15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Σαράντα έξι χρόνια από την τουρκική εισβολή, η πληγή της Κύπρου εξακολουθεί να αιμορραγεί. Αλλά και τον ουρανό ολόκληρης της περιοχής συνεχίζουν, δυστυχώς, να σκεπάζουν όλο και περισσότερα σύννεφα προκλήσεων από τον ίδιο ένοχο.

Στην παράνομη κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους προστίθενται τώρα και αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες, που αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κινήσεις εκτός Διεθνούς Δικαίου, νάρκες στη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Μεσόγειο. Αλλά κι ανιστόρητες αποφάσεις, προσβολές στον παγκόσμιο πολιτισμό, όπως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε απλό τέμενος.

Η επέτειος της ντροπής αντί να προκαλεί στην Τουρκία μία λυτρωτική αυτοκριτική, την βρίσκει να διολισθαίνει μακριά από την νομιμότητα, την Ευρώπη και τις αξίες του 21ου αιώνα. Απέναντι σ’ αυτά τα δεδομένα, ο Ελληνισμός αντιδρά με ωριμότητα κι αποφασιστικότητα. Με πίστη στη δικαιοσύνη και στην επανέναρξη ενός διαλόγου που θα φέρει βιώσιμη λύση στο μαρτυρικό νησί.

Σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε το σύνθημα «Δεν ξεχνώ». Αγωνιζόμαστε για μία Κύπρο ενωμένη και ευρωπαϊκή. Για μία Ελλάδα που θα προοδεύει με πυξίδα το Δίκαιο, σε αρμονία με τους γείτονές της. Και για μία Μεσόγειο γόνιμης Ειρήνης.

Σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν επιτρέπουμε στη λήθη να γίνεται εμπόδιο στη λύση.

Περισσότερα Άρθρα

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 49.206 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: Συνολικά 260 παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00. Επιβλήθηκαν ισάριθμα […]

Γιώργος Κιμούλης για Ζέτα Δούκα: «Είναι ψευδέστατο – Δεν την κλώτσησα»

Η Ζέτα Δούκα στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, συγκλόνισε το πανελλήνιο μιλώντας με τρεμάμενη φωνή για τα όσα έζησε την περίοδο  2008-09 στην παράσταση “Closer”, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη. Η ηθοποιός άφησε τους πάντες άφωνους λέγοντας για την λεκτική και ψυχολογική βία που δέχθηκε ενώ είπε ότι όχι μόνο την έβρισε […]