάθε χρόνο φαίνεται να γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτή από τους φωτογράφους ανά τον κόσμο!

Περισσότερα Άρθρα

Λήξη συναγερμού στα Εξάρχεια – Παραδόθηκε ο άνδρας που είχε ταμπουρωθεί

Παραδόθηκε πριν λίγο ο άνδρας που είχε ταμπουρωθεί στα Εξάρχεια. Ο άνδρας, Τούρκος πολίτης, που ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών έβαλε φωτιά σε δυο εγκαταλελειμμένα σπίτια στα Εξάρχεια τα ξημερώματα και στη συνέχεια μπήκε σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα και απειλούσε να αυτοκτονήσει με ένα μαχαίρι Βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ όμως ο διαπραγματευτής της αστυνομίας κατάφερε […]