18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 21 Ιουλίου

Σαν σήμερα 21 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής:

1816: Γεννιέται ο Πολ Ρόιτερ, δημοσιογράφος και ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

1928: Πεθαίνει ο Κώστας Καρυωτάκης, Ελληνας ποιητής – δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος αυτοκτόνησε στην Πρέβεζα. Θεωρείται ως ο κυριότερος εκφραστής της σύγχρονης λυρικής ποίησης και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες.

1930: Εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο ο υπόγειος σταθμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στην Πλατεία Ομονοίας, με τον οποίο ενώνονται ο αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας – Πειραιά με το Θηρίο, δηλαδή τη γραμμή από την Πλατεία Αττικής μέχρι την Κηφισιά.

1947: Γεννιέται ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός.

1972: Ματωμένη Παρασκευή είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή των βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στις 21 Ιουλίου του 1972 από τον προσωρινό Ιρλανδικό Ρεπουμπλικανικό Στρατό (IRA) και συγκεκριμένα από την επονομαζόμενη «Ταξιαρχία του Μπέλφαστ».

Περισσότερα Άρθρα

Παρατείνεται το μίνι lock down στην Αργολίδα

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του […]

Μαρούσι: Με 40 μαχαιριές σκότωσε η 17χρονη την 22χρονη – Τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τη δολοφονία της 22χρονης στο Μαρούσι από τη 17χρονη φίλη της. Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η 17χρονη μαχαίρωσε το θύμα περίπου 40 φορές στο πρόσωπο και τον λαιμό. Συγκεκριμένα, ήταν τέτοιο το μένος τη 17χρονης που η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε περίπου 40 μαχαιρώματα, ενώ η ανήλικη […]