15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 15 Ιουλίου

Σαν σήμερα 15 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής:

1892: Φοιτητικές ταραχές ξεσπούν στην Αθήνα, λόγω της επιβολής διδάκτρων στο πανεπιστήμιο από την κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη.

1965: Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος εξαναγκάζει σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου. Την ίδια ημέρα ορκίζεται η κυβέρνηση Γεώργιου Αθανασιάδη – Νόβα, η πρώτη κυβέρνηση των «αποστατών» («Ιουλιανά»).

1965: Η ελληνική κυβέρνηση καταργεί το μονοπώλιο μπίρας στην Ελλάδα που είχε η FIX από το 1864.

1974: Ξεσπά στην Κύπρο το αιματηρό πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών κατά του προέδρου Μακαρίου. Ο Αρχιεπίσκοπος διαφεύγει, ενώ η χούντα διορίζει νέο «πρόεδρο» τον Νίκο Σαμψών.

2006: Αρχίζει τη λειτουργία του o ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Περισσότερα Άρθρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 16 Ιουλίου

Σαν σήμερα 16 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής: 1054: Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Μιχαήλ Κηρουλάριος επισημοποιεί το Σχίσμα των Εκκλησιών και αφορίζεται από τους απεσταλμένους του Πάπα. 1661: Το πρώτο χαρτονόμισμα στην Ευρώπη τυπώνεται από την Τράπεζα της Στοκχόλμης. 1877: Γεννιέται ο Αϊβι Λι, Αμερικανός δημοσιογράφος, ο «πατέρας» των δημοσίων σχέσεων και εφευρέτης των δελτίων Τύπου. 1927: […]

Τάσος Χρόνης: Ο Δήμος Επιδαύρου εκτός από «τόπος να δεις» να γίνει «τόπος να ζεις»!

Μια μεγάλη ακόμα στιγμή για το Δήμο μας είναι η σημερινή! Προτεραιότητα, και το λέμε σε όλους τους τόνους, είναι ο Δήμος Επιδαύρου εκτός από «τόπος να δεις» να γίνει «τόπος να ζεις»! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται κυρίως από τους δημότες μας, αλλά και από τους επισκέπτες, να είναι σύγχρονες και […]