22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ρόδος: Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου

Πένθιμα χτύπησαν σήμερα οι καμπάνες σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, από το Καστελόριζο μέχρι την Αστυπάλαια, για να εκφραστούν η θλίψη και η πικρία για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Με απόφαση των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν πένθιμα για δέκα λεπτά, ενώ παράλληλα τελέστηκε παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο «ως έκφραση της έντονης προσευχητικής αγωνίας υπέρ των ιερών και των οσίων του Γένους μας και ως δέηση για τη Μητέρα Εκκλησία και τον Πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο για την προσβλητική και απαράδεκτη αυτή απόφαση».

Σε δηλώσεις του, ο μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος υπογράμμισε ότι με αυτόν τον τρόπο «εκφράζουμε τη θλίψη μας, αλλά ταυτόχρονα και τη διαμαρτυρία μας για το γεγονός της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί».

«Με την πένθιμη κωδωνοκρουσία εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας, γιατί θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή ένα σύμβολο, όχι μόνο της πίστης και του γένους μας, αλλά ένα παγκόσμιο σύμβολο όλου του χριστιανικού κόσμου, εργαλειοποιείται από τον πρόεδρο της γείτονος χώρας και υφιστάμεθα όλη αυτή την ταπείνωση. Γι’ αυτό λοιπόν διαμαρτυρόμεθα, εκφράζουμε την πικρία μας, καλούμε τον λαό μας να συμμετάσχει σε αυτή τη διαμαρτυρία όσον αφορά το φρόνημά του και να υψώσει και το φρόνημά του σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει η πατρίδα μας και το γένος μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Ρόδου.

Περισσότερα Άρθρα

Το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν εργασίες για την φύτευση υπεραιωνόβιας ελιάς στην πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο.

  Πρόκειται για πρόγραμμα της ΕΡΓΟΣΕ και που με πρωτοβουλία του Ναυπλιώτη Κωνσταντίνου Δημούλη πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Ναύπλιο και υπογραμμίζεται ότι η μεταφορά των ελαιοδένδρων εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της εταιρίας που έχουν στόχο να μην χαθεί ούτε ένα δένδρο από τις περιοχές που θα περάσει το τρένο. Είναι σημαντικό για την ΕΡΓΟΣΕ […]

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (25.6.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν […]