22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 13 Αυγούστου

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου συνέβησαν τα εξής:

1876 Ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, με την ολοκληρωμένη παρουσίαση της τετραλογίας του Ρίχαρντ Βάγκνερ «Το δαχτυλίδι των Νιμπελούγκεν». Την πρεμιέρα παρακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι αυτοκράτορες Γερμανίας και Βραζιλίας, οι συνθέτες Λιστ, Μπρούκνερ, Σεν Σανς, Τσαϊκόφσκι, Εντβαρντ Γκριγκ και ο φιλόσοφος Νίτσε.

1946 Ακροδεξιοί της συμμορίας Σούρλα δολοφονούν στη Θεσσαλία τον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Κώστα Βιδάλη.

1961 Οι Αρχές της Ανατολικής Γερμανίας αρχίζουν να κατασκευάζουν το Τείχος του Βερολίνου. Το «τείχος του αίσχους», όπως ονομάστηκε, θα διατηρηθεί έως τις 9 Νοεμβρίου του 1989, οπότε θα γκρεμιστεί κατά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών.

1968 Ο Αλέκος Παναγούλης προσπαθεί να ανατινάξει το αυτοκίνητο του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, αλλά αστοχεί και συλλαμβάνεται.

2004 Τελετή Έναρξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. 202 εθνικές αποστολές και 11.099 αθλητές παρελαύνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, υπό τους ήχους του dj Tiesto. Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας ο Πύρρος Δήμας. «Μαγική η γιορτή», παγκόσμια τα εύσημα για τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Περισσότερα Άρθρα

“Μικρά παραμύθια με μεγάλη καρδιά” την Κυριακή στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών

Η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών, μετατρέπεται σε γέφυρα που θα ενώσει τις νότες με το παραμύθι, βάζοντας τους μικρούς μας φίλους σε ένα όμορφο και ζεστό Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Τρία παραμύθια από τρεις διαφορετικές γωνιές της γης, μελωδίες στο πιάνο τραγουδισμένες από τρυφερά, παιδικά χεράκια και μικρές, δημιουργικές δραστηριότητες σε μορφή θεατρικού […]

Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου για την Ασπασία

Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ομάδων Παλαίμαχοι Άργους & FC CELEBRITIES NAFPLIO και του της ομάδας των Παλαιμάχων του Πανιωνίου Σμύρνης. Στην ομάδα των Παλαιμάχων του Πανιωνίου Σμύρνης θα αγωνισθούν οι, Σαραβάκος, Ρότσα, Νόνι Λίμα, Μπατίστα, Βονόρτας, Κρητικός και πολλοί άλλοι διάσημοι. Ο αγώνας διοργανώνεται για την οικονομική ενίσχυση της Ασπασίας και θα […]