19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συνεχείς συσκέψεις για το ΣΔΙΤ απορριμάτων της Πελοποννήσου

 

Ομάδα εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει να συντάξει την απάντηση στα συνολικά 16 ερωτήματα που έχουν τεθεί από υπηρεσιακή μονάδα της Κομισιόν σχετικά με την ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας.

Αυτό, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε κατά την τηλεδιάσκεψη την οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε για το συγκεκριμένο θέμα, σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου, με στελέχη των πιο πάνω υπουργείων υπό τους γενικούς γραμματείς Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκο και Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκο.

Στη σημερινή συνάντηση επισημάνθηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η υλοποίηση του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεδομένου και ότι το επόμενο ΕΣΠΑ δεν προβλέπει χρηματοδότηση ανάλογου αντικειμένου.

Αποφασίστηκε δε, να γίνει συγκρότηση ομάδας με εκπροσώπους από την Περιφέρεια, τα υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η οποία επωμίζεται την υποχρέωση να παρέξει τις κατάλληλες απαντήσεις στα συνολικά 16 ερωτήματα που έχουν τεθεί. Οι απαντήσεις θα προσυπογράφονται από τους δύο γενικούς γραμματείς, καθώς και από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα.

Στην εν λόγω ομάδα, από πλευράς Περιφέρειας θα μετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς και ο τεχνικός σύμβουλός της Δ. Μπούρκας.

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

Χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Πιο αναλυτικά: Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας οι οποίες έως το πρωί θα επεκταθούν σε όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο καθώς και […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Η παραμυθία ως καταφυγή

Η ερώτηση είναι απλή. Γιατί εντός σαράντα πέντε μόλις ημερών χρειάστηκε να εκπονηθεί το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι-2», εφόσον έτρεχε ήδη το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι-1»; Η απάντηση υποθέτω ότι είναι απλή. Διότι μέσα σ’ αυτόν τον ενάμισι μήνα άλλαξαν τα δεδομένα. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στον τόπο και χρειάζονται αντιμετώπιση, δεν τα γνώριζαν στον Σύριζα όταν […]