31 °C Argos, GR
12 Αυγούστου 2022

Νεκρή Ελληνίδα στην έκρηξη στη Βηρυτό

Μια Ελληνίδα έχασε, κατά πληροφορίες, τη ζωή της στην έκρηξη που συγκλόνισε χθες το Λίβανο ενώ πηγές του ΥΠΕΞ επιβεβαιώνουν ότι δύο ακόμη Ελληνίδες βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες.

Την είδηση του θανάτου της γυναίκας μετέδωσε το μεσημέρι η ΕΡΤ αλλά και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

[hfe_template id='397365']

Οι εν λόγω διπλωματικοί κύκλοι τονίζουν πως δεδομένης της έκτασης της καταστροφής, ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Οι δύο Ελληνίδες που έχουν τραυματιστεί ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ η η κατάσταση της υγείας τους δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί.

Το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι το κτήριο όπου στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία έχει υποστεί πολλές υλικές ζημιές.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected]

Επιπλέον, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, αναχωρεί σήμερα ομάδα έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές του Λιβάνου όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης, εφόσον χρειαστεί.

Περισσότερα Άρθρα

Μείωση ενοικίου 100% Ιανουάριο-Φεβρουάριο για πληγείσες επιχειρήσεις – Επιδότηση παγίων δαπανών.

Στα μέτρα στήριξης εντάσσονται και οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, αλλά και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό – Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος θα καταβληθεί ως αποζημίωση στους εκμισθωτές-φυσικά πρόσωπα από το κράτος. Σειρά νομοσχεδίων και προωθούμενων διατάξεων παρουσιάστηκαν […]

????????? & ?????? κάτω από τα αστέρια… σήμερα, στο Cine Νafplio

????????? & ?????? κάτω από τα αστέρια… γιατί βρήκαμε πως θα κάνουμε τις καλοκαιρινές Τετάρτες ακόμα πιο συναρπαστικές! Απολαύστε την ταινία “Έντιμος Κλέφτης” με τον Liam Neeson κάτω από τα αστέρια με ? ????????? που θα είναι διαθέσιμα στο κυλικείο ειδικά για την βραδιά. ?????? ?????? ???????? φράουλα ????????? ?????? ????? ?????????? Μια ξεχωριστή νύχτα […]