15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αυτοκτόνησε η 23χρονη Daisy Coleman που κατήγγειλε τον βιασμό της στα 14 – Η κραυγή αγωνίας στο Netflix

Αυτοκτόνησε την Τρίτη η 23χρονη Daisy Coleman. Η Daisy είχε καταγγείλει βιασμό σε ηλικία 14 ετών από έναν συμμαθητή της, 3 χρόνια μεγαλύτερο, σε ένα πάρτι στο Μέριβιλ της πολιτείας Μιζούρι, το 2012.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε η μητέρα της νεαρής κοπέλας, Melinda Moeller Coleman, μέσω Facebook. «Ήταν η καλύτερη μου φίλη και μια καταπληκτική κόρη. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν. Μακάρι να μπορούσα να έδιωχνα τον πόνο της».

Η Daisy αφαίρεσε την ζωή της 8 χρόνια μετά το τραγικό εκείνο πάρτι. Η μητέρα της είχε καταθέσει πως εκείνο το βράδυ είχε βρει την κόρη της στη βεράντα του σπιτιού, με βρεγμένα μαλλιά και φορώντας μόνο ένα μπλουζάκι.  Οι θερμοκρασίες ήταν κάτω του μηδενός.

Ο συμμαθητής της Matthew Barnett, συνελήφθη για τον βιασμό. Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος 2 μήνες αργότερα, καθώς ο  εισαγγελέας της κομητείας Nodaway έκρινε πως δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου υποστήριξε πως το σεξ ήταν συναινετικό. Από την άλλη η οικογένεια της Daisy ισχυριζόταν πως δέχοταν απειλές από τους γονείς του Barnett. Εν τέλει ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια επιτήρησης.

Η Daisy, μια κοπέλα που έβρισκε χαρά στη ζωή της μέσα από το πάθος της με τα τατουάζ, είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει 4 φορές στο παρελθόν. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπέστη εξευτελισμούς και πιέσεις από την τοπική κοινότητα, ενώ είχαν κυκλοφορήσει και μπλουζάκια που έγραφαν «Matt 1: Daisy 0».

Η 23χρονη είχε ιδρύσει μια οργάνωση την SafeBAE, η οποία έχει σκοπό τον τερματισμό των σεξουαλικών επιθέσεων μεταξύ των μαθητών.

H οργάνωση δημοσίευσε στο twitter: «Όπως γνωρίζουν όλοι οι υποστηρικτές μας, η Daisy αγωνίστηκε εδώ και πολλά χρόνια για να ξεπεράσει την επίθεσή της και να αποτρέψει τη μελλοντική σεξουαλική βία μεταξύ των εφήβων. Ήταν η αδερφή μας σε αυτό το έργο και μεγάλο μέρος της κινητήριας δύναμης πίσω από αυτό. Είχε πολλούς δαίμονες, τους αντιμετώπιζε και τους ξεπερνούσε όλους, αλλά όπως γνωρίζετε η θεραπεία δεν είναι εύκολη. Πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε».

H σεξουαλική επίθεση, η τραυματική εμπειρία και η επακόλουθη παρενόχληση κατά της οικογένειας της Daisy παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ «Audrie and Daisy» του Netflix (2016), το οποίο κέρδισε βραβείο Peabody ως «μια ειλικρινής και σπαρακτική ιστορία σεξουαλικής επίθεσης και κοινωνικών δικτύων, και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στις ζωές των νέων».

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται επίσης την ιστορία της Audrie Pott, μιας 15χρονης που φέρεται επίσης να βιάστηκε σε ένα πάρτι και αυτοκτόνησε λίγες ημέρες αργότερα.

ΠΗΓΗ: Ε.Τ.

Περισσότερα Άρθρα

Οι αστυνομικοί της Αργολίδας ευχαριστούν τον Δημήτρη Κωστούρο

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟ Δημήτριο ο οποίος στέκεται πάντα αρωγός στις δραστηριότητες της Ένωσής μας. Με κίνηση  άξιας συγχαρητήριων φρόντισε για την απολύμανση 30 περίπου περιπολικών τα οποία αυτές τις μέρες έχουν ριχτεί στην μάχη για την διαφύλαξη της περιουσίας των πολιτών και της […]

Φωτιά στο Σχίνο: Σε κομμένο ιδιωτικό δασικό δρόμο «σκόνταψαν» οι Πυροσβέστες στα πρώτα κρίσιμα λεπτά

Σε κομμένο ιδιωτικό δασικό δρόμο «σκόνταψαν» τα πρώτα κρίσιμα λεπτά της φωτιάς στο Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της περασμένης Τετάρτης εθελοντές πολίτες με αγροτικά που έτρεξαν να βοηθήσουν και πυροσβέστες που επιχείρησαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν και αυτή να εξαπλωθεί γρήγορα. Πολίτες και πυροσβεστική βρέθηκαν προς στιγμήν σε αδιέξοδο και αναγκάστηκαν να […]