20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας για τα Δικαιώματα των Ζώων (ISAR), μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ και γιορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Αυγούστου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πρόβλημα της υπερπληθυσμού των ζώων συντροφιάς.

Ο υπερπληθυσμός των κατοικίδιων ζώων αποτελεί κοινό ζήτημα ανησυχίας για τους οργανισμούς προστασίας των ζώων. Εκατομμύρια ανεπιθύμητες γάτες, σκυλιά, γατάκια και κουτάβια θανατώνονται κάθε χρόνο, αλλά αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Η ISAR τονίζει τη σημασία της στείρωσης ζώων για να τα αποτρέψει από την ανεπιθύμητη αναπαραγωγή και υποστηρίζει την δημιουργία καταφυγίων ζώων.

Με την πάροδο των ετών η δημοτικότητά της Διεθνούς Ημέρας Αδέσποτων Ζώων συνεχώς αυξάνεται. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν υιοθεσίες ζώων, διαγωνισμούς και περιπάτους ζώων, συγκεντρώσεις και ολονυχτίες για τα δικαιώματα των ζώων.

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Σε οκτώ διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού τα «Βραβεία ΑΡΓΩ 2019»

Με την αιγίδα και την παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, απονεμήθηκαν την Πέμπτη (21/3/2019) τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ σε οκτώ διακεκριμένους Έλληνες του Εξωτερικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, η οποία αποσκοπεί στην επιβράβευση  της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, των ανοιχτών […]

Πέθανε ο Βαγγέλης Ρωχάμης, ο διαβόητος «πεταλούδας»

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι, ο Βαγγέλης Ρωχάμης, εμβληματική μορφή των δεκαετιών του 1970 και του 1980. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Εύβοιας, τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ποιος ήταν ο Βαγέλης Ρωχάμης Γεννήθηκε το 1951 στην Εύβοια. Ήταν μέλος πολυμελούς οικογένειας, σε […]